Derbi dana: Holandija – Argentina: Lale i Gaučosi 44 godine kasnije!

Petak nam donosi nekoliko veoma interesantnih mečeva, a pre svega, ovaj dan će obeležiti prvi četvrtfinalni mečevi na Mundijalu.
Derbi dana se po našem mišljenju igra na stadionu “Lusail” na kom će snage odmeriti selekcije Holandije i Argentine.
Holanđani su u osmini finala bez većih problema eliminisali selekciju Sjedinjenih Američkih Država, dok je Argentina dosta teže nego što se to očekivalo eliminisala Australiju.
Početak duela na kom će između ostalog biti odigrano i finale Svetskog prvenstva je zakazan za 16 časova.

Holandija: Mogu li Lale da rasprše Mesijeve snove?

Holandija nikada do sada nije osvajala Svetsko prvenstvo iako je ova selekcija čak tri puta stigla do finala i to 1974. godine, 1978. ali i 2010. godine u Južnoj Africi kada su Lale u velikom finalu poražene od Španije, nakon produžetaka (1:0).
Na Mundijalu posle toga koji je odigran u Brazilu Holandija je ponovo došla do polufinala i osvojila treće mesto, a na veliku žalost svih navijača ove selekcije, Lale se za Mundijal u Rusiji 2018. godine nisu ni kvalifikovali.
Pre toga ova reprezentacija nije nastupila ni na Evropskom prvenstvu 2016. godine u Francuskoj, pa je na prošlom EP bio prvi nastup na velikim takmičenjima trostrukog finaliste Mundijala, posle čak sedam godina, što je zaista previše.
Nisu se Lale tu nimalo proslavile, ali je izboren plasman na Mundijal u Kataru, gde je ova selekcija dobila grupu po meri, u kojoj su pored njih bili još i reprezentacije Ekvadora, Senegala, ali i domaćina Katra.
I pored toga što su izabranici legendarnog Van Gala imali dosta problema u meču protiv Senegala, iz dve možda i jedine prilike na tom susretu Holanđani su u finišu susreta došli do dva pogotka, koje su postigli Gakpo i Klasen.
U drugom kolu je usledio meč protiv Ekvadora koji je pružio briljantnu partiju na otvaranju prvenstva protiv Katara, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Za kraj, Holanđani su bez većih problema savladali selekciju domaćina rezultatom 2:0, golovima Gakpa (njegov treći na turniru) i De Jonga, mada se mora priznati da je Katar imao nekoliko veoma dobrih prilika na tom susretu, i opšti je utisak da izabranici selektora Van Gala nisu oduševile igrom protiv možda i najslabije reprezentacije na ovom turniru.
Ipak, ono što se piše je da su Memfis Depaj i drugari došli do prvog mesta u grupi što im je donelo nešto lakšeg protivnika u osmini finala u vidu Sjedinjenih Američkih Država.
Kada je to bilo najpotrebnije, Holandija je odigrala svoj najbolji meč na ovom Mundijalu i bez većih problema slavila rezultatom 3:1.
Heroj tog susreta bio je fudbaler Intera Denzel Damfris koji je sakupio dve asistencije, ali i postigao jedan pogodak. Pored njega golove za trostrukog finalistu Mundijala postigli su Depaj i Blind.
Što se tiče sastava tima za ovaj duel četvrtfinala protiv Argentine, Luj Van Gal najverovatnije neće moći da računa na De Fraja, mada je veliko pitanje da li bi ovaj defanzivac sve i da je spreman bio u startnoj postavi.

Argentina: Gaučosi sanjaju “Boginju”!

