Tip dana: Valensija – Kadiz: “Slepi miševi” bez prava na kiks!

U petak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel španske La Lige u kom će Valensija na svom terenu ugostiti Kadiz.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Valensija: Mogu li “slepi miševi” do Evrope?

Nažalost, ponovo su fudbaleri Valensije prošle sezone ostali bez plasmana u neko od evropskih takmičenja, i to pošto je ova ekipa šampionat završila na devetom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na sedmoplasirani Viljareal, pa slobodno možemo konstatovati da tim sa “Mestalje” nije bio ni blizu bilo kakve borbe za poziciju koja vodi u neko od evropskih takmičenja.
Ipak, “slepi miševi” su imali najbolju moguću šansu da dođu do izlaska na evropsku scenu, pošto su igrali finale Kupa Kralja, koje su nažalost izgubili od Betisa i to nakon lošijeg izvođenja penala, iako je ovaj tim prvi došao do vođstva na tom susretu.
Na leto je uz veliko negodovanje navijača na mesto trenera postavljen Đenaro Gatuzo, dok je klub napustio Guedeš, koji je verovatno bio i najbolji fudbaler Valensije u sezoni za nama.
Nije bilo nekih senzacionalnih pojačanja, mada treba napomenuti dolazak iskusnog Kavanija, a ispred Gatuza su postavljeni dobro poznati ciljevi – napad na poziciju koja donosi plasman u evropska takmičenja, a u situaciji kada klub već tri godine ne uspeva da dođe do izlaska na evropsku scenu, sigurno je da bi sve u Valensiji zadovoljila i Liga konferencije.
U ovom trenutku, nakon petnaest odigranih mečeva, popularni “slepi miševi” se nalaze na sredini tabele, preciznije na desetoj poziciji, pa kako sada stvari stoje, vrlo lako se može desiti da od borbe za evropska takmičenja ponovo ne bude ništa.
Naime, trenutno Valensija ima čak šest bodova manjka u odnosu na šestoplasirani tim na tabeli, što svakako nije ogromna razlika, međutim, ako uzmemo u obzir da izabranicima Đenara Gatuza nakon ovog susreta predstoji serija izuzetno teških mečeva u prvenstvu, teško je očekivati neku seriju pobeda.
U prošlom kolu je inače nekadašnji finalista Lige šampiona doživeo poraz na gostovanju kod Viljareala, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
“Slepi miševi” su golom Kavanija prvi došli do vođstva, ali je “žuta podmornica” u finišu prvog poluvremena preko Čukuezea došla do poravnanja. Konačni rezultat na “El Madrigalu” postavio je sjajni Fojt, na dva minuta pred istek regularnog toka susreta.
Što se tiče partija na domaćem terenu, do sada je Valensija odigrala osam mečeva na svom stadionu i ostvarila četiri trijumfa, jedan remi i tri poraza.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Rino Gatuzo za ovaj veoma važan meč neće moći da računa na Domeneka i Nika.

Kadiz: Primarni cilj je opstanak!

Fudbalski klub Kadiz je osnovan 1910. godine, a do sada ova ekipa nije imala nekih značajnijih rezultata, pošto je klub uglavnom igrao u nižim ligama.
Ipak, ne treba zaboraviti podatak da je Kadiz u svojoj istoriji do sada čak petnaest puta igrao u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, ali i četrdeset puta u Segundi.
Što se tiče Kupa, najveće dostignuće je ovaj tim ostvario upravo prošle sezone, kada je stigao do četvrtfinala, gde je eliminisan od upravo Valensije, sa kojom će večeras odmeriti snage u okviru šesnaestog kola La Lige.
Inače, prošlu sezonu su popularni “Pirati” završili na sedamnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na Granadu koja je nažalost ispala u Segundu.
Naravno, nije tajna da će i ove sezone primarni cilj Kadiza biti opstanak u društvu najboljih, a svakako da će to biti izuzetno težak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Serhija Gonzaleza nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo dvanaest osvojenih bodova, koliko ruku na srce ima i Sevilja, koja se zbog bolje gol razlike nalazi poziciju iznad.
U prošlom kolu su “Pirati” odigrali jedan solidan meč na svom terenu protiv Almerije, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Melero je na pet minuta pred istek regularnog toka prvog poluvremena doveo goste u vođstvo, a poravnanje Kadizu doneo je rezervista Perez u 83. minutu.
Na poslednjih pet mečeva četa Serhija Gonzaleza je doživela dva poraza, dva remija, ali i ostvarila jedan trijumf i to mimo svih očekivanja u duelu protiv Atletiko Madrida na svom terenu kada je bilo 3:2.
Skupo je kožu prodao Kadiz i na gostovanju kod Reala, pošto je kraljevski klub na tom susretu slavio sa samo 2:1, pa se stiče utisak da “Pirati” u poslednje vreme pružaju zadovoljavajuće partije, iako se to nažalost nije previše odrazilo na tabelu.
Poslednji meč između Valensije i Kadiza je odigran početkom aprila prošle godine na “Mestalji” a taj susret je završen bez pogodaka.
Inače, što se tiče mečeva na strani, do sada je tim koji sa klupe predvodi trener Gonzalez odigrao sedam mečeva van svog terena i ostvario samo jedan trijumf i to protiv Valjadolida (0:1), dva remija i čak četiri poraza.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme mišljenja smo ipak da je Valensija veliki favorit na ovom duelu zbog čega vam bez mnogo razmišljanja savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.60.

Takođe, mišljenja smo da će izabranici Đenara Gatuza postići makra dva pogotka na ovom susretu protiv Kadiza koji ima dosta problema van svog terena, pa vam savetujemo da probate sa igrom D2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.78.

Za kraj, generalno, smatramo da nas očekuje jedan i te kako efikasan duel, što nije strano kada su u pitanju mečevi Valensije na svom stadionu, pa vam predlažemo da se oprobate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.