Tiket dana (utorak, 13.12.2022)

Tiket dana

Danas će u centru pažnje biti prvi polufinalni meč na Mundijalu u Kataru u kome se sastaju Argentina i Hrvatska. Pored toga je još malo dešavanja, igra se portugalski kup a vanredno kolo odigraće i eipe iz engleskoe Nacionalne konferencije. Kvote su važile u trenutku sastavljanja tiketa.

Argentina – Hrvatska – 1x,0-2 @ 1.80 u Meridianbet

Stigli smo do raspleta na Mundijalu U kataru. Oba prethodna finalista i sada su u polufinalu, Francuska i Hrvatska, a tu su još dvostruki šampion sveta Argentina i najveće iznenađenje ovog prvenstva Maroko. U prvom polufinalu igraju Argentina i Hrvatska na stadionu Lusail. Očekuje se dolazak 40 hiljada Argentinaca koji će imati ogromnu prednost i meč će biti kao da se igra u Buenos Ajresu. Ipak, ”Vatreni” su pokazali da se ne plaše ni Brazila, izbacili su ”Selesao” u četvrtfinalu i tako sprečili duel koji je čekao čitav svet, okršaj ”Gaučosa” i Brazilaca. Da li su time fudbaleri Zlatka Dalića učinili uslugu Mesiju i drugovima, ostaje da vidimo, ali nikako Argentinci ne bi smeli da potcene tim koji predvodi fantastični Luka Modrić. Hrvatska se do polufinala probila i uz dosta sreće ali i spretnosti. Bili u blizu eliminacije još u grupi u meču sa Belgijom ali je tada Lukaku u četiri navrata promašio nemoguće. U osmini finala igrali su protiv Japana, selekcije koja je senzacionalno osvojio prvo mesto u grupi sa Španijom i Nemačkom. Ni tu im nije bilo lako, prošli su tek posle penala, kao i u četvrtfinalu u meču sa Brazilom kada su minus iz prvog produžetka nadokandili u finišu drugog. Penali su zaštitni znak Hrvatske, sjajni Livaković odveo ih je u treće polufinale Mundijala u istoriji. Argentina je šokirala svet porazom od Saudijske Arabije na startu prvenstva, onda su usledile sigurne pobede nad Meksikom i Poljskom u grupi, te Australijom u osmini finala, mada su ”Kenguri” mogli do poravnanja u poslednjem minutu. Tada je ostalo 2:1, ali nije u četvrtfinalu, Veghorst je izjednačio u 100. minutu i odveo Holanđane u produžetke. Tamo nije bilo golova, a ”Gaučosi” su imali odličnog golmana Martineza koji je zaustavio prva dva udarca ”Lala” sa bele tačke. Na prošlom Mundijalu Hrvatska je pobedila Argentinu u grupi sa ubedljivih 3:0 i tada već najavila visoke domete. Ovo je poslednja šansa Lea Mesija i još nekih Argentinaca da osvoje ”Boginju”, pa prednost dajemo ”Gaučosima”, ali se ograđujemo i jednim x-om. Zato uz duplu šansu 1x dodajemo i mali broj golova na meču, pa za kombinaciju 1x,0-2 koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.80.

Rio Ave – Farense – 1 @ 2.10 u Meridianbet

Portugalski Kup se u ovoj fazi igra po grupama i popunjava prazninu u nedostatku Primeire i Segunde. Timovi su bez reprezentativaca koji su igrali, ili još igraju na Mundijalu, ali oni najbolji imaju dovoljno kvalitetan roster da ih mogu zameniti. Rio Ave i Farense nalaze se u grupi u kojoj su još Sporting iz Lisabona i Maritimo. Posle dva odigrana kola Sporting je na čelu mini tabele sa maksimalnih šest bodova uz fantastičnu gol razliku 8:0. Rio Ave i Farense imaju po 3 boda, domaćin je upisao poraz od Sportinga na svom terenu ali je zato u prvom kolu zabeležio minimalnu pobedu protiv Maritima u gostima. Kod Farensea je situacija drugačija utoliko što su oni pobedili Maritimo na svom terenu a izgubili od Sportinga na strani i to sa čak 6:0. Prošle sezone su ove dve ekipe vojevale u drugoj ligi ali se Rio Ave vratio u Primeiru. Što se ovog prvenstva tiče Rio Ave je u sredini tabele Primeire, dok je Farense drugoplasirani tim Lige 2. Za goste je šampionat mnogo važniji, oni planiraju povratak u elitu i sigurno da se Kupu neće posvetiti previše ozbiljno. Zato ovde očekujemo jedinicu, a za pobedu Rio Avea kvota je 2.10 u kladionici Meridianbet.

Reksam – Česterfild – 0-2 @ 2.10 u Meridianbet

Derbi vanrednog kola engleske Nacionalne lige, ili petog stepena takmičenja, igra se u Velsu. Drugoplasirani Reksam dočekuje Česterfild koji je treći, sa sedam bodova manje od njih ali i jednom zaostalom utakmicom. Iz ove lige u Ligu 2 ide samo prvoplasirani tim direktno, dok će se kroz plej-of, za još jedno mesto, boriti timovi od 2. do 7. mesta. Trenutno je na prvoj poziciji Nots Kaunti, tim koji mnogi uzimaju kao najstarijeg na svetu, a koji se, eto, preselio u amaterski rang. I Reksam i Česterfild su igrali u profesionalnim rangovima ali je od tada prošlo mnogo vremena. Trenutno je Reksam u nešto boljoj formi, Velšani su bez poraza od početka oktobra, kada ih je pobedio baš Nots Kaunti. Od tada su vezali deset utakmica bez neuspeha sa 7 pobeda i tri remija. Česterfild je grad u središnjem delu britanskog Ostrva, a tim je u prvoj polovini ove sezone igrao veoma dobro. Sada su treći na tabeli a seriju od pet pobeda i jednog remija prekinuli su porazom od pre dva kola protiv Halifaksa. U subotu su pobedili Dorking na svom terenu i u boljem raspoloženju odlaze put Velsa. Biće ovo tvrd meč u kome ne očekujemo mnogo golova. Naš predlog je igra 0-2 gola sa koeficijentom 2.10 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Meridianbet iznosi 7.94.

1 Comment

  1. Danas oko 22h Hrvati će ležati po terenu i kao biće razočarani jer su krenuli ovaj put po Boginju!Hrvatska selekcija sa 6 stranaca neće uspeti da udje u finale!Hrvatska će se sa Marokom boriti za treće mesto i veliko je pitanje sa koliko golova će Maroko da isprati Hrvatsku u “lijepu njihovu”!!!

1 Trackback / Pingback

  1. Tiket dana (utorak, 13.12.2022) - Tiket Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.