Odmah u prvom kolu – veliki šok! Poraz od Saudijske Arabije. Utisak je da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da pretpostave da će jedan od najvećih favorita za osvajanje trofeja zastati već na prvoj prepreci na ovom Mundijalu, pošto su izabranici selektora Skalonija prvi deo igre rešili u svoju korist (1:0).
Međutim, u nastavku susreta je azijska selekcija odigrala nestvarno dobro, i sa dva brza gola u drugom delu igre uspela da dođe do prednosti, što se ne kraju ispostavilo i konačnim rezultatom ovog meča, što je dovelo do ogromnog razočarenja argentinskih navijača, koji prave fenomenalnu atmosferu na ovom Mundijalu.
Meč drugog kola protiv Meksika je za Gauočose bio praktično duel biti ili ne biti, ali su izabranici selektora Skalonija pokazali karakter i uspeli da savladaju Sombrerose rezultatom 2:0.
U prvom delu igre su se Argentinci dosta mučili, ipak, nakon toga je Leo Mesi uzeo stvari u svoje ruke i preciznim šutem sa dvadesetak metara doneo prednost svojoj reprezentaciji, da bi Fernandez na asistenciju Mesija u finišu susreta duplirao vođstvo Gaučosa što je bilo dovoljno za prvi trijumf na Mundijalu.
U trećem kolu su izabranici Lionela Skalonija dosta lakše nego što se očekivalo savladali Poljsku rezultatom 2:0, uz konstataciju da je Mesi promašio penal na tom meču. Ponovo je poluvreme završeno bez pogodaka, ali već u prvom minutu drugog dela igre je Mekalister doneo prednost Argentincima, koju je u 67. minutu udvostričio Hulijan Alvarez.
Sjajna vest je svakako bila i ta što su Gaučosi na kraju završili na prvom mestu na tabeli, a to je ovoj selekciji donelo za protivnika reprezentaciju Australije, u kom je Argentina bila apsolutni favorit.
Nakon bledih tridesetak minuta igre, ponovo je Mesi uzeo stvari u svoje ruke i preciznim šutem iz šesnaesterca doveo svoju selekciju u vođstvo, što je izazvalo veliko oduševljenje na tribinama.
Nakon sjajne igre u drugom poluvremenu, Argentinci su udvostručili svoju prednost. Poigravao se golman Australije sa dva napadača Argentine, što je Hulijan Alvarez iskoristio i poslao loptu u praznu mrežu. Australija je malo prikazala na stadionu “Ahmed bin Ali”, ali je u 77. minutu došla do pogotka – rezervista Gudvin je snažno šutirao, lopta pogodila Enca Fernandeza, promenila pravac i prevarila Emilijana Martineza.
To je bio i konačan rezultat susreta, uz konstataciju da se Lautaro Martinez dobrano ispromašivao na ovom meču, ali je i Australija do kraja susreta imala dve odlične prilike za postizanje gola.
Što se izostanaka za ovaj četvrtfinalni duel tiče, Di Marija se vratio u stroj, ali su ovog puta pod velikim znakom pitanja Papu Gomez i De Pol, što bi potencijalno moglo da predstavlja veliki hendikep za Gaučose.

Naš predlog

Ako se osvrnemo na nekoliko prethodnih mečeva između ove dve selekcije, doći ćemo do zaključka da su to sve bili susreti sa malim brojem golova. Ipak, ovog puta nas po našem mišljenju očekuje dosta drugačiji meč, bez obzira što je ulog ogroman, a deluje da bi vrlo lako moglo da se dogodi da i jedna i druga selekcija postigne makar po jedan pogodak, za šta je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.06.

Stiče se utisak da bi mogli da vidimo makar po jedan gol u prvom, a jedan u drugom delu igre, pa vam savetujemo da odigrate igru I1+&II1+ koju kladionica Meridianbet plaća sa zaista sjajnom kvotom 2.05.

Za kraj, jedno je sigurno. Lionel Mesi više neće imati prilike da sa Argentinom dođe do “Boginje” što pored njegove želje koja je bez ikakve sumnje ogromna, mora da podstakne i njegove saigrače da daju sve od sebe i dođu do plasmana u polufinale, a mišljenja smo da će se to i desiti.
Prolaz dalje za Argentinu se u kladionici Meridianbet ceni sa kvotom 1.60 i mišljenja smo da je to igra, ali i kvota koju ne bi smeli da propustite.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.