Tip dana: Atletik Bilbao – Osasuna: Baskijcima pobeda donosi četvrto mesto, ali pitaju se tu nešto i gosti iz Pamplone!

U ponedeljak je dosta slabija ponuda za klađenje, nego što je to slučaj bio u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali meč španske La Lige u kom će Atletik Bilbao na svom terenu ugostiti Osasunu.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Atletik Bilbao: Pobeda donosi četvrto mesto!

Atletik Bilbao ni prošle sezone nije uspeo da dođe do plasmana u neko od evropskih takmičenja, pošto je tim iz Baskije na kraju završio na osmom mestu na tabeli, uz četiri boda manjka u odnosu na Viljareal, koji je došao do plasmana u Ligu konferencije, a nekako se stiče utisak da bi upravo ovo takmičenje i bilo po meri ovog kluba.
Prošle sezone su presudila dva poraza na strani u ključnim momentima prvenstva, a i u ovogodišnjem izdanju španskog prvenstva Bilbao igra dosta bolje na svom terenu nego na strani.
Bilo kako bilo, primarni cilj će i ovog puta biti izlazak na evropsku scenu, a ako se malo osvrnemo na tabelu videćemo da je to u ovom trenutku sasvim realno.
Naime, nakon nepotpunog šesnaestog kola ponos Baskije se nalazi na sedmom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na Atletiko Madrid i Viljareal koji dele petu poziciju, ali i uz tri boda zaostatka u odnosu na četvrtoplasirani Betis. Ono što nam svima odmah upada u prvi plan je konstatacija da će Atletik ukoliko na ovom meču pobedi Osasunu, što se donekle i očekuje, preskočiti sva tri tima i doći do sjajnog četvrtog mesta na tabeli za koje je poznato da na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu šampiona, a nema sumnje da bi to bio fantastičan uspeh.
U prošlom kolu su izabranici Ernesta Valverdea koji radi sjajan posao na klupi ovog tima, remizirali na gostovanju kod Betisa u Andaluziji, a taj meč je mimo svih očekivanja završen bez golova.
Inače, to je bio treći remi za Bilbao na strani, koji je pored toga van svog terena ostvario dva trijumfa, i doživeo isto toliko poraza, pa već sada slobodno možemo konstatovati da je Atletik dobrano popravio svoje partije na strani u odnosu na prošlu sezonu.
Baskijci standardno dobro igraju na svom terenu, pa je tako sedmoplasirani tim na tabeli na osam odigranih mečeva na svom stadionu ostvario čak pet trijumfa, jedan remi i dva poraza.
Na poslednja dva meča na svom terenu Atletik Bilbao je ostvario isto toliko trijumfa i to prvo protiv Viljareala kada je bilo 1:0, a potom i protiv Valjadolida (3:0).
Kada je u pitanju sastav tima za ovaj veoma važan meč koji bi Baskicima vrlo lako mogao da donese četvrto mesto na tabeli, Ernesto Valverde nema previše problema, jedino je pod znakom pitanja Inigo Martinez, ali je veliko pitanje da li bi ovaj fudbaler sve i da je zdrav počeo ovaj meč protiv Osasune.

Osasuna: Mogu li gosti iz Pamplone do iznenađenja u Baskiji?

Nakon nekoliko ne preterano uspešnih godina u Segundi, Osasuna je 2019. godine osvojila prvo mesto u drugom po kvalitetu rangu španskog fudbala, uspela da izbori plasman u La Ligu, i od kako se ekipa iz Pamplone vratila u društvo najboljih, treba biti realan pa priznati da ovaj klub pruža partije iznad svih očekivanja.
Naravno, kao i u nekoliko ranijih sezona primarni cilj će svakako biti opstanak u društvu najboljih, ali ako se po jutru dan poznaje zaista deluje da to ne bi smeo da bude veći problem za ovu ekipu.
Ne samo to, ukoliko se neke kockice poklope ovaj tim bi ravnopravno mogao da se uključi u trku za plasman u neko od evropskih takmičenja, a sve to kažemo pošto se trenutno Osasuna nalazi na devetom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na šestoplasirani Viljareal, pa bi eventualnim trijumfom na ovom gostovanju kod Bilbaa, ekipa iz Pamplone došla do sedme pozicije, i imala bi samo bod manjka od “žute podmornice”.
Inače, u prošlom kolu je ova simpatična ekipa doživela poraz na gostovanju kod Real Sosijedada, a taj duel na “Anoeti” je završen rezultatom 2:0.
Golove za domaćina postigli su Mendez sredinom prvog poluvremena, da bi na 2:0 povisio Sorlot na asistenciju Mendeza, što se kasnije ispostavilo i kao konačan rezultat susreta.
I pre toga je tim iz Pamlone doživeo poraz u prvenstvu, na domaćem terenu protiv Barselone, kada je bilo 1:2, uz podatak da su Katalonci do trijumfa došli nakon pogotka u samom finišu susreta.
Konkretno, kada se radi o mečevima sa Bilbaom, ovaj tim je jedan od retkih sa kojima Osasuna prošle sezone nije imala pozitivan skor, pošto su Baskijci slavili u oba prvenstvena susreta, pa po svemu sudeći izabranike Jagobe Arasatea očekuje veoma težak zadatak na ovom duelu.
Kada su u pitanju mečevi na strani, do sada je devetoplasirani tim na tabeli odigrao sedam mečeva van svog terena i ostvario dva trijumfa, dva remija i tri poraza, uz podatak da je Osasuna bila prvi tim koji je ove sezone uspeo da isčupa dva boda Realu, i to u sred Madrida.
Nasuprot tome, na svom stadionu je klub iz Pamplone odigrao osam mečeva i ostvario pet trijumfa i tri poraza, bez remija.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Arasate za ovaj duel u Baskiji neće moći da računa Garsiju i Vidala, dok je Penja pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Poznato je da Atletik slovi za jednu od najboljih domaćih ekipa u ligi, a na sve to mišljenja smo da će tim iz Baskije iskoristiti i loš momentum u kom se Osasuna nalazi pa vam zbog svega toga savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.70.

Vrlo lako se može desiti da nam ovaj susret donese dosta golova, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.10.

Za kraj, smatramo da će ponos Baskije postići dva ili više pogotka večeras, a za sve to je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.93.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.