Tip dana: Argentina – Hrvatska: Mogu li Vatreni kao konkvistadori da nastave osvajanje Južne Amerike ili će Mesi krenuti po ”Boginju”?

U utorak je poprilično slaba ponuda za klađenje, ali će ovaj dan bez ikakve sumnje obeležiti prvi polufinalni meč na Mundijalu u Kataru, gde će na stadionu “Lusail” snage odmeriti selekcije Argentine i Hrvatske.
Do plasmana među četiri najbolje ekipe na Svetskom prvenstvu Argentinci su stigli nakon trijumfa nad Holandijom posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, dok su Hrvati priredili pravu senzaciju eliminisavši Brazil koji je pre početka turnira slovio za jednog od glavnih favorita za osvajanje Mundijala.
Početak meča na kom će između ostalog biti odigran i finalni susret je zakazan za 20 časova.

Argentina: Može li Mesi do “Boginje”?

Poznato je da su Argentinci dva puta osvajali Mundijal, ali ono što je veoma zanimljivo je da su Gaučosi čak tri puta gubili finala, a poslednji put se to desilo na Mundijalu koji je odigran 2014. godine, kada su Nemci slavili rezultatom 1:0.
Na prošlom Mundijalu se Leo Mesi i drugari nisu proslavili pošto je Argentina eliminisana već u osmini finala i to od Francuske, koja je kasnije došla do trofeja.
Uoči ovog Svetskog prvenstva je argentinska fudbalska javnost imala ogromna očekivanja, pošto je ovo između ostalog i poslednji Mundijal za Mesija, ali i poslednja prilika da fudbaler PSŽ-a dođe do “Boginje”.
Nažalost, u prvom kolu su Argentinci mimo svih očekivanja poraženi od Saudijske Arabije, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Meč drugog kola protiv Meksika je za Gauočose bio od prevelike važnosti, pošto je eventualni poraz značio i eliminaciju sa turnira. Nakon bledog prvog poluvremena, Leo Mesi je uzeo stvari u svoje ruke i preciznim šutem sa dvadesetak metara doneo prednost svojoj reprezentaciji, da bi Fernandez na asistenciju Mesija u finišu susreta duplirao vođstvo Gaučosa što je bilo dovoljno za prvi trijumf na Mundijalu.
U trećem kolu su izabranici Lionela Skalonija dosta lakše nego što se očekivalo savladali Poljsku rezultatom 2:0. Ponovo je poluvreme završeno bez pogodaka, ali već u prvom minutu drugog dela igre je Mekalister doneo prednost Argentincima, koju je u 67. minutu udvostričio Hulijan Alvarez.
U osmini finala je usledio meč sa Australijom gde su Argentinci došli do trijumfa (2:1) i zakazali sebi okršaj sa Holanđanima, koji su igrali dosta dobro od starta Mundijala.
Taj duel je doneo dosta naboja, a na kraju regularnog toka je bilo 2:2 i to nakon gola Holanđana u praktično poslednjim momentima susreta.
U penal seriji su Gaučosi ipak bili bolji i kada se sve sabere i oduzme potpuno zasluženo došli do plasmana u polufinale gde će ova selekcija odmeriti snage sa Hrvatskom, koja je neočekivano eliminisala Brazilce.
Selektor Lionel Skaloni za ovaj polufinalni susret neće moći da računa na Akunju i Montijela koji imaju parne žute kartone. Ono što je veliki problem je da su na meču protiv Holandije čak devet fudbalera Argentine dobila žute kartone, pa sedmorici igrača preti suspenzija za eventualni finalni duel, a između ostalog i Mesiju, koji je zbog svog ponašanja na polufinalnom meču možda čak zaslužio i više od žutog kartona, kao i golman Martinez koji je uputio sramotne reči selektoru Holandije Van Galu, a za to čak nije ni dobio javnu opomenu, pa je utisak da su Gaučosi još dobro i prošli jer se vrlo lako moglo desiti da selektor Skaloni ne računa na još nekoliko fudbalera za susret sa Hrvatskom.

Hrvatska: Vatreni blistaju i na ovom Mundijalu!

