Derbi dana: Inter – Napoli: Mogu li Neroazuri da stanu na put neverovatnim Napolitancima?

U sredu je na programu pregršt veoma interesantnih mečeva, a derbi dana se po našem mišljenju igra na stadionu “Đuzepe Meaca” gde će snage odmeriti Inter i Napoli.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Inter: Buđenje Neroazura!

Poznato je da su fudbaleri Intera prošle sezone do samog kraja šampionata bili u igri za Skudeto, ali je do njega ipak došao Milan i to prvi put posle deset godina.
Naravno ne treba zaboraviti da je sezonu pre toga Inter postao prvak Italije, i to pod vođstvom Antonija Kontea, koji je u međuvremenu zbog neslaganja sa upravom napustio klub.
Ove sezone Neroazuri ponovo imaju šampionske ambicije, ali kako sada stvari stoje sva je prilika da od toga nažalost neće biti ništa.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Simonea Inzagija nalaze na petom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, a upravo lider na tabeli i gostuje Interu u prvom kolu posle pauze zbog Mundijala u Kataru, ali i zbog praznika.
U poslednjem kolu pred pauzu, Inter je odigrao jedan fantastičan meč na gostovanju kod Atalante, a taj duel u Bergamu je završen rezultatom 2:3.
Strelci za milanskog giganta bili su Edin Džeko koji igra sjajno ove sezone u 36. i 56. minutu, dok je treći pogodak delo fudbalera Atalante Hose Luis Palomina u 62. minutu.
Bio je to deseti trijumf Neroazura koji zanimljivo za sada nemaju nijedan remi u Seriji A, pošto su pored deset pobeda izabranici Simonea Inzagija doživeli i pet poraza, što svakako nije mali broj.
Ipak, mora se priznati da je Inter već ostvario svoj primarni cilj za ovaj deo sezone, pošto je klub iz Milana došao do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to pošto je u svojoj grupi koja je po mnogim mišljenjima bila i najteža u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, zauzeo drugo mesto na tabeli, uz tri boda viška u odnosu na trećeplasiranu Barselonu.
Za protivnika u osmini finala italijanski predstavnik je dobio ekipu Porta, pa slobodno možemo konstatovati da je Inter favorit na tom duelu i pored sjajnih partija Zmajeva u grupnoj fazi.
Što se tiče izostanaka za ovaj duel, Simone Inzagi neće moći da računa na Dalbera i De Fraja, ali sve i da su ova dvojica u trenažnom procesu, skoro sigurno ne bi počeli meč protiv Napolija, jer su ove sezone u drugom planu.

Napoli: Blistave partija Napolitanaca!

Ono što je najbitnije je da su Napolitanci prošle sezone došli do plasmana u italijansku Seriju A, a sve ostalo je zaborav.
Klub je tokom letnjeg prelaznog roka ostao bez nekolicine najboljih fudbalera, pre svih tu mislimo na Kulibalija, Insinjea i Mertensa, pa je nakon toga retko ko mogao da pretpostavi da će tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” pružati ovoliko dobre partije u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A.
Naime, u ovom treutku se izabranici Lučana Spaletija nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Milan, što je ogromna bodovna razlika za prvenstvo poput italijanskog, pa slobodno možemo konstatovati da se Napolitanci nalaze nadomak Skudeta!
U poslednjem kolu pred pauzu zbog Mundijala, Napoli je savladao Udineze rezultatom 3:2, što je bila trinaesta pobeda za lidera na tabeli, koji je pored toga još dva puta remizirao.
Fenomenalne partije izabranici Lučana Spaletija pružaju i u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju pošto je Napoli došao do plasmana u nokaut fazu i to sa prvog mesta u jednoj nimalo lakoj grupi, u kojoj su pored italijanskog prestavnika bili još i Liverpul, Ajaks i Rendžers.
Već posle prva četiri kola Napoli je obezbedio plasman u nokaut fazu, a zanimljivo je da je ova ekipa u tom periodu uspela da demolira Liverpul na svom stadionu, ali i da dva puta nanese teške poraze Ajaksu koji je ne tako davno igrao polufinale Lige šampiona.
Ruku na srce u poslednjem kolu je italijanski klub poražen na gostovanju kod Liverpula kada je bilo 2:0, ali je to bio podnošljiv poraz, pošto zbog boljeg međusobnog skora sa “Redsima”, Napoli je na kraju završio kao prvi u ovoj nimalo naivnoj grupi.
Za protivnika u osmini finala italijanski predstavnik je dobio aktuelnog osvajača Liga Evrope, ekipu Ajntrahta iz Frankfurta, ali ipak deluje da ukoliko nastavi sa ovakvim partijama, Napoli je veliki favorit na tom susretu.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Lučano Spaleti za ovaj veoma važan meč sa Interom, neće moći da računa na Rahmanija i Sirigua, dok su svi ostali fudbaleri, na čelu sa neverovatnim Kvarackelijom u potpunosti spremni za gostovanje na “Đuzepe Meaci”.

Naš predlog

Poznato je da je Napoli uvek bolje partije pružao u prvom, nego u drugom delu sezone, a na sve to ovog puta gostuju kod Intera kome je pobeda imperativ, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.40.

Po našem mišljenju nas očekuje jedan veoma efikasan duel, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.70.

Za kraj, Neroazuri moraju od prvog minuta da krenu ofanzivno ka golu Napolitanaca, koji kao što smo već u analizi napomenuli ove sezone igra za gol više, pa je utisak da bi prvo poluvreme moglo da bude efikasno, zbog čega vam savetujemo da odigrate igru I2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.