Tip dana: Arsenal – Njukasl: Arsenalov “vrtić” grabi ka tituli, može li Njukasl da ga omete?

U utorak nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva, a ovaj dan nam između ostalih donosi i četiri veoma interesantna susreta u okviru 19. kolo Premijer lige, a mišljenja smo da će najzanimljivije biti u Londonu gde će snage odmeriti prvoplasirani Arsenal i trećeplasirani Njukasl.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Arsenal: Mogu li Tobžije do titule?

Prošla sezona je za popularne Tobdžije bila bolja od nekoliko prethodnih, u kojima se nekadašnji šampion Engleske nije proslavio, međutim Arsenal ponovo nije uspeo da dođe do svog primarnog cilja, a to je naravno plasman u Ligu šampiona.
Na kraju je tim koji sa klupe predvodi Mikel Arteta osvojio peto mesto na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na četvtoplasirani Totenhem, a izvesno je da bi tim sa Emirejtsa došao do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje da nije odigrao dva jako loša meča u finišu šampionata.
Naime, Arsenal je doživeo poraz na gostovanju kod Njukasla kome bodovi na tom susretu praktično ništa nisu značili, što su Pevci i te kako umeli da iskoriste i na kraju dođu do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Tobdžijama je za utehu ostala ta peta pozicija i plasman u Ligu Evrope, gde su izabranici Mikela Artete bez većih problema uspeli da dođu do prve pozicije i plasmana u osminu finala, što bez ikakve sumnje i jeste bio jedan od primarnih ciljeva za ovaj deo sezone.
Tokom leta je uprava Arsenala bila i te kako aktivna na “pijaci” pošto su u klub stigli Gabrijel Žezus i Zinčenko iz Mančester Sitija, a ono što je najbitnije je da je sačuvana okosnica ekipe koja je i prošle sezone igrala dopadljiv fudbal, ali kao što smo već napomenuli, u finišu prvenstva je tim iz Londona ostao bez već viđenog plasmana u elitno takmičenje.
Utisak je da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će Arsenal 2023. godinu dočekati na prvom mestu na tabeli Premijer lige uz čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti koji se u prošlom kolu okliznuo na svom terenu protiv Evertona, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1.
Sa druge strane, Arsenal je bez većih problema slavio na gostovanju kod nimalo naivnog Brajtona, i to sa rezultatom 2:4, a stekao se utisak da je ekipa iz Londona odigrala taman onoliko koliko im je bilo potrebno za novi trijumf u prvenstvu i povećanje prednosti u odnosu na Građane.
Na poslednjih pet mečeva četa Mikela Artete koji radi sjajan posao u Arsenalu ove sezone, ostvarili su isto toliko trijumfa, što je jedan od najboljih pokazatelja koliko dobro igraju Tobdžije u poslednje vreme.
Trener Tobdžija za ovaj izuzetno važan duel sa Njukaslom neće moći da računa na Žezusa, Nelsona i Smit-Rouva.
Za kraj, sigurno je i da će londonska ekipa učiniti sve da se revanšira Svrakama za poraz od prošle sezone koji je u dobroj meri bio zaslužan što ovaj tim nismo gledali ove sezone u Ligi šampiona.

Njukasl: Svrake briljiraju ove sezone, Liga šampiona na dohvat ruke!

Njukasl je prošle sezone dobio nove vlasnike, pošto je prvi čovek ovog tima postao saudijski princ Mohamed Bin Salman koji je kupio klub za 390 miliona evra.
Koliko je zapravo veliko bogatstvo novog vlasnika Njukasla, govori činjenica da sa svojih 377 milijardi evra ima više novca nego svi ostali vlasnici klubova u Premijer ligi zajedno.
Zbog svega toga popularne Svrake imaju velike ambicije ove sezone, a sigurno je da će prioritet biti plasman u neko od evropskih takmičenja.
Kada se vratimo na prošlu sezonu, sećamo se svi da je tim sa “Sent Džejms Parka” u jednom trenutku bio u veoma teškoj situaciji, međutim od kako je Edi Hau seo na klupu ovog tima, stvari su krenule na bolje, pa je Njukasl na kraju završio na jedanaestom mestu na tabeli.
Ako se gleda samo drugi deo šampionata, tačnije period od kako je Hau seo na tada uzavrelu klupu Svraka, ova ekipa je odmah posle Mančester Sitija i Liverpula osvojila najviše bodova, što možda i najbolje govori o kakvom treneru se radi.
Što se tiče letnjeg prelaznog roka, najveće pojačanje je dovođenje Aleksandra Isaka koji je u transferu vrednom 70 miliona evra stigao iz Real Sosijedada, što je ujedno i rekordni transfer Njukasla.
Pored njega iz Lila je doveden Sven Botman koji bi trebalo da predstavlja veliko pojačanje u zadnjoj liniji ovog tima koja je imala dosta problema prošle sezone.
Ako smo za dosadašnji učinak Arsenala imali samo reči hvale, šta onda reći za Njukasl, koji se u ovom trenutku mimo svih očekivanja nalazi na fantastičnom trećem mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu su izabranici Edi Haua prekinuli niz od pet vezanih trijumfa pošto su na “Sent Džejms Parku” odigrali meč bez golova protiv Lidsa, a ostaje žal pošto bi pobeda na tom susretu Njukaslu donela senzacionalno drugo mesto na tabeli.
Na gostovanjima je do sada trećeplasirani tim na tabeli odigrao osam mečeva i ostvario četiri trijumfa, tri remija i samo jedan poraz, a na poslednjih pet susreta van svog terena Njukasl ima skor od čak četiri trijumfa uz samo jedan remi.
Za kraj, Edi Hau za ovaj duel neće moći da računa na Isaka, Šelvija, Krafta, Targeta i Dameta.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan veoma interesantan susret u kom će sasvim sigurno i jedna i druga ekipa dati sve od sebe da dođe do novog trijumfa.
Odlične partije Arsenala više ne predstavljaju nikakvu slučajnost i mišljenja smo da će izabranici Mikela Artete upisati novi trijumf koji će ih još više približiti šampionskoj tituli pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.83.


Ako se osvrnemo malo na istoriju, mečevi između ova dva tima, videćemo da Tobdžijama i te kako leži Njukasl, iako je poslednji međusobni susret između ovih timova završen pobedom Svraka od 2:0. Najrealnije je da i jedan i drugi tim postignu makar po jedan pogodak u Londonu, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.78.

Za kraj, mišljenja smo da će nam ovaj duel doneti makar jedan pogodak u prvom poluvremenu, ali i jedan u drugom delu igre, pa vam predlažemo da se opredelite za igru I1+&II1+ za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.67.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.