Tip dana: PSŽ – Strazbur: Mogu li plavo-beli da iznenade prebogate Parižane?

U sredu je veoma interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali meč 16. kola francuske Lige 1, u kom će PSŽ na svom terenu ugostiti Strazbur.
Početak ovog duela na “Parku Prinčeva” je zakazan za 21h.

PSŽ: Može li iko da stane na put Parižanima?

Prošle sezone je tim sa “Parka Prinčeva” bez većih problema stigao do titule šampiona Francuske, što je svakako i bilo očekivano pogotovu što je pre toga Lil mimo svih očekivanja došao do naslova prvaka.
Na kraju je Pari Sen Žermen imao čak petnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Marsej, pa slobodno možemo konstatovati da se pitanje šampiona Francuske ni u jednom trenutku nije dovodilo u pitanje.
Što se pojačanja tiče, u klub su ovog leta stigli Vitinja, Ruiz, Renato Sančes i Soler, i na prvi pogled vidimo da su to sve fudbaleri koji igraju na sredini terena, a bilo je i dosta odlazaka iz kluba od kojih su svakako najzvučniji bili odlasci Di Marije i Vajnalduma.
Novi trener Kristof Galtje koji je pre dve sezone bio verovatno i najzaslužniji čovek što je Lil došao do šampionske titule je pre početka šampionata stigao iz Nice, koju je uspeo da dovede do plasmana u Ligu konferencija, što je bez ikakve sumnje veliki uspeh za tim sa Azurne obale.
Kada se sve sabere i oduzme, deluje da svi navijači Parižana imaju dosta razloga za zadovoljstvo pošto se njihova omiljena ekipa u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli francuske Lige 1 uz pet bodova viška u odnosu na Lans.
Do sada je tim sa “Parka Prinčeva” odigrao petnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala i ostvario čak trinaest trijumfa uz samo dva remija.
U poslednjem kolu pred pauzu zbog Svetskog prvenstva koje je održano u Kataru, lider na tabeli je bez većih problema slavio na svom terenu protiv Oksera, a taj meč je završen sa više nego ubedljivih 5:0.
Izabranici Kristofa Galtjea su u Ligi šampiona odigrali šest mečeva bez poraza. Četiri puta su “Sveci” slavili, uz dva remija i to oba protiv Benfike, što je na kraju francuskog predstavnika nažalost i koštalo plasmana na prvo mesto na tabeli.
Žreb je ponovo bio nemilosrdan za PSŽ, pošto je za rivala u osmini finala ova ekipa dobila Bajern iz Minhena, što će ujedno biti i repriza finala iz 2020. godine.
Za kraj, veliko je pitanje u kom sastavu će Parižani nastupiti na ovom duelu, a ono što je sigurno je da neće biti Mesija, Mendeša i Pereire, a pod velikim znakom pitanja je i Kimpembe.

Strazbur: Primarni cilj će biti opstanak!

Fudbalski klub Strazbur je osnovan 1916. godine, a najveći uspeh datira iz 1979. godine kada je ova ekipa došla do svoje prve, a za sada i jedine titule šampiona Francuske.
Od ostalih uspeha, treba izdvojiti i trofej u Intertoto Kupu 1995. godine. Zanimljivo je da je ova ekipa tri puta osvajala drugi po kvalitetu rang francuskog fudbala, a poslednji put se to desilo 2017. godine kada se Strazbur vratio u društvo najboljih, iz koga više nije ispadao.
Ne treba zaboraviti ni tri trofeja u Kupu, ali i čak četiri naslova prvaka u Liga Kupu Francuske, a poslednji put u sezoni 2018/19 nakon trijumfa nad Gengamom.
Prošlu sezonu su plavo-beli završili na odličnom šestom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na petoplasiranu Nicu, pa možemo konstatovati da je vrlo malo nedostajalo da fudbalere Strazbura ove godine gledamo u Ligi konferencija.
Bilo kako bilo, sigurno je da je prošli šampionat bio i te kako uspešan za ovaj tim, koji je i pre početka ovogodišnjeg izdanja imao iste ciljeve, a to je naravno borba za mesto koje vodi u neko od evropskih takmičenja, međutim, kako sada stvari stoje utisak je da od toga nažalost neće biti ništa.
Naime, u ovom trenutku se plavo-beli nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo jedanaest bodova, pa je sva prilika da će se plavo-beli do kraja šampionata grčevito boriti za opstanak.
Do sada je nekadašnji šampion Francuske odigrao petnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala i ostvario samo jedan trijumf, čak osam remija, ali i šest poraza.
U poslednjem kolu pred pauzu zbog Mundijala u Kataru Strazbur je odigrao jedan solidan meč na svom terenu protiv Lorijena i remizirao, a krajnji rezultat je bio 1:1.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada je tim koji sa klupe predvodi Žulijen Stefan odigrao sedam mečeva na strani i ostvario jedan trijumf, tri remija i tri poraza, pa je utisak da ova ekipa još bolje igra u gostima nego na svom terenu gde je do sada Strazbur bez trijumf, uz pet remija i tri poraza.
Za kraj, treba podsetiti da je poslednji meč između Strazbura i PSŽ-a odigran u aprilu ove godine, i bio je to jedan zaista spektakularan susret na kom smo videli čak šest golova, a na kraju nije bilo pobednika (3:3), pa se svi navijači plavo-belih nadaju da njihova ekipa ponovo ima snage za iznenađenje protiv lidera na tabeli francuske Lige 1.

Naš predlog

Na poslednja četiri međusobna susreta između PSŽ-a i Strazbura je postignut čak 21 pogodak, što nam daje prosek od više od pet pogodaka po meču, a sva je prilika da nas prava goleada očekuje i večeras na “Parku Prinčeva” zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.95.

Verovatno još zanimljivije deluje podatak da je Strazbur na poslednja tri međusobna meča sa PSŽ-om, uspeo da daleko kvalitetnijem timu od sebe postigne čak šest pogodaka, pa deluje da će plavo-beli i na ovom meču uspeti da dođu do gola, zbog čega vam savetujemo da odigrate igru G1+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.73.

Za kraj, pobeda Parižana ni u jednom trenutku ne bi smela da se dovede u pitanje, a kao što smo već konstatovali, mišljenja smo da će i gosti doći do makar jednog pogotka na ovom susretu, zbog čega vam hrabro preporučujemo da se opredelite za igru 1&GG za koju je Meridianbet odredio kvotu 2.55.

1 Comment

  1. Aoooo evo ga opet tipuke gg4+. Ljudi moji igrajte šta god hoćete samo nemojte ovo jer neće doći. Sine Vlajko ti ne znaš kesi doš'o ili po'šo

1 Trackback / Pingback

  1. Tip dana: PSŽ – Strazbur: Mogu li plavo-beli da iznenade prebogate Parižane? - Tip Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.