Tip dana: Tenerife – Andora: Težak posao za debitanta u ligi na Kanarskim ostrvima!

U petak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali premijerni meč 21. kola španske Segunde u kom će Tenerife na svom stadionu ugostiti Andoru.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Tenerife: Koji su krajnji dometi ovog tima?

Fudbaleri Tenerifea su prošle sezone pružali fantastične partije i jako malo je nedostajalo da ovu ekipu gledamo ove sezone u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
Naime, ovaj tim je na kraju regularnog toka šampionata završio na petom mestu na tabeli što je donelo plasman u doigravanje.
U polufinalu plej-ofa Tenerife je eliminisao Las Palmas, i to pošto je slavio na oba duela, a u finalu je nažalost Đirona bila bolja.
Prvi meč je završen bez golova, a u drugom su Katalonci bez većih problema slavili sa 3:1, i na taj način došli do plasmana u društvo najboljih.
Popravni će fudbaleri Tenerifa imati već ove sezone, međutim, ako se po jutru dan poznaje, utisak je da će sve to biti izuzetno težak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se Tenerife nalaze na petnaestom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na šestoplasiranu Granadu, a kao što dobro znamo, ta šesta pozicija u španskoj Segundi, je na kraju i poslednje mesto koje donosi plasman u doigravanje.
Na poslednjih pet mečeva tim sa Kanarskih ostrva je ostvario dva trijumfa, isto toliko poraza, ali i jedan remi, i to baš u prošlom kolu kada je ova ekipa u jednom sjajnom meču na kom smo videli čak četiri gola remizirala na gostovanju kod drugog tima Viljareala, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Ostaće žal, pošto je utisak da je gost bio bliži trijumfu jer je vodio sa 0:2, ali su u drugoj polovini drugog poluvremena fudbaleri Viljareala B odigrali zaista sjajno, i na kraju potpuno zasluženo stigli do remija.
Što se tiče partija na domaćem terenu, do sada je ekipa sa Kanarskih ostrva odigrala deset susreta kao domaćin i ostvarila pet trijumfa, tri remija i dva poraza, a u poslednjem meču koji je Tenerife odigrao na svom stadionu savladana je ekipa Alavesa, rezultatom 2:1.
Do sada se Tenerife i Andora nisu sastajali, međutim, treba napomenuti da gosti koji su debitant u Segundi imaju velike ambicije ove sezone, i utisak je da domaćina očekuje izuzetno težak posao na ovom premijernom susretu 21. kola drugog po kvalitetu ranga španskog fudbala.

Andora: Primarni cilj će ipak biti opstanak!

Mali broj ljudi zna da je vlasnik fudbalskog kluba Andora dojučerašnji član Barselone i jedan od najboljih štopera prošle decenije, Đerar Pike.
Dugo je ovaj fudbaler želeo da kupi manji klub, a to se konačno obistinilo u decembru 2018. godine, kada je Pike zajedno sa Kosmos grupom kupio Andoru, a veoma zanimljivo da je to jedini poluprofesionalni tim u toj državi i jedini koji se takmiči u Španiji.
Zanimljivo je da se u tom trenutku ova ekipa takmičila u petom po kvalitetu rangu španskog fudbala, a za samo tri godine je Andora uspela da dođe do istorijskog plasmana u Segundu, što su navijači ovog kluba i te kako znali da proslave.
Inače, klub je osnovan 1980. godine, dok je 1994. uspeo da osvoji i Kup Katalonije. Ne treba zaboraviti još i podatak da je Andora sredinom devedesetih stigla do plasmana u osminu finala Kupa Kralja, pa slobodno možemo konstatatovati da je prošlosezonski plasman u Segundu za sada najveći uspeh ovog kluba koji po svemu sudeći ne želi tu da se zaustavi.
Naime, izabranici Edera Sarabije, nekadašnjeg asistenta u Barseloni, Betisu i Viljarealu se u ovom trenutku nalaze na devetom mestu na tabeli uz samo četiri boda manjka u odnosu na šestoplasiranu Granadu, a kao što smo već maločas napomenuli ta šesta pozicija je poslednja koja na kraju šampionata donosi plasman u plej-of.
Na poslednjih pet mečeva debitant u Segundi je ostvario dva trijumfa, dva poraza i jedan remi, međutim treba napomenuti i to da na poslednja tri susreta Andora ne zna za trijumf.
U prošlom kolu je devetoplasirani tim na tabeli odigrano nerešeno na svom terenu protiv Leganesa, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Prvi deo igre je završen bez golova, ali i bez dobrih prilika za postizanje istih, a u drugom poluvremenu smo gledali jedan potpuno drugačiji meč u kom su i jedni i drugi želeli tri boda po svaku cenu.
Do prednosti je domaća ekipa došla nakon Gila u 75. minutu susreta, međutim, samo četiri minuta kasnije je Sise postavio konačnih 1:1.
Što se tiče partija na strani do sada je klub koji je u vlasništvu Đerara Pikea odigrao deset mečeva u gostima i ostvario tri trijumfa, isto toliko remija, ali i četiri poraza.

Naš predlog

Svakako da nas očekuje jedan veoma zanimljiv susret u kom prednost dajemo ipak domaćoj ekipi, koja mora da slavi kako bi se ponovo uključila u borbu za doigravanje, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.17.

Vrlo lako se može desiti da domaćin ovog susreta postigne dva ili više golova na ovom meču protiv Andore koja će biti bez pritiska na ovom gostovanju, a kladionica Meridianbet igru D2+ plaća sa koeficijentom 2.70.

Za kraj, kao što smo već napomenuli, klub koji je u vlasništvu Đerar Pikea nema ništa da izgubi na ovom susretu sa po našem mišljenju favorizovanim Tenerifom, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 2.20.

1 Trackback / Pingback

  1. Tip dana: Tenerife – Andora: Težak posao za debitanta u ligi na Kanarskim ostrvima! - Tip Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.