Tiket dana (petak, 09.12.2022)

Tiket dana

Sigurno je da će u centru pažnje biti dva prva meča četrtfinala na Mundijalu u Kataru. Dueli Brazila i Hrvatske, odnosno Argentine i Holandije, daće nam odgovor na pitanje ko je prvi polufinalni par Svetskog prvenstva. Predložene kvote važile su u trenutku pisanja teksta.

Holandija – Argentina – GG @ 2.12 u Meridianbet

Oni malo stariji, ili oni malo više stariji, sigurno se sećaju finala Mundijala 1978. godine na čuvenom Monumentalu kada je Argentina prvi put postala šampiona sveta a Holandija drugi put uzastopno izgubila u finalu od domaćina pošto je četiri godine ranije poražena u Nemačkoj. O tom Mundijalu i finalnom meču ispisane su stranice i stranice, ali svi pamte da je tada na vlasti u Argentini bila vojna hunta generala Videle i da su ”Gaučosi” jednostavno morali da trijumfuju. Od tada su se ove dve selekcije sastale još tri puta na Svetskim prvenstvima, u Francuskoj je slavila Holandija, u Nemačkoj 2006. je u grupi bilo bez golova, a najvažniji od ta tri bio je polufinalni u Brazilu 2014. godine kada je Argentina bolje izvodila penale. Ipak, onaj iz Buenos Ajresa ostaće večno upamćen. U Kataru je Argentina počela senzacionalnim porazom od Saudijske Arabije, što je jedna od najvećih senzacija na Mundijalima uopšte, ali su zatim bili sigurni protiv Meksika i Poljske, kao i u osmini finala protiv Australije. Holanđani su imali laku grupu, već pobeda nad Senegalom utrla je puta ka nokaut fazi, a do nje su stigli remijem sa Ekvadorom i pobedom nad domaćinom Katarom. Mada rezultat ne govori tako, ni meč osmine finala nije doneo neku dramu, pobedili su Sjedinjene Američke Države sa 3:1. U timu Holandije zablista je jedna nova zvezda, to je Kodi Gakpo fudbaler PSV-a koji je dao po gol na prve tri utakmice. Leo Mesi nosi Argentinu ka završnici i svom poslednjem pokušaju da dođe do pehara svetskog prvaka, ne bi li tako zasenio i jednog Dijega Maradonu. Od meča očekujemo sve, i golove i odličan fudbal, ali i dramatiku. Možda će trajati više od 90 minuta, a naš predlog je igra gol-gol za koju se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 2.12.

Pafos – APOEL – x2,2+ @ 2.32 u Meridianbet

Kiprani prate Mundijal svesni čijenice da još dugo neće biti deo svetske fudbalske elite. Ovogodišnje fudbalsko prvenstvo na Ostrvu je izuzetno zanimljivo a na čelu je, pomalo iznenađujuće, ekipa Pafosa. Međutim, u prethodna dva kola ovaj tim je ostao bez pobede, remizirali su protiv Arisa u Limasolu i Olimpijakosa u Pafosu. Zadržali su lidersku poziciju ali im sada za vrat duvaju APOEL sa jednim, Aris sa dva i AEK iz Larnake sa tri boda zaostatka. Potencijano bi porazom od APOEL-a mogli da se spuste čak do četvrtog mesta, pa je duel sa višestrukim šampionom Kipra izuzetno važan. Pafos je na startu sezone odoleo kod APOEL-a u Nikoziji, tamo je bilo 1:1, a od tada je APOEL imao nekoliko propusta što je nadoknadio sa sedam uzastopnih pobeda koje ima iza sebe. Čini nam se da su gosti u mnogo boljoj formi u ovom trenutku, što bi se reklo zahuktali su se i ne očekujemo da izgube u Pafosu. Pored duple šanse na goste verujemo da ćemo videti barem dva gola u derbiju kola kiparskog prvenstva. Za predlog x2,2+ u kladionici Meridianbet dobija se koeficijent koji iznosi 2.32.

Samsun – Malatija – 1,2+ @ 1.69 u Meridianbet

Domaći tim zaostaje čak deset bodova za vodećim Ejupsporom, doduše uz jednu utakmicu manje. Čak i da smanje zaostatak za tri boda i dalje je to velika razlika. Povoljna okolnost po tim Samsuna je činjenica da u Super ligu direktno idu dve prvoplasirane ekipe i za njih je osnovni cilj da zadrže drugo mesto. To neće biti lako isto želi i još sedam timova koji zaostaju do tri boda za Samsunom. Biće ovo zanimljiva bitka i sigurni smo da neće biti razrešena sve tamo do proleća. U goste Samsunu dolazi Malatijapsor, tim koji je pre samo tri sezone igrao u Evropi, a godinu ranije bio pravi hit u turskoj Super ligi. Sada ovom timu ne cvetaju ruže, ispali su u drugu ligi i imaju mnogo problema da zadrže status drugoligaša. Trenutno su tek na 17. mestu, u zoni su ispadanja, a imaju samo 11 osvojenih bodova. Da sve bude gore Malatija u prethonda četiri kola nije pobedila, ima dva remija i dva poraza. Samsun je bez poraza od polovine oktobra, od tada imaju četiri pobede i dva remija, uz dve pobede i u Kupu. Jedinica je izvesna, a domaćin bi trebalo da postigne bar dva gola. Za 1,2+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.69.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Meridianbet iznosi 8.31.

1 Trackback / Pingback

  1. Tiket dana (petak, 09.12.2022) - Tiket Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.