Tket dana Evroliga (utorak, 10.01.2023)

Ove sedmice očekuju nas dva kola u Evroligi čime startuje drugi deo sezone u elitnom takmičenju. Kvote i granice iz tiketa bile su aktuelne u momentu pisanja teksta.

Alba – Olimpija – 1 @ 1.96 u CircusBet

Berlinci ponovo igraju kao na početku sezone kada su u prva tri kola imali isto toliko pobeda, Posle trećeg kola usledila je velika kriza, Alba je vezala 12 uzastopnih poraza u Evroligi. Baš kada su ih svi otpisali iz trke za četvrtfinale oni su upisali dve pobede. Prvo su slavili u Vilerbanu protiv Asvela, da bi u prošlom kolu na svom parketu dobili tadašnjeg lidera Baskoniju. Sada imaju pet pobeda, i dalje su na začelju tabele, ali su razlike toliko male da bi čak i Alba sa nekoliko pobeda u nizu stigla među kandidate za plej-of. U tek nešto boljoj situaciji je tim iz Milana. I oni su dobro počeli sezonu ali su ih mnogobrojne povrede važnih košarkaša izbacile iz koloseka. Sada je Olimpija na učinku od 6 pobeda i 11 poraza pa će i njima trebati mmnogo pobeda u drugoj polovini ligaškog dela. Tim Serđa Skariola imao je mnogo veće ambicije na početku, dovedeni su odlični igrači i plan je bio plej-of, a kasnije i fajnal-for. Povredama, prvo Datomea i Šejvona Šildsa, a kasnije i Kevina Pengosa, stvari su izmakle kontroli. Sada su se malo vratili, pre svega zahvaljujući sjajnom Biliju Beronu, ali su u prošlom kolu opet ubedljivo poraženi u Pireju, i to posle tri vezane pobede. Ove dve ekipe su sesastale još u drugom kolu, a Alba je pobedila u gradu mode posle prduđetka. Ako je Alba mogla da pobedi Baskoniju, može i Olimpiju, za jedinicu je kvota 1.96 u kladionici CircusBet.

Bajern – Baskonija – UP + (granica 160,5) @ 1.91 u CircusBet

Još jedan meč se ove večeri igra u Nemačkoj. Bajern dočekuje Baskoniju kojoj prethodno gostovanje u Nemačkoj nije prijalo. Baskijci su izgubili u Berlinu i propustili šansu da posle prvog dela sezone budu uspamljeni na prvom mestu. I dalje su na vrhu, ali sada sa još četiri ekipe, Barsom, Realom, Olimpijakosom i Monakom. Bajern je u donjem delu tabele, Bavarci imaju 6 pobeda i 11 poraza, a posle trijumfa nad Panatinaikosom u Evroligi, izgubili su u Bundesligi od Albe i pali tek na treće mesto u domaćem prvenstvu. baskonija je sve iznenadila u prvom delu sezone, tim iz Vitorije nije delovao, na osnovu rostera, da može ni do plej-ofa, ali je uz fantastičnog Markusa Hauarda i to sada realnost. Bivši bek Denvera ubacuje 15,6 poena u Evroligi i preko 16 u ACB ligi. Na poslednja četiri meča, po dva u ba takmičneja, imao je nestvaran učinak, 26, 32, 17, 28 poena. Pijera Henri je bio najefikasniji u Belrlinu, a da bi pobedili Bajern još neko mora da se pridruži. Trinkijeri ima brigu manje povratkom Gifija, ali su van stroja i dalje Lučić, Obst i Šiško. Teško je odrediti favorita, ali bi ovo mogao da bude efikasan meč. Granica za ukupan broj koševa je na 160,5 a za (+) kvota je 1.91 u kladionici CircusBet.

Panatinaikos – Fenerbahče – UP – (granica 157,5) @ 2.05 u CircusBet

Ne zna se ko je u većim problemima, Panatinaikos ili Fenerbahče. Turci su imali fantastičan start sezone pa su u boljoj situciji od ”zelenih”, samim tim jer imaju čak četiri pobede više. Međutim, Fener je vezao pet poraza u Evroligi, a imaju šest iz poslednjih sedam mečeva. Šta se desilo sa timom koji je rušio sve pred sobom na početku sezone, teško je reći, ali nas je i ona serija pobeda tima Dimitrisa Itudisa čudila na startu takmičenja. Imao je i Fener probleme sa povredama, ali manje od ostalih klubova. Sada su bez centra Džekirija koji se pridružio Nemanji Bjelici koji još čeka debi za klub iz Istanbula. Prošle sedmice Fener je ”počišćen” u Kaunasu, izgubio je sa 20 poena razlike. Panatinaikos je imao jedan dbar period koji se poklopio sa dolaskom Dvejna Vejda i oporavkom Nejta Voltersa, ali je Radinjićev tim ponovo ispao iz forme i čak doživeo debakl na svom parketu od Olimpijakosa. Sada su u seriji od pet uzastopnih poraza i sve su dalje od cilja, a to je plasman u doigravanje. Sa samo 6 pobeda iz 17 utakmica teško je nadati se mestu među osam najboljih. U prošlom kolu Pao je ubedljivo izgubio u Minhenu, a ponovo su najbolji u grčkom timu bili Bejkon, Vilijams i Volters. Fener je u prvom delu sezone sa 107:77 pobedio Pao, ali je ekipa iz Istanbula tada bila u top formi. Sada su oba tima u lošem momentumu i naš predlog je igra manje poena od ponuđene granice Za ukupan broj koševa granica u kladionici CircusBet je 157,5 a za (-) koeficijent iznosi 2.05.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici CircusBet iznosi 7.67.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.