Tip dana: Monpelje – Marsej: Zahuktali Marsej dolazi po sva tri boda na “La Mason”!

U ponedeljak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali meč koji će biti odigran na stadionu “La Mason” gde će snage odmeriti Monpelje i Marsej.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Monpelje: Očekivali smo dosta više!

Monpelje je osnovan 1919. godine a do svoje prve i za sada jedine titule, ovaj klub je došao 2012. godine na krilima Žirua koji je te sezone bio najbolji strelac šampionata.
Pored toga ovaj klub je dva puta osvajao francuski Kup, jednom Liga Kup, a treba napomenuti i podatak da je 1999. godine Monpelje trijumfovao u Intertoto Kupu.
Što se tiče prošle sezone, ova ekipa je na kraju završila tek na trinaestom mestu na tabeli, a ostaće upamćeno da ovaj tim na devet poslednjih susreta nije uspeo da ostvari trijumf, što ga je sasvim sigurno i koštalo boljeg plasmana na tabeli, pošto je nekadašnji šampion Francuske odigrao dosta dobro prvi deo šampionata.
Bilo kako bilo, i ovog puta se ovoj ekipi prognozira plasman na sredinu tabele, mada treba biti obazriv, pošto ove sezone čak četiri tima ispadaju iz najkvalitetnijeg ranga francuskog fudbala.
U ovom trenutku se izabranici Romana Pitaua nalaze na trinaestom mestu na tabeli, uz samo četiri boda viška u odnosu na najugroženije timove na tabeli.
U prošlom kolu je nakon baš dosta vremena Monpelje ostvario jedan veoma važan trijumf i to na gostovanju kod Lorijena, kada je bilo 0:2.
Pitanje pobednika susreta se nijednog trenutka nije dovodilo u pitanje, a treba napomenuti da su gosti već nakon 22. minuta imali dva gola prednosti, što im je u mnogome olakšalo posao do kraja susreta koji su mirno priveli kraju.
Bila je to tek peta pobeda za Monpelje u ovogodišnjem izdanju Lige 1, a pored toga je ova ekipa doživela čak devet poraza, ali i dva remija.
Na poslednjih pet susreta nekadašnji šampion Francuske je ostvario jedan trijumf, dva remija i dva poraza.
Kada se radi o mečevima na domaćem terenu, četa trenera Pitaua se baš i nije proslavila do sada pošto je na “La Masonu” ostvarila tri trijumfa, jedan remi uz čak četiri poraza.
Inače, treba napomenuti podatak da Monpelje na čak devet vezanih međusobnih susreta protiv Marseja ne zna za trijumf, a veliko je pitanje da li će se taj negativni niz prekinuti i nakon ovog duela, pošto klub sa Velodroma igra fantastično u poslednje vreme i deluje da je favorit na “La Masonu”.

Marsej: Može li raspucani Marsej do novog trijumfa?

Prošle sezone su fudbaleri Marseja zauzeli drugo mesto na tabeli, koje donosi direktan plasman u Ligu šampiona, a sve to nakon velike drame u poslednjem kolu Lige 1.
Za učešće u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju tim sa “Velodroma” pre svih treba da se zahvali Monaku, koji je na gostovanju kod Lansa u poslednjem kolu prošlosezonkog izdanja Lige 1 samo remizirao na gostovanju kod Lansa, i to pošto je domaća ekipa do gola došla u poslednjim sekundama sudijske nadoknade.
Taj poklon tima iz “kneževine” je i te kako umeo da iskoristi Marsej koji je na svom terenu demolirao Strazbur sa 4:0, nakon čega je žurka na jednom od najlepših stadiona u Francuskoj mogla da počne.
Ipak, nakon što su izostala pojačanja u letnjem prelaznom roku, klupu Olimpika je napustio Horhe Sampaoli, a na njegovo mesto je postavljen Igor Tudor koji je prošle sezone sa dosta uspeha predvodio Veronu.
Po njegovom dolasku u klub je stigao i Aleksis Sančez, pa se čini da će Marsej i ovog puta voditi glavnu reč o francuskoj Ligi 1 kada je u pitanju pozicija koja donosi plasman u Ligu šampiona.
Pomenimo još i da je francuski predstavnik nažalost takmičenje u svojoj grupi elitnog takmičenja završio na poslednjem mestu, i to nakon primljenog gola od Totenhema u poslednjim sekundama susreta, a ostaje žal što Marsej nije uspeo da dođe do makar treće pozicije koja donosi nastavak takmičenja u Ligi Evrope.
Kada je u pitanju prvenstvo, u ovom trenutku se tim sa Velodroma nalazi na trećem mestu na tabeli uz sedam bodova manjka u odnosu na drugoplasirani Lans, koji ima i meč viška, pošto je sinoć ova ekipa slavila protiv PSŽ-a (3:1) i sačuvala maksimalni učinak na domaćem terenu, ali se i primakla lideru na tabeli na samo četiri boda zaostatka.
U prošlom kolu su izabranici Igora Tudora odigrali možda i najbolji meč u ovogodišnjem izdanju Lige 1 pošto su na svom terenu demolirali ekipu Tuluza, a taj duel je završen rezultatom 6:1.
Podsećamo vas da je pre toga Marsej nakon velikog preokreta došao do trijumfa na gostovanju kod Monaka (2:3), pa dolazimo do zaključka da je tim sa Velodroma na poslednja dva meča u šampionatu postigao čak devet golova, a sva je prilika da Paje i drugari neće želeti tu da se zaustave.

Naš predlog

Mišljenja smo da će Marsej nastaviti sa sjajnim partijama u poslednje vreme i slaviti i na ovom gostovanju kod Monpelje, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.79.

Tim sa Velodroma je izuzetno efikasan u poslednje vreme, i deluje da bi izabranici Igora Tudora mogli da postignu dva ili više golova na stadionu “La Mason” pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom G2+ za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.74.

Za kraj, idealno je da probate sa kombinacijom X2&3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.