Tip dana: Galatasaraj – Istanbulspor: Galata “sedmicom” plaši rivale!

U nedelju je nešto slabija ponuda za klađenje, pošto se od jačih evropskih liga samo igraju mečevi u turskoj Superligi, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Galatasaraja i Istanbulspora.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova.

Galatasaraj: Može li Galata do titule?

Pre svega, zaista poražavajuće zvuči podatak da je ekipa Galatasaraja prošlu sezonu završila na katastrofalnom trinaestom mestu na tabeli, što je svakako nešto čemu se nisu nadali ni oni najveći pesimisti.
Zbog tog katastrofalnog rezultata iz prošle sezone, uprava kluba iz Istanbule nije sedela skrštenih ruku, pa je iza turskog velikana jedan nestvarni prelazni rok, pošto je ovaj klub uspeo da dovede nekoliko zaista fenomenalnih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Mertensa i Ikardija.
Dvojica igrača svetske klase zaključili su sjajan prelazni rok turskog velikana, a pored njih opremu Galatasaraja su prošlog leta još zadužili i Mata, Toreira, Seferović, Rašica, Rios i Jusuf Demir koji je nastupao za Barselonu.
Ono što je u neku ruku olakšavajuća okolnost za Galatasaraj je to što ova ekipa neće imati obaveza u evropskim takmičenjima, pa fudbaleri ovog tima mogu u potpunosti da se fokusiraju na tursku Superligu, što ih možda čini i najvećim favoritima za osvajanje tofeja.
Iako Galata ponovo nije na najbolji mogući način otvorila ovaj šampionat, utisak je da kako vreme prolazi, tako i ova ekipa pruža sve bolje partije.
Naime, na tri poslednja susreta izabranici Okana Buruka su ostvarili isto toliko trijumfa, od kojih je poslednji bio najubedljiviji, a ujedno je to bila i najbolja partija Galate u nacionalnom šampionatu Turske u poslednjih nekoliko sezona.
Naime, tim iz Istanbula je demolirao Bašakšehir u gostima a taj meč je završen jednim zaista neverovatnim rezultatom 0:7. Utisak je da nećemo preterati ako kažemo da su gosti mogli još ubedljivije da slave na gostovanju kod inače trećeplasiranog tima na tabeli, koji je i pored tog debakla i dalje u igri za titulu, a upravo ovaj podatak nam možda najbolje i pokazuje zašto je tursko fudbalsko prvenstvo uvek izuzetno interesantno.
Podsećamo vas samo da je Galata i pre tog trijumfa u prošlom kolu uspela da ostvari pobedu u velikom derbiju turskog fudbala nad Bešiktašom, kada je bilo 2:1, pa se u ovom trenutku turski velikan nalazi na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Fenerbahče.
Na svom terenu je ova ekipa odigrala pet mečeva i ostvarila tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, dok je Galatasaraj trenutno ubedljivo najbolja gostujuća ekipa.

Istanbulspor: Koji su krajnji dometi ove ekipe?

Istanbulspor je ljubiteljima klađenja velika nepoznanica, pa ćemo u sledećem tekstu pokušati da vam malo približimo ovu simpatičnu ekipu.
Klub je osnovan 1913. godine, a najveći uspeh datira iz 1932. godine kada je ova ekipa uspela da dođe do svoje prve, a za sada i jedine šampionske titule.
Od ostalih rezultata svakako da treba izdvojiti i polufinale Intertoto Kupa 1997. godine, u kome je ova ekipa tesno poražena od favorizovanog Liona, i zaista malo je nedostajalo za plasman u veliko finale.
Naravno, treba napomenuti da je Istanbulspor i dva puta osvajao tursku drugu ligu i to u sezonama 1991/92 i 2016/17.
Prošle sezone je ova ekipa bila član drugog po kvalitetu ranga turskog fudbala, a na kraju je ovaj tim zauzeo četvrto mesto što je bilo dovoljno za plasman u doigravanje.
U polufinalu plej-ofa je ukupnim rezultatom 4:3 eliminisana ekipa Erzerumspora, da bi u velikom finalu Istanbulspor odmerio snage sa Bandirmasporom i potpuno zasluženo došao do trijumfa (1:2), što je bilo dovoljno za plasman u Superligu, što su navijači ovog tima i te kako znali da proslave.
Svakako, primarni cilj će biti opstanak u društvu najboljih, ali sigurno da to neće biti nimalo lak zadatak, pošto je ove sezone konkurencija u najkvalitetnijem rangu turskog fudbala paklena.
Izabranici Fatiha Tekea, koji po treći put predvodi Istanbulspor se u ovom trenutku nažalost nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli Superlige sa samo osam osvojenih bodova.
Poražavajuće zvuči podatak zaista da je ova ekipa na pet poslednjih susreta doživela isto toliko poraza, a poslednji se desio u prošlom kolu kada je tim iz Istanbula na svom terenu poražen od Hatajspora, pošto je taj meč završen rezultatom 0:1.
Što se tiče partija na strani, pretposlednji tim na tabeli je do sada odigrao sedam mečeva na strani i ostvario dva trijumfa, jedan remi i četiri poraza.
Međutim, glavni problem novajlije u društvo najboljih su očajne partije na domaćem terenu gde je četa Fatiha Tekea do sada na šest odigranih mečeva doživela čak pet poraza uz samo jedan remi i to protiv favorizovanog Bešiktaša kada je bilo 2:2.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Galatasaraja i Istanbulspora je odigran još 2005. godine, kada je Galata bez većih problema na gostovanju slavila sa 0:3, a zanimljivo je da su ova dva tima odigrala i prijateljski susret krajem septembra ove godine, kada je bilo 2:1 za turskog velikana.

Naš predlog

Mišljenja smo da će fudbaleri Galatasaraja od prvog minuta meča napasti svog protivnika, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.74.

Generalno, mišljenja smo da će nam ovaj susret doneti baš dosta golova, što je i tradicija kada su u pitanju dueli između Galatasaraja i Istanbulspora, pa je idealno da probate sa igrom 4+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.11.

Za kraj, velike su šanse da u prvom delu igre vidimo dva ili više pogodaka, pa vam toplo preporučujemo da odigrate igru I2+ za koju je Meridianbet odredio kvotu 2.14.

1 Trackback / Pingback

  1. Tip dana: Galatasaraj – Istanbulspor: Galata “sedmicom” plaši rivale! - Tip Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.