Tiket dana Evroliga (četvrtak, 05.01.2023)

Pred nama je poslednje kolo prvog dela regularnog toka Evrolige. Igraju se utakmice 17. runde, ali pauze nema i već naredne sedmice očekuju nas dva kola. Predložene kvote i granice važile su u vreme pisanja teksta.

Barselona – Virtus – 1,UP + (granica 156,5) @ 2.25 u CircusBet

Povratkom Nikole Mirotića u tim Barsa je počela da igra na drugačiji način. Ranije je mečeve dobijala isključivo fanatičnom odbranom ali kada je u sastavu izvanredni Mirotić i u napadu je mnogo više rešenja i lakše se dolazi do koša protivnika. U Beogradu je naturalizovani Crnogorac spasio Katalonce trojkom u poslednjoj sekundi, izborio produžetak u kome je gost bio bolji. Posle Zvezde Barsa je igrala i najveći derbi španske ACB lige u kome su pobedili Real u Madridu. Sada su puni samopouzdanja ali su i sigurno umorni. Možda bi to mogla da bude šansa za Virtus, mada nam se čini da je razlika u kvalitetu ove dve ekipe velika. Povratnik u Evroligu ima sedam pobeda što je sasvim dobar učinak posle lošeg starta, a tim iz Bolonje je u prošlom kolu srušio Fenerbahče. To im je bila treća pobeda u poslednja četiri meča, ali su sve tri ostvarili na svom parketu. Barsa je na vrhu zajedno sa Baskonijom i Monakom, sva tri tima imaju skor 11-5. Ne sumnjamo u jedinicu, a moglo bi da bude više poena od predložene granice koja je na 156,5. Za kombinaciju 1,UP + koeficijent je 2.25 u kladionici CircusBet.

Bajern – Panatinaikos – 2 @ 2.18 u CircusBet

Dosta turbulencija bilo je u Panatinaikosu posle katastrofalnog poraza od gradskog rivala Olimpijakosa. Navijači su bili besni, nikad se nije dogodilo da tim koji gostuje tako ubedljivo slavi u okršaju dva najbolja grčka kluba, pa još u Evroligi. Ipak, trener Radonjić je dobio podršku da nastavi rad, najavljena su i pojačanja, a na igračima je da brzo reaguju i vrate se na pobednički put. U Evroligi su vezali četiri poraza, mada su tri prva bila na gostovanjima a samo su protiv Pirejaca poraženi pred svojim navijačima. Sada imaju skor 6-11, a njihov rival Bajern ima pobedu manje. Teško da će u plej-ofu biti mesta za oba tima a veliko je pitanje može li bar jedan do četvrfinala. Bavarci imaju mnogo problema sa povredama, videlo se to i protiv Partizana a sada je i njima, posle dva uzastopna poraza, pobeda imperativ. Obst, Lučić, Gifi i Šiško su i dalje van tima što daje šansu za goste. Dvejn Bejkon i dalje rešeta protivničke mrežice ali mu treba pomoć saigrača da bi Pao pobedio. Očekujemo reakciju ”zelenih” i trijumf u glavnom gradu Bavarske. Naš predlog je dvojka sa kvotom 2.18 u kladionici CircusBet.

Partizan – Monako – G – (granica 80,5) @ 2.16 u CircusBet

Na tri prethodna meča u Evroligi Partizan je primao manje od 80 poena i uspeo je da dobije sva tri. Prvo je u Beogradu pao evropski šampiona Efes, onda su pobedili u Istanbulu Fener, da bi na kraju bio pobeđen i Bajern i Areni. Uz manji broj primljenih išao je i manji broj ubačenih poena, 83, 73, 82 , što je manje od trenutnog proseka od 83,5 poena iako je on dodatno spušten. Jasno je da je ključ pobede u ovim duelima bila odbrana, a tako će morati da bude i protiv Monaka. E sad, Kneževi su tim sa neverovatnim napadačkim potencijalom i biće izuzetno teško spustiti ih na prihvatljiv broj ubačenih koševa. Kada u timu imate Majka Džejmsa, pa dovedete Elija Okoboa i Džordana Lojda, jasno je da ste opredeljeni za igru na koš više. Saša Obradović ima problem sa povredom Lojda i to se videlo u četiri poslednja meča. Pobedili su ekipe Albe i Žalgirisa na svom parketu, uz mnogo muke, a poraženi su od Barse kući i Olimpije u Milanu. Nije Monako u formi ali deli prvo mesto sa Barselonom i Baskonijom. Partizan je napokon kompletan i očekujemo da spusti goste ispod granice od 80 poena. Za igru G – koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 2.16.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici CircusBet iznosi 10.59.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.