Tip dana: Seltik – Livingston: Da li je vreme za prvi kiks Kelta na “Seltik parku”?

U sredu je nešto slabija ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali zaostali meč sedmog kola škotskog šampionata u kom će na “Seltik parku” snage odmeriti Seltik i Livingston.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Seltik: Kelti na pragu nove titule!

Seltik je prošle sezone došao do nove šampionske titule, i to pošto je ova ekipa na kraju imala šest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Rendžers, koji je imao zaista sjajnu sezonu, pošto je poznato da je tim iz Glazgova na kraju došao do finala u Ligi Evrope, gde je ovaj tim poražen od Ajntrahta iz Frankfurta.
Šampionska titula je Keltima donela direktan plasman u Ligu šampiona, gde se škotski predstavnik nažalost nije proslavio.
Naime, grupnu fazu je tim sa “Seltik parka” završio na poslednjem mestu na tabeli sa samo dva osvojena boda. Na šest odigranih mečeva Seltik je doživeo čak četiri poraza, ali i dva remija, i to oba protiv ukrajinskog Šahtjora, koji je na kraju završio na trećoj poziciji na tabeli i uspeo da se domogne proleća u Ligi Evrope.
Ostaje žal što škotski predstavnik nije uspeo da dođe do tog trećeg mesta na tabeli, ali je i bez toga primarni cilj za ovu sezonu bila odbrana titule šampiona Škotske, i kako sada stvari stoje Kelti su na pravom putu i da dođu do toga.
Naime, u ovom trenutku se Seltik nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak deset bodova viška u odnosu na drugoplasirani Rendžers, što je zaista ogromna razlika, koju će klub sa “Ajbroksa” teško uspeti da stigne.
Do sada je aktuelni šampion Škotske odigrao šesnaest mečeva u Premijeršipu i ostvario čak petnaest trijumfa uz samo jedan poraz, i to na gostovanju kod Sent Mirena kada je bilo 2:0.
U poslednjem kolu pred pauzu zbog Mundijala u Kataru, Seltik je dosta teže nego što se očekivalo slavio na svom terenu protiv Ros Kauntija, kada je bilo 2:1, dok je u prošlom kolu lider na tabeli takođe uz dosta muke, ostvario trijumf na gostovanju kod Aberdina, golom Mekregora u 87. minutu susreta.
Što se tiče partija na domaćem terenu Seltik za sada ima maksimalan učinak, pošto je aktuelni šampion Škotske na sedam odigranih mečeva ostvario isto toliko trijumfa i sigurno je da će ova ekipa učiniti sve da se ta serija produži i nakon ovog susreta sa neugodnim Livingstonom.

Livingston: Primarni cilj je plasman u plej-of!

Livingston je osnovan 1943. godine, a za sada je najveći uspeh ovog kluba trijumf u škotskom Liga Kupu u sezoni 2003/04. kada je u velikom finalu savladan Hibernijan, a treba napomenuti da je ova ekipa igrala i u finalu ovog takmičenja 2021. godine, kada je nažalost Sent Džonson bio bolji.
Prošlu sezonu u Premijeršipu su popularni Lavovi završili na osmom mestu na tabeli i nažalost nisu uspeli da se plasiraju u plej-of, iako je Livingston u poslednjem kolu imao apsolutno sve u svojim rukama, pošto je na svom terenu odmerio snage sa šestoplasiranim Madervilom.
Taj duel je završen rezultatom 2:2, a izjednačujući pogodak su gosti postigli u trećem minutu sudijske nadoknade, pa je na jedan izuzetno bolan način tim koji sa klupe predvodi Dejvid Martindejl ostao bez plasmana u doigravanje.
Nema nikakve sumnje da će i ovog puta primarni cilj biti plasman u plej-of, iako to neće biti nimalo lak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se Livingston nalazi na šestom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na sedmoplasirani Sent Miren.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Dejvida Martindejla su ostvarili dva trijumfa, dva remija i samo jedan poraz i to na svom terenu od upravo Seltika sa kojim će snage odmeriti i večeras.
Taj meč je završen rezultatom 0:3, i treba istaći da se pitanje pobednika ovog susreta nije ni u jednom trenutku dovodilo u pitanje.
Naravno ne treba zaboraviti da je pre tog debakla protiv aktuelnog šampiona Škotske, Livingston uspeo da remizira sa Rendžersom, i to na Ajbroksu, kada je bilo 1:1, a vrlo lako se moglo desiti da popularni Lavovi dođu i do sva tri boda, pošto su “policajci” izjednačujući pogodak postigli u prvom minutu sudijske nadoknade.
U prošlom kolu je šestoplasirani tim na tabeli remizirao na gostovanju kod Hartsa, kada je bilo 1:1. Do sada je četa trenera Martindejla odigrala sedam mečeva na strani i ostvarila dva trijumfa, dva remija, ali i tri poraza.

Naš predlog

Iako Livingston igra sjajno u poslednje vreme, ovog puta im predstoji najteži mogući zadatak – gostovanje kod lidera na tabeli koji je za sada nepogrešiv na domaćem terenu, a mišljenja smo da će Seltik zadržati maksimalni učinak i nakon ovog zaostalog meča sedmog kola, pa vam toplo preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.41.

Po svemu sudeći nas na “Seltik parku” očekuje jedan i te kako efikasan duel, pa vam savetujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.90.

Za kraj, pominjali smo već da Livingston igra sjajno u poslednje vreme, a po našem mišljenju, najmanje što bi ova ekipa mogla da uradi na ovom gostovanju kod lidera na tabeli je da postigne makar jedan gol, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičan koeficijent 2.27.

1 Trackback / Pingback

  1. Tip dana: Seltik – Livingston: Da li je vreme za prvi kiks Kelta na “Seltik parku”? - Tip Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.