Tip dana: Braga – Benfika: Orlovi sa vrha Kamenoloma ka novoj pobedi!

U petak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a u moru zanimljivih mečeva za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Municipal”, bolje poznatom po imenu Kamenolom, na kom će snage odmeriti Braga i Benfika.
Meč između ova dva tima je zakazan za 22:15h.

Braga: Može li Braga da sačuva treće mesto na tabeli?

Godinama unazad Braga završava na četvrtoj poziciji na tabeli, a to je između ostalog bio slučaj i prošle sezone, pošto je ova ekipa na kraju imala četrnaest bodova viška u odnosu na četvrtoplasirani Žil Visente, ali i čak devet bodova manjka u odnosu na trećeplasiranu Benfiku, koja im između ostalog i gostuje u ovom kolu Primeire.
Sve to je ovom timu donelo plasman u Ligu Evrope, a utisak je da portugalski predstavnik nije imao previše sreće na žrebu, pošto su pored Brage u toj grupi bili još i Union Berlin, švedski Malme, ali i Rojal Union koji je prošle sezone bio hit u belgijskom šampionatu.
Iako je tim sa Kamenoloma uspeo da osvoji deset bodova, to nije bilo dovoljno za plasman u nokaut fazu Liga Evrope, pa će fudbaleri ovog tima morati da se zadovolje sa šesnaestinom finala Lige Konferencija, u okviru koje će portugalski predstavnik odmeriti snage sa italijanskom Fiorentinom, što će bez ikakve sumnje biti jedan od derbija šesnaestine finala trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja portugalske Primeire, u ovom trenutku se Braga nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i trećeplasirani Sporting, ali treba napomenuti da tim iz Lisabona ima i meč viška, pošto su izabranici Rubena Amorima sinoć slavili na svom terenu bez većih problema protiv Fereire, kada je bilo 3:0.
Tim sa Kamenoloma igra promenljivo u prvenstvu u poslednje vreme, pa je tako četvrtoplasirana ekipa na tabeli na pet poslednjih susreta ostvarila tri trijumfa i dva poraza.
U prošlom kolu je Braga ostvarila veoma važan trijumf na gostovanju kod Portimonensea, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Do sada je predstavnik Portugala u nokaut fazi Lige konferencija odigrao šest mečeva na svom stadionu i upisao tri trijumfa, jedan remi, ali i dva poraza.
Sa druge strane, Braga je trenutno najbolji gost u prvenstvu, pošto je ovaj tim na sedam odigranih mečeva van svog terena upisao čak šest trijumfa, uz samo jedan poraz i to na gostovanju kod favorizovanog Porta, kada je bilo čak 4:1.

Benfika: Blistave partije Orlova!

Poslednju titulu u portugalskoj Primeiri Benfika je osvojila još u sezoni 2018/19, pa se apsolutno ne dovodi u pitanje šta je primarni cilj kada je ova sezona u pitanju.
Kako sada stvari stoje popularni “Orlovi” su na pravom putu da ponovo dođu do trofeja, pošto se u ovom trenutku jedan od najtrofejnijih evropskih klubova nalazi na prvom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na Porto, koji ima i meč viška, pošto je u sredu tim sa “Dragaa” bez većih problema slavio na svom terenu protiv Aruke, kada je bilo 5:1.
Do sada su izabranici Rožera Šmita koji radi sjajan posao na klupi ovog tima odigrali trinaest mečeva u najkvalitetnijem rangu portugalskog fudbala i ostvarili čak dvanaest trijumfa, uz samo jedan remi.
U prošlom kolu je klub iz Lisabona slavio na svom terenu protiv Žil Visenta, a taj meč je završen rezultatom 3:1, što je bio sedmi trijumf Orlova na domaćem terenu, iz isto toliko mečeva.
Što se tiče mečeva na strani, na šest odigranih susreta klub iz prestonice Portugala je ostvario pet trijumfa, uz samo jedan remi bez golova kod Vitorije Gimaraiš, pa je utisak da jedan od najtrofejnijih portugalskih klubova dolazi na Kamenolom po sva tri boda.
Pored odličnih partija u najkvalitetnijem rangu portugalskog fudbala, Benfika ove sezone pruža briljantne partije i u Ligi šampiona, što je možda pomalo i neočekivano s obzirom da grupa u kojoj se tim Lisabona nalazio nije bila nimalo naivna.
Naime, svi su portugalskog predstavnika videli iza PSŽ-a i Juventusa, međutim, Orlovi su grupnu fazu završili na prvom mestu u grupi, pošto su imali isti broj bodova kao i prvoplasirani Parižani, isti međusobni skor, istu gol razliku, ali je na kraju presudilo to što je Benfika postigla više golova na strani.
Za protivnika u osmini finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja portugalski predstavnik je dobio Klub Briž, pa je utisak da izabranici Rožera Šmita imaju velike šanse da se domognu četvrtfinala Lige šampiona, što bi bio svakako ogroman uspeh.
Pomenimo još i da je poslednji međusobni susret između Brage i Benfike odigran početkom aprila ove godine, i bio je to jedan zaista spektakularan duel na kom smo videli čak pet golova, a na kraju je domaći tim slavio rezultatom 3:2.

Naš predlog

Sva je prilika da nas očekuje jedan veoma interesantan susret u kome je jako teško prognozirati pobednika, ali smo mišljenja da golovi na Kamenolomu neće izostati pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.75.

Za očekivati je da vidimo makar jedan pogodak u prvom poluvremenu, ali i jedan u drugom delu igre, pa je idealno da probate sa igrom I1+&II1+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.64.

Mišljenja smo da je Benfika u ovom trenutku bolji rival, i da će popularni Orlovi uspeti da postignu makar dva gola na ovom susretu, a ostaje da se vidi da li će to biti dovoljno za trijumf protiv ove sezone sjajne Brage.
Igru G2+ kladionica Meridianbet ceni sa kvotom 1.76.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.