Tip dana: Kristal Palas – Totenhem: Konte pred zidom, moranje Totenhema na Selhurst parku!

U sredu je na programu nekoliko zaista sjajnih mečeva, pošto nam ovaj dan donosi dosta mečeva iz engleskog i italijanskog prvenstva, a za vas smo ovog puta analizirali meč između Kristal Palasa i Totenhema.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Kristal Palas: Stvari za sada idu po planu!

Kristal Palas je osnovan 1905. godine, a najveći uspeh ovog kluba u prvenstvu datira iz 1991. godine kada je ova ekipa došla do trećeg mesta na tabeli, što nažalost nije bilo dovoljno za plasman u tadašnji Evropski Kup šampiona, ali ni za učešće u UEFA Kupu.
Pored tog trećeg mesta, ne treba zaboraviti da je tim iz Londona dva puta igrao finala FA Kupa, i oba puta izgubio, a poslednji put je to bio slučaj 2016. godine kada je Mančester Junajted slavio sa 2:1.
Prošlu sezonu je tim koji sa klupe predvodi legendarni Patrik Vijera završio na sredini tabele, preciznije na dvanaestoj poziciji, a ono što je svakako najbitnije je da se opstanak ni u jednom trenutku nije doveo u pitanje.
Nema nikakve sumnje da će primarni cilj za Luku Milivojevića i drugare i ovog puta biti opstanak u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala, a kako sada stvari stoje utisak je da to neće biti nimalo težak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se popularni Orlovi nalaze na jedanaestom mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na najugroženije ekipe.
U prošlom kolu je Kristal Palas odigrao još jedan sjajan meč i slavio na nimalo prijatnom gostovanju kod Bornmuta, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Strelci za goste su bili Aje i Eze, a pitanje pobednika se ni u jednom trenutku nije dovelo u pitanje, pošto su Orlovi već u 36. minutu susreta imali dva gola prednosti.
Nažalost, nakon preduge pauze zbog Mundijala u Kataru, pre tog trijumfa nad Bornmutom, Palas je odigrao jedan jako loš meč na svom terenu protiv Fulama, u kom su Aleksandar Mitrović i drugari bez većih problema slavili sa 0:3.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada su izabranici Patrika Vijere odigrali osam susreta na Selhurst parku i ostvarili četiri trijumfa, jedan remi i tri poraza.
Poslednji međusobni susret sa Totenhemom, Kristal Palas je odigrao krajem 2021. godine kada su Pevci bez većih problema na svom stadionu slavili rezultatom 3:0.
Patrik Vijera uoči ovog susreta ima dosta problema sa odustnim fudbalerima, pošto će meč protiv Totenhema propustiti Ferguson, Džonston, Mekartur, Mičel i Tomkins, ali deluje da Antonio Konte na drugoj strani ima još većih problema.

Totenhem: Mogu li Pevci do Lige šampiona?

Totenhem je prošle sezone nekako došao do plasmana u Ligu šampiona, a ključni detalj je sasvim sigurno bila pobeda Pevaca u direktnom duelu sa Arsenalom u finišu prvenstva, iako su Tobdžije većim delom šampionata držale tu četvrtu poziciju, za koju znamo da je poslednja koja donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Prošlog leta je bilo nekoliko veoma interesantnih transfera u redove londonske ekipe, a svakako prednjači dovođenje brazilca Rišarlisona, uz podatak da je Antonio Konte sačuvao okosnicu tima koji je izborio plasman u Ligu šampiona.
Primarni cilj za prvi deo sezone je bez ikakve sumnje bio plasman u nokaut fazu Lige šampiona, što su Pevci i uspeli da ostvare pošto su u svojoj grupi zauzeli prvo mesto na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Ajntraht iz Frankfurta.
U ključnom meču koji je Pevce čak mogao da ostavi i bez treće pozicije, savladan je Marsej na gostovanju, rezultatom 1:2.
Za protivnika u osmini finala elitnog takmičenja, Totenhem je dobio italijanski Milan, pa slobodno možemo reći da je klub iz Londona mogao i bolje da prođe na žrebu, iako nema slabih timova u nokaut fazi Lige šampiona.
Što se tiče prvenstva, svakako da će Hari Kejn i drugari učiniti sve da dođu do četvrte pozicije koja na kraju donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, ali sva je prilika da će to biti izuzetno težak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se Pevci nalaze na petom mestu na tabeli Premijer lige uz dva boda viška u odnosu na šestoplasirani Liverpul, ali i pet bodova zaostatka u odnosu na Mančester Junajted, koji ima i meč više.
U prošlom kolu je Totenhem odigrao jedan izuzetno loš meč pred svojim navijačima u kom je ova ekipa poražena od Aston Vile, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Kada su u pitanju partije na strani do sada su Pevci odigrali osam mečeva van svog terena i ostvarili tri trijumfa, tri remija i dva poraza.
Za kraj, Antonio Konte ima ogromnih problema kada je sastav tima u pitanju, pošto za ovaj duel sa Kristal Palasom neće moći da računa na Rišarlisona, Bentankura, Kuluševskog i Lukasa Mouru.

Naš predlog

Kristal Palas izgleda odlično na terenu u poslednje vreme, dok sa druge strane Totenhem ima dosta problema i ovom timu praktično visi pozicija broj četiri koja kao što je dobro poznato donosi plasman u Ligu šampiona.
Na sve to Kristal Palasu i te kako odgovara Totenhem kao rival na domaćem terenu, pa vam savetujemo da odigrate duplu šansu 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.63.


Ne treba ovde zaista očekivati previše golova, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.85.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da nam ovaj meč u Londonu ne donese pobednika, pa vam hrabro predlažemo da ovde odigrate X za koji je Meridianbet odredio kvotu 3.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.