Tip dana: Atletiko Madrid – Barselona: Može li Atletiko učiniti uslugu gradskom rivalu?

U nedelju je fenomenalna ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi nekoliko zaista sjajnih mečeva, i sigurno je da se jedan od njih igra i na stadionu “Vanda Metropolitano” gde će fudbaleri Atletiko Madrida ugostiti Barselonu.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21h.

Atletiko Madrid: “Jorgandžije” moraju bolje u nastavku sezone!

Godinama unazad je za fudbalere Atletika rezervisana jedna od prve četiri pozicije na tabeli u španskom fudbalskom prvenstvu a to je između ostalog bio slučaj i prošle sezone kada je ova ekipa na kraju uspela da dođe do plasmana u Ligu šampiona, iako nije sve bilo sjajno kao što se to očekivalo.
Tokom leta nije bilo previše promena, osim očekivanog odlaska legendarnog Luisa Suareza koji se vratio u domovinu, tamo osvojio titulu, a već ove zime potpisao dvogodišnji ugovor sa brazilskim Gremiom.
Na papiru Atletiko ima skoro isti tim koji je pre samo dve godine uspeo da dođe do naslova prvaka, ali deluje da smo barem za sada očekivali više od Madriđana u ovogodišnjem izdanju španske La Lige.
Naime, u ovom trenutku se Kolćonerosi nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i petoplasirani Viljareal, koji između ostalog ima i meč viška, pošto je “žuta podmornica” juče slavila na svom terenu protiv Real Madrida u derbiju kola, a taj susret na “El Madrigalu” je završen rezultatom 2:1.
Što se tiče Atletika, u prošlom kolu su izabranici Čola Simeonea koji bi vrlo lako na kraju šampionata mogao i da napusti ovaj klub, slavili na svom terenu protiv Elčea, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je nekadašnji šampion španije odigrao sedam mečeva na “Vanda Metropolitanu” i ostvario tri trijumfa, dva remija i dva poraza, pa slobodno možemo konstatovati da smo od ovog tima u poslednjih nekoliko sezona navikli na bolje partije.
Na pet poslednjih susreta u prvenstvu, tim iz prestonice Španije je ostvario samo dva trijumfa, jedan remi i čak dva poraza.
Naravno, treba podsetiti i na katastrofalne partije Jorgandžija u Ligi šampiona gde ova ekipa posle baš dosta vremena nije uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, ali ne samo to, Madriđani nisu uspeli ni da dođu do treće pozicije koja garantuje nastavak takmičenja u šesnaestini finala Liga Evrope.
Pored španskog prvenstva, Atletiko će ove do kraja sezone nastupati još i u španskom Kupu Kralja gde su izabranici Čola Simeonea pre nekoliko dana slavili na gostovanju kod Ovijeda, kada je bilo 0:2.
Za kraj, kada su u pitanju odsutni fudbaleri, argentinski stručnjak za ovaj susret sa Barselonom neće moći da računa na Hermosa koji odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona.

Barselona: Može li Barsa do titule šampiona?

Primarni cilj Barselone za ovu sezonu biće titula u La Ligi, pošto su Katalonci poslednji put došli do naslova prvaka još 2019. godine.
I pored ogromnih finansijski problema, Barsa je odradila neverovatan prelazni rok prošlog leta u kom su opremu jednog od najpoznatijih klubova na svetu zadužili mnogi vrhunski fudbaleri, a tu naravno pre svih mislimo na Roberta Levandovskog, koji je stigao iz Bajerna.
Iz kluba su najavljivali napad na sve moguće trofeje, a nije sve krenulo onako kako su svi zamislili pošto su Katalonci već u prvom kolu kiksnuli i to na svom terenu protiv Rajo Valjekana kada nije bilo golova.
Ipak, kako je vreme prolazilo tako je i tim sa “Nou Kampa” polako ali sigurno dizao svoju formu, a situacija je trenutno takva da se ova ekipa nalazi na prvom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Real Madrid, koji između ostalog ima i meč više. Naime, Madriđani su sinoć doživeli poraz na gostovanju kod Viljareala, a taj duel na “El Madrigalu” je završen rezultatom 2:1, pa bi Barsa eventualnom pobedom na ovom teškom gostovanju kod Aletika pobegla svom najljućem rivalu na tri boda prednosti.
Inače, u prošlom kolu su izabranici Ćavija samo remizirali protiv gradskog rivala Espanjola, a taj mel je završen rezultatom 1:1, a da se Katalonci ne nalaze baš u najboljoj formi odlično se videlo i u španskom Kupu Kralja, gde je ova ekipa jedva prošla dalje niželigaša Intersiti, a zanimljivo je da je regularni deo susreta završen rezultatom 3:3.
Do sada je nekadašnji šampion Evrope odigrao sedam mečeva na strani i ostvario šest trijumfa uz samo jedan poraz i to u “El Klasiku” od Reala kada je bilo 3:1.
Nažalost, katalonski klub je eliminisan u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, i to pošto je u grupi sa Bajernom, Interom i Plzenom zauzeo treće mesto i moraće da se zadovolji sa šesnaestinom finala Liga Evrope, gde je Barsa dobila svog rivala, a biće to svakako najveći derbi ovog dela drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, pošto će snage odmeriti sa Mančester Junajtedom.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Ćavi za ovaj duel neće moći da računa na svog najboljeg fudbalera Levandovskog koji je suspendovan, kao ni na Žordija Albu koji je pocrveneo na meču sa Espanjolom.

Naš predlog

U meču protiv Espanjola u prošlom kolu La Lige smo videli sve slabosti Barselone. Mišljenja smo da izabranici Ćavija neće uspeti da ostvare trijumf na gostovanju kod Atletiko Madrida kome bi sasvim sigurno značio i bod sa ovog susreta, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.56.

Utisak je da nam ovaj meč na stadionu “Vanda Metropolitano” neće doneti previše golova, pa je idealno da probate sa igrom 0-2 gola koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.91.

Za kraj, ne treba nikoga da iznenadi ako se susret između Atletiko Madrida i Barselone završi bez pobednika, pa vam hrabro savetujemo da odigrate X za koji je Meridianbet odredio fenomenalnu kvotu 3.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.