Derbi dana: Milan – Roma: Šampion pripitomljava “Vučicu”na San Siru!

U nedelju nas očekuje nekoliko velikih derbija širom Evrope, a mišljenja smo da će se najzanimljiviji susret odigrati na stadionu “San Siro” gde će fudbaleri Milana ugostiti Romu.
Meč između dva italijanska velikana je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Milan: Rosoneri napadaju novi Skudeto!

Malo ko je očekivao da će fudbaleri Milana prošle sezone doći do Skudeta, ali se to ipak desilo, a sigurno je da je ubedljivo najzaslužniji čovek za to Stefano Pioli, koji je sa jednim slobodno možemo reći skromnim timom uspeo da dođe do naslova prvaka u Italiji.
Do kraja su veliku borbu vodili gradski rivali, Milan i Inter, a Rosoneri su kada je to bilo najpotrebnjie bili najbolji i potpuno zasluženo došli do trofeja.
Letnji prelazni rok je slobodno možemo priznati protekao dosta mirnije nego što su svi to očekivali, sačuvana je skoro cela okosnica tima koji je došao do Skudeta, a kao najveće pojačanje je u klub stigao De Katelar, koji se blago rečeno do sada nije najbolje snašao.
U ovom trenutku se tim sa “San Sira” nalazi na trećem mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, koji je tek u prošlom kolu doživeo svoj prvi poraz u šampionatu i to na gostovanju kod Intera, kada je bilo 1:0.
Što se tiče Milana, Rosoneri su slavili na gostovanju kod nimalo naivne Salernitane koja igra sjajno ove sezone, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Na poslednjih pet susreta izabranici Stefana Piolija su ostvarili tri trijumufa, jedan remi, i jedan poraz i to na gostovanju kod Torina, što je po svemu sudeći jedan od najslabijih mečeva Milana u ovogodišnjem izdanju Serije A.
Na domaćem terenu je jedan od najtrofejnijih evropskih klubova do sada odigrao osam mečeva i ostvario sedam trijumfa uz samo jedan poraz i to od Napolija, kada je bilo 0:1.
Naravno, treba podsetiti da su Rosoneri igrali dosta dobro u Ligi šampiona, gde je ova ekipa za razliku od prošle sezone ipak uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu, i to pošto je italijanski predstavnik u svojoj grupi u kojoj su još bili i Čelsi, Salcburg i Dinamo Zagreb, zauzeo drugo mesto i za protivnika u osmini finala dobio Totenhem, koji je kako sada stvari stoje tim po meri i ekipa sa kojom bi Milan i te kako mogao da se nadigrava.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Stefano Pioli za ovaj veoma važan duel sa Romom neće moći da računa na Florencija, Ibrahimovića, Oriđija, Manjana, Mesijasa, dok su pod velikim znakom pitanja Kjer, Krunić i Rebić.

Roma: Može li “Vučica” do Lige šampiona?

Roma je na najbolji mogući način završila prošlu sezonu pošto je četa Žozea Murinja došla do prvog evropskog trofeja u istoriji, i to u premijernom izdanju Lige konferencija, nakon trijumfa nad holandskim Fejnordom.
Taj trofej je “Vučici” između ostalog doneo i direktan plasman u Ligu Evrope, što je i jeste bio primarni cilj za prošlu sezonu. Ovog puta su ambicije nešto veće, pa će četa legendarnog Žozea Murinja učiniti sve što je u njihovoj moći da dođu do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, iako već sada treba reći da će to biti izuzetno težak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se tim sa Olimpika nalazi na šestom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Inter koji ima i meč viška pošto su Neroazuri sinoć ponovo šokirali svoje navijače, jer je nekadašnji šampion Italije samo remizirao na gostovanju kod Monce.
Roma je sa druge strane u prošlom kolu pružila jednu izuzetno bledu partiju, ali je i to bilo dovoljno za trijumf nad na tom susretu još lošijom Bolonjom.
Taj meč na Olimpiku je završen pobedom domaćina od 1:0, a treba napomenuti da nije bilo previše prilika za postizanje golova.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada je “Vučica” odigrala osam mečeva na strani i spada u red najboljih gostujućih ekipa u prvenstvu, pošto je u tom periodu četa Žozea Murinja doživela samo jedan poraz, uz dva remija, ali i pet trijumfa. Takođe, treba napomenuti i da je Roma uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu Liga Evrope, iako se to u jednom trenutku činilo teško ostvarivim.
U poslednjem kolu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja italijanski predstavnik je uz dosta muke i posle preokreta slavio na svom terenu protiv Ludogoreca, a taj duel je završen rezultatom 3:1, čime je ovaj klub na kraju završio kao drugi u grupi, iza Betisa koji je odigrao grupnu fazu ovogodišnjeg izdanja Liga Evrope praktično bez greške.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Žoze Murinjo za ovaj veoma težak meč sa aktuelnim šampionom Italije neće moći da računa na Vajnalduma i Darboa, pa slobodno možemo konstatovati da portugalski stručnjak ima daleko manje problema u odnosu na Stefana Piolija koji praktično ne može da računa na pola tima.

Naš predlog

Ako se je suditi po partijama ova dva tima u poslednjem kolu, utisak je da su Rosoneri apsolutni favoriti na ovom duelu, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.90.

Ne treba očekivati baš previše golova, ali sigurno je da će ih biti na San Siru, po našem mišljenju, najmanje dva, a najviše tri pogotka, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 2-3 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.96.

Za kraj, smatramo da će izabranici Stefana Piolija postići minimum jedan, a najviše dva pogotka na ovom susretu, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom D1-2 za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.