Tiket dana Evroliga (utorak, 13.12.2022)

Ove sedmice očekuju nas dva kola u Evroligi. Takmičenje je izuzetno naporno i timovi se susreću sa mnogo problema, pre svega sa povredama velikog broja košarkaša. Ipak, imamo priliku da uživamo u vrhunskoj košarci svake sedmice, a iznenađenja su češća nego ranijih godina. Ovo je naš predlog za 13. kolo, u pitanju su utakmice koje se igraju u utorak. Kvote i granice mogu biti promenjene.

Crvena zvezda – Žalgiris – G- (granica 72,5) @ 1.88 u CircusBet

Kada se činilo da je sezona u Evroligi izgublejna za crveno-bele na klupu je seo Duško Ivanović i krenula je neverovatna serija pobeda kojoj se kraj ne vidi. Crnogorski stručnjak je preuzeo ekipu kada je imala skor 1-6, a sada je Zvezda na 50% uspešnosti jer je vezala pet pobeda. Sve je krenulo trijumfom nad Asvelom a završilo se pobedom nad Partizanom u prvom evroligaškom derbiju večitih u istoriji. Zanimljivo je da je Zvezda svih pet utakmica dobila posle neizvesnog, i često dramatičnog, finiša. Možda je u ovom meču Zvezda po prvi put apsolutnni favorit, ne samo zbog odlične forme, već i zbog činjenice da Litvanci dolaze desetkovani u Beograd. Sigurno u timu Kazisa Maksvitisa neće biti Mantasa Kalnijetisa i Ignasa Brazdejkisa, što je ogroman hendikep za dosta tanak roster Žalgirisa. Pitanje je da li će igrati Dimša i Lekavičijus i ovo je meč koji Zvezda mora da dobije, pogotovo sada kad su igrači prepuni samopouzdanja. Igra domaćih zavisi od Luke Vildoze i Nemanje Nedovića, ali su crveno-beli čvrsti i pod obručima i ne očekujemo da Žalgiris bude preterano efikasan u dvorani ”Aleksandar Nikolić”, pogotovo posle samo 60 poena u porazu od Efesa u prošlom kolu u Kaunasu. Predlog je gost daje manje od 72,5 poena, a za G- koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 1.88.

Asvel – Partizan – UP + (granica 161,5) @ 1.87 u CircusBet

Partizan je u tako velikim problema da u predgrađu Liona prosto nema šta da izgubi. Posle četiri vezana poraza u Evroligi i dva neuspeha u tri derbi meča u ABA ligi, teško je očekivati da crno-beli prekinu crni niz u Francuskoj. Međutim, kada se priterani uza zid možete samo napred i moguće je da napokon proradi inat u igračima i oni pokažu zašto su se za njih odlučili Željko Obradović i Zoran Savić. Atmosfera sigurno nije dobra, poraz od Zvezde u četvrtak u Evroligi i od Cedevita Olimpije u Evroligi kao da su preslikani i doživljeni su posle neizvesnog finiša, a većinu mečeva je ”Valjak” i izgubio na takav način. Asvel je napravio najveće iznenađenje u prošlom kolu i slavio je minimalnu pobedu na gostovanju u Barseloni. U Blau Grani je blistao iskusni Nando De Kolo sa 19 poena, ali je sjajan učinak imao i gorostasni Jusufa Fal koji je uz 14 koševa imao i čak 18 skokova. Asvel, kao i Partizan, ima 4 pobede i 8 poraza i tim koji izgubi ovaj meč imaće vrlo male šanse da se nađe u plej-ofu. Ulog je veliki, Partizan mora da igra hrabro, a smatramo da će i šut ponovo proraditi. Odbrana ostaje problem, pa je naš predlog veći broj poena ukupno od ponuđene granice. Ona je u kladionici CircusBet na 161,5, a za (+) kvota je 1.87.

Valensija – Panatinaikos – 2 @ 2.20 u CircusBet

U duelu ove dve ekipe je sve moguće, nevezano da li se igra u Valensiji ili Atini. Posle 12 kola Valensija ima pet pobeda dok su ”Zeleni” iz Atine sakupili jednu više. Panatinaikos se mnogo mučio na startu sezone, imao je samo jednu pobedu posle šest odigranih kola, a onda je stigao Dvejn Bejkon i sve se promenilo. Iskusni Amerikanac trenutno je najbolji strelac tima Dejana Radonjića sa više od 20 poena prosečno na sedam mečeva koliko je odigrao. Za njim sledi Derik Vilijams sa nešto preko 15 koševa, ali on sada uzima mnogo manje šuteva. Veliko pojačanje bio je i oporavak plejmejkera Nejta Voltersa koji uz 10,7 poena ima i 4,4 asistencije po meču. I drugi plejmejker je odličan, Paris Li daje prosečno 9,4 koša, a i ostali iz spoljne linije umeju da ”unište” rivala, mislimo na Grigonisa i Endrjuza. Valensija je dobila pozivnicu za učešće i za sada je opravdava. Oni su tim koji često pobeđuje na strani, ali zato često i gubi u svojoj dvorani. Na šest mečeva u Valensiji dva puta su pobedili i 4 puta izgubili, dok su bodove doneli sa gostovanja Efesu, Olimpijakosu i Partizanu. Nekako nam se čini da je Pao spremniji, mada Španci imaju nekolicinu odličnih košarkaša predvođenih Krisom Džonsom, Bojanom Dublejvićem i Kubancem Riverom. Pokušaćemo s dvojkom za koju se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 2.20.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici CircusBet iznosi 7.73.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.