Derbi dana: Rendžers – Seltik: Old Firm za New year!

U ponedeljak je fenomenalna ponuda za klađenje, a ovaj dan nam između ostalog donosi i “Old firm” – duel između Rendžersa i Seltika, koji se smatra najvećim derbijem škotskog fudbala.
Susret između dva škotska velikana je zakazan za 13 časova i 30 minuta.

Rendžers: “Policajci” hvataju poslednji voz za titulu!

Iako je prošla sezona bila za pamćenje, s obzirom da je Rendžers došao do finala Liga Evrope, gde je nažalost ova ekipa izgubila od nemačkog Ajntrahta, ostaje veliki žal, pošto popularni “Policajci” nisu uspeli da odbrane titulu šampiona Škotske.
Naime, na kraju je njihov najveći rival Seltik završio na prvom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na tim sa “Ajbroksa” koji je po svemu sudeći žrtvovao škotsko prvenstvo zbog Liga Evrope, gde je ovaj tim blistao, sve do tog poslednjeg susreta.
Verovatno je svim navijačima Rendžersa slaba uteha bila trofej u Kupu, nakon trijumfa nad Hartsom i to nakon produžetaka.
Ipak, tokom leta je ova ekipa pružala sjajne partije u kvalifikacijama za Ligu šampiona, što je bilo dovoljno za plasman u grupnu fazu, čime je bez ikakve sumnje ostvaren jedan od primarnih ciljeva za uvodni deo sezone.
Blago rečeno se klub sa “Ajbroksa” ove sezone nije proslavio u najkvalitetnijem evorpskom klupskom takmičenju, pošto je škotski predstavnik na kraju završio na poslednjem mestu grupe A, i to bez osvojenih bodova, a poražavajuće zvuči podatak da je ova ekipa na šest odigranih susreta postigla samo dva gola, a primila čak 22, čime je Rendžers ispisao negativni rekord elitnog takmičenja i postao najneuspešniji tim u istoriji Lige šampiona.
Cenu loših rezultata u Ligi šampiona je platio trener Đovani Van Bronhorst koji je otpušten a na njegovo mesto je krajem novembra postavljen Majkl Bil.
Nažalost, u ovom trenutku se popularni “Policajci” nalaze na drugom mestu na tabeli škotskog šampionata uz čak devet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Seltik, a upravo ove dve ekipe će u ovom kolu odmeriti snage u najvećem derbiju škotskog fudbala.
U prošlom kolu su izabranici trenera Bila bez većih problema slavili na svom terenu protiv Madervila, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Što se tiče partija na domaćem terenu do sada je Rendžers odigrao deset mečeva na svom stadionu i upisao čak devet trijumfa, uz samo jedan remi, i to protiv Livingstona.
Za kraj, treba napomenuti da Majkl Bil ima ogromnih problema sa sastavom tima za ovaj duel, pošto mladi stručnjak neće moći da računa na Dejvisa, Hađija, Helandera, Lovrensa, Jilmaza, Ofoborha i Soutara dok su Čolak i Ruf pod velikim znakom pitanja.

Seltik: Briljantne partije Kelta u dosadašnjem delu sezone!

Seltik je prošle sezone došao do nove šampionske titule, i to pošto je ova ekipa na kraju imala šest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Rendžers.
Šampionska titula je Keltima donela direktan plasman u Ligu šampiona, gde se škotski predstavnik, poput svog gradskog rivala, nažalost nije proslavio, iako je ostavio daleko bolji utisak od Rendžersa.
Podsećamo vas, grupnu fazu je tim sa “Seltik parka” završio na poslednjem mestu na tabeli sa samo dva osvojena boda. Na šest odigranih mečeva Seltik je doživeo četiri poraza i dva remija, a zanimljivo je da su oba bila protiv ukrajinskog Šahtjora koji svakako i jeste bio glavni rival Keltima za plasman na tu treću poziciju koja donosi nastavak takmičenja u Ligi Evrope.
Bilo kako bilo, škotski timovi se ove sezone nisu proslavili u Ligi šampiona, a ostaje žal što oba tima iz Glazgova na kraju nisu uspela da dođu do utešne treće pozicije.
Ruku na srce, primarni cilj Seltika će naravno i ove sezone biti titula šampiona Škotske, i kako sada stvari stoje sva je prilika da će ova ekipa bez većih problema doći do novog naslova prvaka.
Naime, u ovom trenutku se Kelti nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Rendžers, sa kojim će kao što smo već napomenuli danas odmeriti snage na “Ajbroksu”.
Do sada su izabranici Angea Postekoglua odigrali devetnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu škotskog fudbala i ostvarili čak osamnaest trijumfa, uz samo jedan poraz, pa otuda i ne čudi što se ovaj tim nalazi na ubedljivom prvom mestu na tabeli, i već sada slobodno možemo reći, veoma je blizu nove titule šampiona Škotske.
U prošlom kolu je Seltik odigrao još jedan fantastičan meč na gostovanju kod Hibernijana i bez većih problema slavio sa više nego ubedljivih 0:4.
Bila je to inače deveta pobeda na strani za ovu ekipu na deset odigranih mečeva, a za sada je jedini poraz tim sa “Seltik parka” doživeo na gostovanju kod Sent Mirena kada je bilo 2:0, što je i generalno bio jedini poraz u sezoni za aktuelnog šampiona Škotske.
Ako se malo osvrnemo na poslednje međusobne susrete između Rendžersa i Seltika doći ćemo do zaključka da Kelti na pet poslednjih okršaja ne znaju za poraz, a poslednji duel između dva najtrofejnija škotska tima je odigran početkom septembra kada je Seltik demolirao “Policajce” sa više nego ubedljivih 4:0.

Naš predlog

Ovaj meč za Rendžers je svakako biti ili ne biti, jer praktično ovom timu samo pobeda daje nadu za nastavak sna o titulu šampiona Škotske, a mišljenja smo da će se to i desiti, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 3.05.

Nije isključeno da nam ovaj susret na “Ajbroksu” donese i dosta golova, a vrlo lako se može desiti da ih bude na obe strane, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.60.

Za kraj, za očekivati je da popularni “policajci” postignu dva ili više gola na svom terenu, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate igru D2+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 2.46.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.