Tip dana: Inter – Parma: Neroazuri na pet poslednjih mečeva na “Đuzepe Meaci” protiv Parme bez trijumfa!

U utorak je nešto slabija ponuda za klađenje, pa smo za vas ovog puta analizirali susret italijanskog Kupa, u kom će fudbaleri Intera na stadionu “Đuzepe Meaca” ugostiti Parmu.
Meč između ova dva tima je zakazan za 21h.

Inter: Neroazurima ne leži Parma!

Malo je falilo prošle sezone da Inter odbrani naslov prvaka, ali je titula na kraju ipak otišla u redove gradskog rivala, Milana.
Simone Inzagi je zadobio poverenje uprave, a ovog puta nije bilo nekih velikih promena u timu, osim što je plavo-crni dres ponovo zadužio Romele Lukaku nakon neuspešne epizode u Čelsiju.
Primarni cilj će svakako biti novi Skueto, ali kako sada stvari stoje Inter će do njega vrlo teško doći pošto se u ovom trenutku milanski gigant nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz čak deset bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli.
Upravo Napolitance je Inter i savladao u prvom kolu nakon pauze zbog Mundijala, što je za ekipu sa stadiona “Diego Armando Maradona” bio prvi poraz u šampionatu.
Međutim, kada su svi očekivali novi trijumf Neroazura i to na gostovanju kod Monce, izabranici Simonea Inzagija su samo remizirali u gostima kod kluba koji je u vlasništvu Silvija Berluskonija, i to nakon pogotka koji su primili u trećem minutu sudijske nadoknade.
Treba istaći da je Inter već ostvario svoj primarni cilj za prvi deo sezone, pošto je klub iz Milana došao do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to jer je u svojoj grupi koja je po mnogim mišljenjima bila i najteža u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, zauzeo drugo mesto na tabeli, uz tri boda viška u odnosu na trećeplasiranu Barselonu.
Za protivnika u osmini finala italijanski predstavnik je dobio ekipu Porta, pa slobodno možemo konstatovati da je Inter favorit na tom duelu i pored sjajnih partija Zmajeva u grupnoj fazi.
Naravno, klub sa stadiona “Đuzepe Meaca” će imati velike ambicije i u italijanskom Kupu, a za protivnika u osmini finala ovaj klub je dobio Parmu.
Iako je tim iz Milana sa popularnim “krstašima” u gostima lagano izlazio na kraju, mnoge će bez ikakve sumnje iznenaditi podatak da Inter na domaćem terenu na pet poslednjih međusobnih mečeva protiv Parme ne zna za trijumf.
U tom periodu je čak četiri puta bilo nerešeno, a jednom je Parma uspela da pobedi i to golom Dimarka koji je u tom trenutku nastupao za klub sa stadiona “Enio Tardini” kao pozajmljen fudbaler Neroazura.
Sve ovo nam govori da izabranici Simonea Inzagija moraju na najozbiljniji mogući način da shvate ovaj okršaj sa aktuelnim drugoligašem, a ono što može da predstavlja veliku prednost za goste je da Parma u Milano dolazi bez pritiska.

Parma: Gosti bez pritiska dolaze na “Đuzepe Meacu”!

Svi se sećaju onog zlatnog perioda Parme, krajem devedesetih godina, kada je ova ekipa dva puta u razmaku od četiri godine uspela da dođe do trofeja u Ligi Evrope (tadašnjem Kupu UEFA).
Malo je nedostajalo da “mlekadžije” dođu i do naslova prvaka u Italiji, uz konstatanciju da je klub sa stadiona “Enio Tardini” tih godina bio redovan učesnik evropskih takmičenja.
Klub je 2015. godine zbog ogromnih finansijskih problema izbačen u četvrtu ligu, a onda je Parma uspela nešto što do sada niko nije, a to je da za tri godine preskoči tri ranga i dođe do velikog povratka u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala.
Nažalost, ubrzo su “krstaši” ponovo ispali u Seriju B, gde su se održali i do dana današnjeg, a svakako je da će izabranici Fabija Pekije učiniti sve da ove sezone dođu do povratka u društvo najboljih, iako će sve to biti izuzetno težak zadatak, s obzirom da je ove godine konkurencija u drugom po kvalitetu rangu italijanskog fudbala paklena.
Naime, u ovom trenutku se tim sa stadiona “Enio Tardini” nalazi na šestoj poziciji na tabeli koja na kraju šampionata donosi plasman u doigravanje.
Poznato je da će na kraju regularnog dela prvenstva dva najbolje plasirana tima doći do direktnog plasmana u Seriju A, dok će timovi koji budu završili na trećoj, odnosno četvrtoj poziciji izboriti plasman u polufinale baraža. Najzad, timovi od petog do osmog mesta će u međusobnim okršajima dati još dva tima koja idu u polufinale, a za očekivati je da Parma dođe makar do toga, iako je pre početka šampionata iz kluba najavljivan napad na jednu od prve dve pozicije.
Trenutno “krstaši” imaju devet bodova manjka u odnosu na drugoplasiranu Ređinu, pa je teško očekivati da izabranici Fabija Pekije ozbiljnije umešaju u borbu za drugu poziciju, međutim, treba napomenuti da ima još dosta da se igra, pošto je do kraja regularnog dela Serije B ostalo još devetnaest kola.
Inače, u prošlom kolu je Parma propustila da osvoji sva tri boda na gostovanju kod Venecije, pošto je taj duel na stadionu “Pjer Luiđi Penco” završen rezultatom 2:2.
Lepo su gosti započeli meč i sve do sedamdesetog minuta susreta vodili sa 0:2, ali je onda domaćin do kraja meča uspeo nekako da postigne dva pogotka i spase se već viđenog poraza.
U narednom kolu “krstaši” gostuju kod Barija gde ih sigurno očekuje još teži posao, pošto se tim sa stadiona “Sveti Nikola” trenutno nalazi na četvrtom mestu na tabeli.
Za kraj, poslednji međusobni meč između Intera i Parme odigran je početkom marta 2021. godine na “Enio Tardiniju” kad su Neroazuri slavili rezultatom 1:2.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Inter u poslednjih nekoliko godina ima dosta problema u duelima sa Parmom na svom terenu, pa vam najviše zbog toga i predlažemo da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda na ovom susretu i da se fokusirate na golove kojih će po našem mišljenju i te kako biti, pa je idealno da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.90.

Redovno Parma uspeva da postigne gol na “Đuzepe Meaci” a vrlo lako se to može desiti i ovog puta, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.82.

Za kraj, možda i idealna kombinacija za ovaj susret između dva tima koja su svojevremeno vodila veliku bitku za Skudeto, je igra GG4+ uz kvotu 2.70 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.