Tip dana: Alaves – Levante: I jednima i drugima nije mesto u Segundi!

U ponedeljak je poprilično slaba ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč 20. kola španske Segunde u kom će Alaves na svom terenu ugostiti Levante.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Alaves: Mogu li Baskijci do povratka u La Ligu?

Nakon nekoliko veoma uspešnih sezona u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, Alaves je nažalost prošle sezone ispao iz društva najboljih.
Naime, ova ekipa je na kraju zauzela poslednje mesto na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na timove koji su na kraju došli do opstanka.
U prošlom šampionatu je tim iz Baskije na 38 odigranih susreta ostvario samo sedam trijumfa, osam remija uz čak 23 poraza, što je zaista previše, pa otuda selidba u niži rang i ne predstavlja neko iznenađenje.
Svakako, primarni cilj će biti ekspresni povratak u La Ligu, ali je izvesno da će to biti dosta težak zadatak.
U ovom trenutku se Alaves nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Eibar, a kako ovaj tim ima i meč viška u odnosu na Baskijce, u slučaju pobede na ovom duelu protiv nimalo naivnog Levantea, Alaves će doći na čelo tabele.
Ruku na srce, u poslednje vreme ova ekipa ima dosta problema pa je tako dojučerašnji prvoligaš na dva poslednja susreta doživeo isto toliko poraza.
Prvo je Alaves poražen na gostovanju kod Granade kada je bilo 3:1, da bi u prošlom kolu ekipa iz Baskije položila oružje i na gostovanju kod Tenerifa, pošto je taj duel završen rezultatom 2:1.
Tenerife je dosta lakše nego što pokazuje rezultat došao do trijumfa na tom susretu, a zanimljivo je da je Alaves na tom meču uputio samo jedan šut u okvir gola, koji je i završio u mreži domaćina.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je tim iz Baskije odigrao devet susreta na svom stadionu i ostvario šest trijumfa i tri remija, što znači da ekipa koja je dugi niz godina igrala u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, još uvek ne zna za poraz na svom stadionu.
Pomenimo samo i da je Alaves na poslednjem meču koji je odigrao na svom terenu bez većih problema slavio protiv drugog tima Viljareala, a taj duel je završen rezultatom 2:0.

Levante: Sjajne partije u poslednje vreme!

Utisak je da je ispadanje Levantea prošle sezone, možda i još veće iznenađenje u odnosu na ispadanje Alavesa, koji je svoja učešća u La Ligi uglavnom završavao u donjem delu tabele.
Za razliku od njih, Levante je godinama unazad šampionat završavao na sredini tabele, ali je uvek malo nedostajalo da se ova simpatična ekipa uključi u borbu za plasman u neko od evropskih takmičenja.
Nažalost, prošle sezone je klub iz Valensije završio na pretposlednjem mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na Kadiz, koji je bio prvi tim iznad crte.
Utisak je da se Levante kasno probudio pošto je ova ekipa na pet poslednjih mečeva ostvarila čak tri trijumfa, jedan remi i jedan izuzetno težak poraz i to na gostovanju kod Reala, koji je upravo ovaj klub i poslao u Segundu.
Naravno, ne treba ni pominjati da će primarni cilj Levantea poput Alavesa biti povratak u najkvalitetniji rang španskog fudbala, ali ponovo moramo reći da to neće biti nimalo lak zadatak, pošto je ove sezone u Segundi konkurencija zaista paklena.
U ovom trenutku se manje poznatija ekipa iz Valensije nalazi na šestom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju šampionata donosi plasman u doigravanje, a veoma zanimljivo je da bi se Levante eventualnim trijumfom na ovom gostovanju kod Alavesa popeo čak na drugu poziciju na tabeli što je zaista sjajno.
Na poslednjih pet mečeva ova ekipa ne zna za poraz, a u tom periodu je Levante ostvario dva trijumfa uz čak tri remija.
U prošlom kolu je dojučerašnji prvoligaš samo remizirao na svom stadionu protiv Ponferadine, a taj meč je završen bez golova.
Što se tiče partija na strani do sada je ekipa iz Valensije odigrala devet mečeva van svog stadiona i zabeležila tri trjumfa, čak pet remija i samo jedan poraz.

Naš predlog

I jedna i druga ekipa će sasvim sigurno učiniti sve da dođe do trijumfa, što nam samo po sebi garantuje golove na obe strane, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.07.

Mišljenja smo da će pasti makar jedan pogodak u prvom poluvremenu, ali i najmanje jedan u drugom delu igre pa je idealno da probate sa igrom I1+&II1+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.11.

Za kraj, pomenuli smo već da Levante igra sjajno u poslednje vreme, i mišljenja smo da ova ekipa neće doživeti poraz na gostovanju u Baskiji, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.51.

1 Trackback / Pingback

  1. Tip dana: Alaves – Levante: I jednima i drugima nije mesto u Segundi! - Tip Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.