Tip dana: Čelsi – Mančester Siti: Siti još pamti lisabonsku noć!

Poslednji meč devetnaestog kola engleske Premijer lige donosi nam pravu poslasticu na “Stamford Bridžu” gde će fudbaleri Čelsija ugostiti Mančester Siti.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21h.

Čelsi: Plavci u ogromnim problemima!

I pored neverovatnih ulaganja u letnjem prelaznom roku Čelsi nije na najbolji mogući način započeo ovaj šampionat, a cenu loših rezultata platio je Tomas Tuhel koji je smenjen posle samo mesec dana od početka sezone, što je svakako bilo iznenađenje za sve.
Treneru koji je Plavce doveo do trofeja u Ligi šampiona, je presudio poraz u upravo ovom takmičenju, i to od Dinamo Zagreba, kada je bilo 1:0.
Za novog menadžera imenovan je Grejem Poter koji je u prethodnom periodu sa dosta uspeha vodo ekipu Brajtona.
U prvih nekoliko mečeva je novi trener pokazao da nije slučajno postavljen za mesto prvog trenera, međutim, kako vreme prolazi, utisak je da je možda uprava londonskog kluba trebala da istrpi Tomasa Tuhela.
Naime, u ovom trenutku se nekadašnji šampion Evrope nalazi na katastrofalnom desetom mestu na tabeli engleske Premijer lige sa samo 25 osvojenih bodova.
Do sada je klub sa “Stamford Bridža” odigrao šesnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i ostvario samo sedam trijumfa, četiri remija i čak pet poraza.
Na poslednjih pet mečeva Plavci su ostvarili samo jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza, a u prošlom kolu je desetoplasirana ekipa na tabeli samo remizirala na gostovanju kod Notingem Foresta kada je bilo 1:1.
Nije se Čelsi proslavio ni u Liga Kupu gde je ovaj tim eliminisan upravo od Mančester Sitija koji mu gostuje u ovom kolu Premijer lige, ali je klub iz Londona dosta dobre partije pružao u Ligi šampiona i na kraju potpuno zasluženo došao do prvog mesta u grupi i plasmana u osminu finala.
Za protivnika u nokaut fazi engleski predstavnik je dobio Borusiju iz Dortmunda, a kada se sve sabere i oduzme, utisak je da je ipak Čelsi favorit u tom dvomeču.
Kada je u pitanju sastav tima za ovaj meč sa Mančester Sitijem, Poter neće moći da računa na Kantea, Džejmsa, Broju i Fofanu, dok su pod velikim znakom pitanja Mendi, Čilvel i Loftus-Čik.

Mančester Siti: Može li Siti da odbrani titulu prvaka?

Prošle sezone je Siti odbranio titulu šampiona Engleske, a svakako da će to biti primarni cilj i ovog puta, uz naravno novi napad na “ušati” trofej.
Veliku stvar je uprava ovog kluba uradila u letnjem prelaznom roku kada je iz Borusije Dortmund dovela Halanda, koji se za kratko vreme uklopio, što nam najbolje pokazuje i podatak da je norveški reprezentavac do sada u Premijer ligi postigao čak 21 gol i sakupio tri asistencije, a nismo ni na polovini šampionata.
Ipak, mora se priznati da se od dvostrukog uzastopnog prvaka Engleske očekivali dosta više u ovogodišnjem izdanju Premijer lige, pošto se izabranici Pepa Gvardiole u ovom trenutku nalaze na drugom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal, koji ruku na srce ima i meč viška, jer je tim iz Londona u utorak na svom terenu odigrao nerešeno sa Njukaslom.
Taj rezultat je svakako najviše obradovao fudbalere Mančester Sitija, pošto će imati lepu priliku da smanje svoj zaostatak u odnosu na Tobdžije, ali i da povećaju bodovnu razliku u odnosu na Njukasl, koji se trenutno mimo svih očekivanja nalazi na trećem mestu na tabeli.
U prošlom kolu su Građani ponovo neprijatno iznenadili sve svoje navijače i to pošto su na svom terenu samo remizirali protiv Evertona, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Ostaće upamćeno da su Haland i drugari i na tom meču propustili nekoliko izvanrednih prilika za postizanje pogotka, pa su na kraju morali da se zadovolje samo sa remijem.
Inače, na poslednjih pet mečeva u prvenstvu drugoplasirani tim na tabeli je ostvario tri trijumfa, jedan remi, i jedan poraz i to mimo svih očekivanja na svom terenu protiv Brentforda, kada je bilo 1:2.
Poput Čelsija i Siti je bez većih problema uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to sa prvog mesta u grupi.
Deluje da su Građani ponovo imali dosta sreće na žrebu pošto su za protivnika u osmini finala dobili nemački Lajpcig, i sigurno je da je Mančester Siti veliki favorit u tom dvomeču.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Pep Gvardiola za ovaj veoma važan duel neće moći da računa na Dijaša i Mendija, dok su Alvarez i Laport pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Čelsi igra katastrofalno u poslednje vreme i deluje da nije nikakvo čudo što su kladionice ovoliku prednost dali Sitiju. Naime, jedinica se plaća sa kvotom 5.00, nerešen ishod je 4.00, a dvojka na Siti 1.68, što i jeste naša primarna prognoza kada je ovaj susret u pitanju.

U poslednje vreme nam mečevi između ova dva tima ne donose previše golova, a mišljenja smo da nas nešto slično očekuje i ovog puta, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.05.

Za kraj, kako smo već uvereni u pobedu Sitija na ovom susretu, mišljenja smo da to treba kombinovati sa malo golova, pa je možda i idealno da probate sa kombinacijom igara 2&0-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.