Derbi dana: Engleska – Francuska: Pesma će se čuti samo s jedne strane Lamanša!

U subotu su na programu završni mečevi četvrtfinala Svetskog prvenstva, a deluje da je ono najslađe ostalo za kraj, pošto će na stadionu “Al Bajt” snage odmeriti selekcije Engleske i Francuske, koje bez ikakve sumnje spadaju u red najužih favorita za osvajanje trofeja.
Gordi Albion je do plasmana među osam najboljih ekipa došao nakon laganog trijumfa protiv Senegala, dok su Francuzi takođe bez većih problema savladali Poljsku, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Početak poslednjeg četvrtfinalnog susreta je zakazan za 20 časova.

Engleska: Može li Gordi Albion da eliminiše aktuelnog svetskog šampiona?

Sećamo se svi blistavih partija Engleza na prošlom Mundijalu, kada je Gordi Albion zaustavljen u polufinalu od Hrvatske i to nakon produžetaka.
Dosta dobre partije su izabranici Gareta Sautgejta koji je preporodio ovu selekciju pružali i na prošlom Evropskom prvenstvo, ali je nažalsot Engleska poražena u velikom finalu od Italije i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca, što je dobrano razočaralo sve navijače ove reprezentacije, pošto je finale odigrano na Vembliju.
Bilo kako bilo, u međuvremenu su Englezi uspeli da dođu do plasmana na Svetsko prvenstvo, a ako uzmemo u obzir imena fudbalera, svakako da je ova selekcija pre početka turnira slovila za jednog od glavnih favorita za najviši mogući plasman.
Na startu Mundijala izabranici selektora Sautgejta su odigrali jedan fantastičan meč i bez većih problema savladali Iran, a taj duel je završen rezultatom 6:2.
Ipak, kada su u drugom kolu svi očekivali trijumf nad Sjedinjenim Američkim Državama, ove dve selekcije su odigrale jedan izuzetno loš meč, možda i najslabiji i dosadašnjem toku Mundijala, koji je završen bez pogodaka, ali i bez previše šansi za postizanje istih.
U trećem kolu su izabranici Gareta Sautgejta odigrali odličan meč protiv suseda Velsa, u kom je Gordi Albion bez većih problema slavio rezultatom 3:0, i obezbedio plasman u nokaut fazu, i to sa prvog mesta u grupi, što je ovom timu za protivnika u osmini finala donelo nimalo naivnu reprezentaciju Senegala.
Utisak je da su na tom susretu Englezi došli do trijumfa dosta lakše nego što je bilo ko mogao da pretpostavi, a krajnji rezultat je bio 3:0.
Prvo je Henderson na asistenciju Belingema koji je blistao na ovom susretu postigao rutinski gol, zatim je Hari Kejn duplirao prednost svojim prvim golom na Mundijalu, opet u kreaciji igrača Borusije Dortmund koji je dodao Fodenu, a ovaj kapitenu tima.
Konačan rezultat susreta postigao je Saka koji igra na veoma visokom nivou na ovom turniru, a asistent je ponovo bio Foden.
Za kraj, što se tiče sastava za ovaj derbi meč četvrtfinala sa Francuskom, Garet Sautgejt će moći da računa na sve fudbalere osim Vajta, koji je nedavno napustio kamp reprezentacije.

Francuska: Trikolori na krilima Mbapea ponovo napadaju “Boginju”!

I nakon nešto više od četiri godine od kako je Francuska došla do “Boginje” i dalje se priča sa kojom lakoćom je ova selekcija to ostvarila.
Trikolori su na krilima neverovatnog Kilijana Mbapea bez većih problema došli do velikog finala, gde su demolirali Hrvatsku i slavili rezultatom 4:2.
Nažalost, kada su svi očekivali da Francuzi dođu i do naslova prvaka na Evropskom prvenstvu koje je odigrano prošle godine, ova selekcija je zaustavljena u osmini finala od Švajcarske, nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca a veoma zanimljivo je da je tragičar bio Mbape koji je promašio penal u poslednjoj seriji.
Bilo kako bilo, treba napomenuti da su u međuvremenu Francuzi uspeli da dođu do trofeja u novoformiranoj Ligi nacija, a izabranici Didijea Dešana su bez većih problema izborili plasman na Svetsko prvenstvo, gde je ova reprezentacija po svemu sudeći jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira.
U prvom kolu su Trikolori bez većih problema uspeli da dođu do trijumfa nad selekcijom Australije iako nije sve odmah krenulo dobro.
Naime, u ranoj fazi susreta se povredio startni bek Lukas Ernandez, a nakon toga su Kenguri došli do vođstva. Ipak, na scenu onda stupaju Rabio i Žiru koji su već do poluvremena doneli Francuzima vođstvo, a konačan rezultat susreta je bio 4:1.
U drugom kolu je usledio nešto teži posao protiv Danske, ali su Trikolori i sa Skandinavcima uspeli da izađu na kraj, pošto je taj meč završen rezultatom 2:1, a najbolji pojedinac susreta bio je Kilijan Mbape koji je postigao oba gola za aktuelnog svetskog šampiona.
Najzad, u poslednjem kolu grupne faze, nakon osvojenog prvog mesta u grupi, selektor Francuza je očekivano promešao karte za meč protiv Tunisa, koji je ta selekcija dobila rezultatom 1:0.
U osmini finala su Trikolori očekivano lako došli do trijumfa nad Poljskom, kada je bilo 3:1, uz dva gola Kilijana Mbapea, ali i jednu asistenciju.
Didije Dešan za ovaj susret sa Engleskom neće moći da računa na Karima Benzemu i Lukasa Ernandeza, bez kojih je aktuelni svetski šampion igrao od starta Mundijala, i to se na sreću za sada nije previše osetilo na igru Francuza koji slove za glavne favorite za osvajanje turnira.

Naš predlog

Iako je ulog ogroman, mišljenja smo da nam golova neće manjkati na ovom susretu između Engleske i Francuske, a vrlo realno je da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogodak na ovom poslednjem četvrtfinalnom susretu pa vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.88.

Takođe, realno je da vidimo makar jedan pogodak u prvom poluvremenu, ali i jedan u drugom delu igre, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.89.

Naravno, izuzetno teško je prognozirati konačan ishod ovog meča pošto se radi o dve izuzetno kvalitetne reprezentacije, ali mišljenja smo da Trikolori neće doživeti poraz na ovom duelu, ali će vrlo verovatno primiti makar jedan pogodak, pa je idealno da probate sa kombinacijom X2&GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.