Tiket dana (ponedeljak, 12.12.2022)

Tiket dana

Dok svet čeka ishod Mundijala u Kataru, odnosno kako će se rasporediti četiri selekcije koje su preostale, pratimo i niže lige u evropskim zemljama. Tek pred kraj godine očekuje nas nastavak onih jačih prvenstava a do tada ćemo se snalaziti s onim što je ponuđeno. Predložene kvote važile su u momentu sastavljanja tiketa.

Sanderlend – Vest Bromvič Albion – x2,0-3 @ 2.12 u MaxBet

Ove dve ekipe poslednji put su se sastale pre pet godina i to u Premijer ligi. Od tada su ”Crne mačke’ iz Sanderlenda potonule do Lige 1 a Vest Brom se seljakao iz prve do druge lige i natrag. U aktuelnoj sezoni Sanderlend se bolje drži, pred ovo kolo su bili na 10. mestu, ali su posle subotnjih utakmica skliznuli jednu poziciju dole. Međutim, eventualni trijumf nad Vest Bromom bi ih pomerio do 7. mesta, tik ispod zone plej-ofa. Za ”Crne mačke” je meć sa ekipom iz Birmingema već drugi posle pauze u Čempionšipu. Oni su prošlog vikenda igrali zaostali meč protiv Milvola i dobila ga sa ubedljivih 3:0. Ipak, Vest Brom je bio u odličnoj formi pre nego što su engleski drugoligaši otišli na prinudni odmor zbog Mundijala u Kataru. Ekipa iz drugog po veličini grada u Engleskoj vezao je tri pobede, protiv Blekpula i Stouka na svom terenu a protiv Kvins Park Rendžersa u gostima. Na ta tri meča mreža im se nije nijednom zatresla. Vest Brom je u nezavidnoj situaciji, u subotu ih je pretekao Vigan i oni su sada na 22. mestu u zoni ispadanja. To nije adekvatna pozicija za ovj tim i verujemo da već od ovog kola kreće njihov uspen. Naš predlog je dupla šansa na goste uz mali broj golova. Za x2,0-3 kvota je 2.12 u kladionici MaxBet.

Jong AZ – Jong PSV – GG3+ @ 1.85 u MaxBet

Kada se sastaju mladi timovi hlandskih velikana golovi su najsigurnija opcija. Poznata je činjenica da ove ekipe ne mogu da napreduju do Eredivizije i da je njihov krajnji domet igranje u Erstediviziji, drugoj ligi ove fudbalske zemlje. Nekada su među drugoligašima bili samo drugi timovi Ajaksa i PSV-a ali u poslednje vreme standardni su i mladi timovi AZ Alkmara i Utrehta. Od svih pominjanih timova trenutno najbolji učinak ima Jong AZ. Ekipa iz Alkmara je pred ovaj meč rivalom iz Ajndhovena na 7. mestu sa 24 boda ali i dve utakmice manje od skoro svih rivala ispred sebe. Lako je moguće da se nađu i u plej-ofu, ali će i tamo igrati samo za utisak. Pred pauzu su bili u odličnoj formi, nisu izgubili na prethodna četiri meča, a zabeležili su po dve pobede i dva remija. Jog PSV je u donjem delu tabele, 14. su sa 20 bodova ali bi i oni eventalnim trijumfom u Alkmaru prešli u gornji dom. Uglavnom, rezultat i nije u prvom planu, glavni cilj je da se kroz ovo takmičenje promovišu neki novi asovi u ova dva tima, a pošto trenutno nema prvoligaškog fudbala, treba očekivati dobru igru i dosta gledalaca. Naš predlog je GG3+ sa kvotom 1.85 u kaldionici MaxBet.

Mura – Domžale – 0-2 @ 1.98 u MaxBet

Redovno kolo u slovenačkoj prvoj ligi zatvara meč između dva bivša šampiona ove zemlje. Mura dočekuje Domžale u Mursko Soboti a oba tima naaze se u solidnoj formi u smiraj jesenjeg dela prvenstva. Gotovo je izvesno da će titula otići u vitrine Olimpije iz Ljubljane, dok će se Mura, prvak od pre dve godine, i Domžale boriti za jedno od dva mesta u evropskim kupovima. Konkurenciju za drugo i treće mesto čine im odlični tim Celja i aktueni šampion Maribor. Pošto je ovo poslednji meč za oba tima u 2022. godini sigurno će želeti da se od svojih navijača oproste pobedom i da u isto vreme ostanu u konkurenciji sa pomenutim timovima. Mura je bez poraza na tri poslednja kola, posle pobede nad Goricom remizirali su sa Koperom i Olimpijom u gostima. Na ta tri meča nisu primili nijedan gol, pošto su obe utakmice na strani završene 0:0, a Goricu su savladali sa 2:0. Domžale je posle ubedljivog poraza od Olimpije na svom terenu upisao dva vezana trijumfa. Oni su slavili u Radomlju i protiv Celja na svom terenu, što je bio vrlo važan trijumf. U prve dve ovosezoneske utakmice između ova dva rivala nagledali smo se golova, prvo je bilo 4:3 za Muru u Murskoj Soboti, da bi se meč u Domžalama završio 2:2. Čini nam se da sada neće biti tako efikasno, čak mislimo da će golova biti vrlo malo, ako ih bude uopšte. Za 0-2 gola kvota je 1.98 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici MaxBet iznosi 7.76.

1 Trackback / Pingback

  1. Tiket dana (ponedeljak, 12.12.2022) - Tiket Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.