Hrvatska je od osamostaljenja propustila samo jedan Mundijal, i to onaj koji je 2010. godine odigran u Južnoj Africi.
Na prvom Mundijalu na kom su Vatreni nastupili 1998. godine u Hrvatskoj, ova selekcija je uspela mimo svih očekivanja da dođe do trećeg mesta.
Usledila su Svetska prvenstva 2002., 2006., ali i 2014. godine na kojima Hrvati nisu uspeli čak da prođu ni grupu, ali se sasvim sigurno sve to zaboravilo nakon prošlog Mundijala, na kom je selekcija predvođena selektorom Dalićem došla do plasmana u veliko finale, u kom su Vatreni očekivano poraženi od Francuza rezultatom 4:2.
Ono što je veoma zanimljivo je da se vrlo lako može desiti da ponovo gledamo okršaj te dve selekcije u velikom finalu, ali krenimo redom.
U prvom kolu je četa Zlatka Dalića pomalo i neočekivano samo remizirali sa Marokom, kada nije bilo golova, ali je već u drugom kolu Hrvatska odigrala sjajan meč i bez većih problema savladala Kanadu, a taj duel je završen rezultatom 4:1, i pored toga što je Kanada u prvom kolu odigrala fantastičan meč protiv Belgije.
U poslednjem kolu grupne faze je usledio meč sa Belgijancima, i ono što je bilo poznato i pre toga susreta je da će jedna od ove dve selekcije morati kući već posle prve faze, a to su bili Romele Lukaku i drugari, pošto je taj meč između dve reprezentacije koje su blistale na prošlom Mundijalu završen bez golova.
Ruku na srce, izabranici Roberta Martineza su imali nekoliko neverovatnih prilika za postizanje gola na tom susretu, ali se pošteno obrukao Lukaku, i na kraju su Vatreni izborili plasman u osminu finala gde ih je pomalo i neočekivano čekao Japan, koji je u svojoj grupi završio na prvom mestu na tabeli i to ispred Španije i Nemačke, što je za sve bilo ogromno iznenađenje.
Regularni tok susreta je završen rezultatom 1:1, a u penal seriji je blistao golman Livaković koji je odbranio čak tri jedanaesterca i doneo svojoj selekciji plasman u četvrtfinale.
Usledio je meč sa Brazilom, koji je završen bez pogodaka. Karioke su u finišu prvog produžetka preko Nejmara došle do vođstva ali se hrabri Hrvati nisu predavali i golom Petkovića u 117. minutu došli do penala u kojima se ponovo istakao Livaković koji je odbranio prvi penal Rodrigu. U međuvremenu su svi fudbaleri Hrvatske bili precizni, nakon čega je Markinjos promašio jedanaesterac u četvrtoj seriji što je bio povod za ogromno slavlje Vatrenih.
U polufinalu četa Zlatka Dalića ide na Argentinu, koju su Hrvati deklasirali na prošlom Mundijalu u meču koji je završen rezultatom 3:0.
Za kraj, što se tiče izostanaka, za razliku od Lionela Skalonija koji ima dosta problema pred ovaj duel, selektor Hrvatske će moći da računa na sve raspoložive fudbalere.

Naš predlog

Pre svega, treba istaći da je ovo jedan veoma težak meč za prognoziranje, a s obzirom da je ulog plasman u veliko finale Svetskog prvenstva, mišljenja smo da nam ovaj duel neće doneti previše golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.54.

Lionel Mesi neće više imati prilike da dođe do titule na Svetskom prvenstvu, pošto je za njega ovo poslednji Mundijal, zbog čega najviše i dajemo prednost Gaučosima na ovom polufinalnom susretu i hrabro vam savetujemo da odigraet jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.00.

Za kraj, najbolje je da probate sa kombinovanjem malo golova i duplom šansom na Argentinu, pa je idealno da odigrate igru 1X&0-2 za koju je Meridianbet pripremio sjajnu kvotu 1.86.

1 Trackback / Pingback

  1. Tip dana: Argentina – Hrvatska: Mogu li Vatreni kao konkvistadori da nastave osvajanje Južne Amerike ili će Mesi krenuti po ”Boginju”? - Tip Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.