Tip dana: Hrvatska – Brazil: Samba sad bez prestanka!

Od petka nas očekuju prvi mečevi četvrtfinala na Svetskom prvenstvu u Kataru, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Edukejšn” gde će snage odmeriti Hrvatska i Brazil.
Hrvati su u osmini finala posle boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisali selekciju Japana, dok je Brazil bez većih problema prošao dalje pošto je Južna Koreja demolirana rezultatom 4:1.
Početak prvog četvrtfinalnog duela na Mundijalu je zakazan za 16 časova.

Hrvatska: Mogu li Vatreni do novog polufinala na SP?

Nakon finala na prošlom Svetskom prvenstvu, svakako da Hrvatska ima ogromne ambicije i na ovom Mundijalu, iako je utisak da je barem po imenima ovaj tim znatno slabiji od onog koji je pre četiri godine u Moskvi poražen u velikom finalu od Francuske, rezultatom 4:2.
Krenimo redom. Vatreni su u prvom kolu samo remizirali protiv Maroka, što je izazvalo veliku zabrinutost kod svih navijača ove selekcije, a ispostaviće se kasnije da afrička reprezentacija nije nimalo naivna.
Taj duel je završen bez golova, i na tom susretu je realizacija bila najveći problem u igri Hrvatske, što se još uvek aktuelnom vicešampionu sveta vratilo već na meču sa Kanadom, kada su izabranici Zlatka Dalića bez većih problema slavili rezultatom 4:1.
U poslednjem kolu grupne faze Hrvatska je odmerila snage sa selekcijom Belgije, kojoj je u tom duelu bila neophodna pobeda, pošto je sve ostalo značilo eliminaciju polufinaliste sa prošlog Mundijala, a to se i desilo, jer je taj duel završen bez golova, što je daleko više obradovalo navijače Hrvatske, jer je njihova ekipa obezbedila plasman u osminu finala, ruku na srce sa druge pozicije, pošto je na prvom mestu završio Maroko, koji igra briljantno na ovom Mundijalu, što je ova selekcija potvrdila i nedavnim plasmanom u četvrtfinale, nakon velikog trijumfa nad favorizovanom Španijom.
U osmini finala je Hrvatska barem na papiru imala dosta sreće pošto su za rivale dobili selekciju Japana, mada ne treba zaboraviti da su Samuraji u grupnoj fazi uspeli da savladaju Nemačku i Španiju, što možda i najbolje govori o kvalitetu Takume Asana i drugara.
Nije sve krenulo dobro na tom meču po Hrvate, pošto je u finišu prvog dela Japan potpuno zasluženo stigao do prednosti. Doan je centrirao sa desne strane levom nogom. Perišić i Gvardiol su loše reagovali, lopta je pala blizu Maede, koji je u padu šutirao i savladao Livakovića za vođstvo Samuraja u 43. minutu susreta.
U 55. minutu, pomalo neočekivano, Lovren je bio na polovini protivnika i centrirao sa desne strane, a Perišić je krunisao dobro dodavanje udarcem glavom u dalji golmanov ugao, za 1:1, što se na kraju ispostavilo i konačnim rezultatom ovog susreta.
U produžecima takođe nije bilo golova, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Apsolutni heroj Vatrenih u penal seriji bio je Dominik Livaković, koji je odbranio čak tri penala, što je bilo dovoljno za drugo uzastopno četvrtfinale Hrvatske na Mundijalu.
Selektor Dalić sigurno neće moći da računa na Stanišića za ovaj meč protiv Brazila, dok je Borna Sosa pod velikim znakom pitanja. 

Brazil: Karaoke slove za prvog favorita na turniru!

Nakon žreba za Svetsko prvenstvo, kladionice su polako ali sigurno objavljivali kvote kada se radi o pobedniku ovog turnira, i zanimljivo je da su apsolutno sve najveće šanse za “Boginju” davale selekciji Brazila, koja je igrala brutalno u kvalifikacijama, osvojivši prvo mesto na tabeli, uz čak šest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Argentinu.
Ne treba mnogo govoriti o imenima koja nastupaju za ovu selekciju, dovoljno je samo reći da je na golu Alison koji je u ovom trenutku jedan od najboljih golmana na svetu, zadnju liniju čine Tijago Silva i Markinjos, glavni fudbaler na sredini terena je Kazemiro, dok se u samom špicu izdvajaju Nejmar i Vinisijus Žunior. Dovoljno, zar ne?
U prvom kolu su izabranici selektora Titea odigrali dosta dobar meč protiv Srbije koja je blistala u kvalifikacijama za Mundijal, ali i u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, ali su Karioke bez većih problema slavili na tom duelu rezultatom 2:0, i deluje da na golu nije bilo raspoloženog Milinković-Savića, Brazilci bi naneli još ubedljiviji poraz našoj selekciji, koja se ponovo nije proslavila na Svetskom prvenstvu.
U drugom kolu su petrostruki osvajači Mundijala naišli na izuzetno dobro organizovanu selekciju Švajcarske, a na tom meču je glavni favorit za osvajanje Svetskog prvenstva nastupio bez Nejmara, koji se povredio u meču sa Orlovima.
Nije bilo previše prilika na tom susretu, a jednu od njih je iskoristio Kazemiro i u finišu susreta doneo veliku slavlje svim navijačima brazilske selekcije, ali i plasman u drugi krug.
Logično, u poslednjem kolu je selektor Tite odmorio sve nosioce igre, pa otuda i ne treba previše da začudi poraz od Kameruna, koji je ruku na srce gol postigao u sudijskoj nadoknadi preko Abubakara.
Ono što je najbitnije je da se Nejmar oporavio u međuvremenu od povrede, i predvodio je svoju selekciju do plasmana u četvrtfinale, nakon spektakularne igre u meču protiv Južne Koreje i pobede od 4:1.
Prvo poluvreme tog susreta je završeno rezultatom 4:0, kada smo videli veoma lepršavu igru Karioka, koji su čak mogli i sa ubedljivijom prednošću da odu na odmor.
U nastavku meča su izabranici selektora Titea malko spustili gas, što je Južna Koreja iskoristila i uspela da postigne počasni pogodak na ovom susretu.
Kada su izostanci u pitanju, Mundijal je završen za Gabrijela Žezusa, a najverovatnije i za Teljesa, pošto oni sigurno neće nastupiti na ovom susretu, a pod velikim znakom pitanja je i defanzivac Juventusa Aleks Sandro, koji je u prva dva susreta na Svetskom prvenstvu bio startni levi bek.

Naš predlog

Ako uzmemo u obzir sve ono što su i jedna i druga selekcija prikazale na ovom turniru, utisak je da su Brazilci veliki favoriti na ovom duelu, zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.42.

Ulog je ogroman, pa na ovom meču, ali verovatno i na većini četvrtfinalnih susreta ne treba očekivati previše golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 1-3 pogodaka, za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.51.

Za kraj, imamo za vas jednu izuzetno hrabru prognozu. Kao što smo već napomenuli, po našem mišljenju su Karioke veliki favoriti na ovom susretu, a kako nam deluje da na ovom duelu neće biti više od tri pogodaka, predlažemo vam da probate sa kombinacijom igara 2&2-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.88.

1 Trackback / Pingback

  1. Tip dana: Hrvatska – Brazil: Samba sad bez prestanka! - Tip Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.