Tip dana: Fulam – Čelsi: Kolibari bez Mitrovića traže put do Čelsijeve mreže!

U četvrtak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to slučaj bio u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali zaostali duel sedmog kola engleske Premijer lige u kom će Fulam na svom terenu ugostiti Čelsi.
Susret između dva londonska kluba je zakazan za 21h.

Fulam: Sjajne partije tima sa “Krejven Kotidža”!

Fudbaleri Fulama su na jedan jako ubedljiv način prošle sezone došli do plasmana u Premijer ligu i to pošto je tim iz Londona na kraju završio na prvom mestu na tabeli engleskog Čempionšipa uz čak osam bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani Hadersfild.
Ne treba ni pominjati da je najzaslužniji čovek za to bio reprezentativac Srbije, Aleksandar Mitrović koji je postao novi rekorder Čempionšipa po broju postignutih golova u sezoni.
Naime reprezentativac Srbije je postigao čak 43 gola i time prestigao dotadašnjeg rekordera Gaja Vitingema koji ga je postavio u sezoni 1992/93 dok je nosio dres Portsmuta.
Tokom letnjeg prelaznog roka je bilo nekoliko veoma zanimljivih dolazaka u klub, a ono što je najbitnije je da je sačuvana okosnica tima, koji će za primarni cilj imati opstanak u društvu najboljih, iako je utisak da su kako je sezona prolazila apetiti ovog tima dosta porasli.
U ovom trenutku se mimo svih očekivanja popularni Kolibari nalaze na sjajnom sedomm mestu na tabeli uz pet bodova prednosti u odnosu na petoplasirani Totenhem, pa je izvesno da su izabranici Marka Silve u igri makar za Ligu konferencije.
Posebno dobro Fulam igra u poslednje vreme, pošto je tim iz Londona na tri poslednja susreta zabeležio isto toliko trijumfa, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je povratnik u društvo najboljih slavio na gostovanju kod Lestera sa 0:1, a jedini strelac na “King Paueru” bio je naravno Aleksandar Mitrović koji se sjajno snašao u šesnaestercu nakon izvrsne asistencije Vilijana koji igra na visokom nivou od kako se ovog leta vratio u Premijer ligu.
Nažalost, Mitrović je na tom gostovanju kod Lestera u 78. minutu susreta dobio žuti karton, zbog koga će propusti ovaj veoma važan susret sa Čelsijem, što će bez ikakve sumnje biti ogroman hendikep za Kolibare koji igraju dosta dobro na svom terenu u poslednje vreme.
Na poslednjih pet mečeva na “Krejven Kotidžu” Fulam je doživeo samo jedan poraz i to od Mančester Junajteda, a sve to nakon pogotka koji su “đavoli” postigli u trećem minutu sudijske nadoknade. Osim toga, londonski tim je ostvario dva trijumfa i dva remija, i sigurno je da sedmoplasirani tim na tabeli ima velike šanse da savlada Čelsi, kome u poslednje vreme blago rečeno ne cvetaju ruže.
Kao što smo već napomenuli, Aleksandar Mitrović će propustiti ovaj duel, a pored njega trener Silva neće moći da računa na Kebana i Dafija.

Čelsi: Mogu li Plavci da prekinu agoniju?

Prošla sezona je za fudbalere Čelsija bila za zaborav, ali svakako je bilo izuzetno teško ponoviti godinu pre toga kada su popularni Plavci mimo svih očekivanja došli do trofeja u Ligi šampiona, nakon pobede nad Mančester Sitijem.
Letnji prelazni rok je bio i te kako dobar, međutim, nije sve krenulo onako kako su svi navijači ovog tima to očekivali, pa je već u ranoj fazi sezone, nakon poraza od Dinamo Zagreba u prvom kolu Lige šampiona, Tomas Tuhel smenjen, a na njegovo mesto je postavljen Grejem Poter koji je pre toga sa dosta uspeha vodio ekipu Brajtona.
Odmah po preuzimanju Potera, klub sa “Stamford Bridža” je zaigrao bolje u jednom trenutku, vezao nekoliko dobrih rezultata, međutim, nakon toga je usledila katastrofalna serija ovog tima koja i dalje traje.
Naime, u ovom trenutku se Čelsi nalazi na očajnom desetom mestu na tabeli uz čak deset bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Mančester Junajted, pa se vrlo lako posle baš dosta vremena može desiti da engleskog velikana sledeće sezone ne gledamo u Ligi šampiona, a kako sada stvari stoje i Liga Evrope je pod velikim znakom pitanja.
Poražavajuće zvuči podatak da je tim sa “Stamford Bridža” na sedam poslednjih mečeva u svim takmičenjima ostvario samo jedan trijumf, i to na domaćem terenu protiv Bornmuta u Premijer ligi, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
U poslednjem kolu najkvalitetnijeg ranga engleskog fudbala Plavci su poraženi na domaćem terenu od Mančester Sitija kada je bilo 0:1, a isti rival je za vikend naneo izabranicima Grejema Potera još jedan poraz, ovog puta izuzetno ubedljiv, pošto su Građani u okviru FA Kupa slavili sa 4:0.
Treba podsetiti da je u međuvremenu novi igrač londonskog tima postigao Žoao Feliks koji je stigao iz Atletika i koji će pokušati da popravi realizaciju što je verovatno i najveći problem ove sezone.
Kada su u pitanju partije na strani, do sada je desetoplasirani tim na tabeli odigrao devet mečeva van svog terena i upisao tri trijumfa, dva remija i čak četiri poraza.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Poter za ovo veoma teško gostovanje neće moći da računa na Sterlinga, Pulišića, Mendija, Kantea, Džejmsa, Fofanu, Ćilvela, Broju i Loftus-Čika, dok je Obamejang pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Čelsi ima ozbiljnih problema u poslednje vreme, a posebno loše Plavci igraju na strani gde je nekadašnji šampion Evrope na četiri poslednja susreta bez trijumfa, i mišljenja smo da će bez njega ostati i na ovom susretu, pa vam toplo preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.69.

Deluje da će nam ovaj duel na “Krejven Kotidžu” doneti dosta golova, pa vam savetujemo da se bez mnogo razmišlanja probate ovde i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.85.

Za kraj, možda i idealna igra kada je ovaj susret između Fulama i Čelsija u pitanju je kombinacija igara 1X&2+ za koju je Meridianbet odredio kvotu 2.17.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.