Najava i analiza: Premijer liga, 20. kolo: Mančesterski matine derbi, u severnom Londonu ”Tobdžije” čuvaju presto

premijer liga

Pred nama je jedno od najzanimljivih kola u engleskoj Premijer ligi u aktuelnoj sezoni. Igraju se dva velika derbija, ali ni ostali mečevi neće biti nezanimljivi. U derbiju severnog Londona Totenhem dočekuje Arsenal, lidera šampionata, dok aktuelni prvak Mančester Siti igra gradski derbi protiv Junajteda na Old Trafordu. Liverpul je na mukama u Brajtonu, dok se na Gudisonu igra važan meč u bici za opstanak. Kvote su bile važeće u momentu pisanja teksta.

Aston Vila – Lids – T12+ @ 1.85 u MaxBet

Ekipa iz Birmingema igra dobro od dolaska trenera Unaji Emerija, mada se to još uvek ne odražava na tabeli. Vila je na 11. mestu, bliže je borbi za opstanak nego plasmanu u Evropu, ali ako ovako nastave brzo će se preseliti u gornji dom. U dva prethodna kola uzeli su četiri boda, pobedili Totenhem u gostima i remizirali sa Vulverhemptonom na Vila parku. Međutim, u FA kupu su doživeli nokaut od nižerazrednog Stivenidža, tim iz četvrte lige je slavio u Birmingemu postigavši golove za preokret u poslednjim minutima meča. Lids je poslednji put pobedio još početkom novembra, računajući sva takmičenja, a u prvenstvu je na poslednje četiri utakmice upisao dva poraza i dva remija. I oni su igrali u FA kupu i remizirali sa Kardifom na Milenijumu, pa im predstoji popravni ispit na svom Eland Roudu. Vila igra efikasno i očekujemo da postigne dva gola protiv Jorkširaca. Za T12+ kvota je 1.85 u kladionici MaxBet.

Mančester junajted – Mančester Siti – 3+ @ 1.70 u Meridianbet

Računajući sva takmičenja Junajted je vezao osam uzastopnih pobeda, a na prethodnih šest mreža im se samo jednom zatresla. Izgleda da je Ten Hag bio u pravu kada je odstranio Kristijana Ronalda i tako ”stegao” tim, koji se sada ne može prepoznati. Pored dobrih igara u Premijer ligi Junajted je uspeo da se plasira u polufinale EFL kupa, dok su u FA kupu prošli u šesnaestinu finala. Pošto su izborili plasman u nokaut fazu i u Ligi Evrope, oni su jedini tim koji je još aktivan na četiri polja. Prvenstvo je najvažnije, plasman u Ligu šampiona je obaveza, a trenutno su na deobi trećeg mesta sa Njukaslom, od koga imaju meč manje. Siti je neprijatno iznenadio navijače porazom u Sautemptonu u četvrtfinalu EFL kupa, čime je ostao bez šanse da osvoji sve trofeje ove sezone. Pre tog meča igrali su dva puta protiv Čelsija, u prvenstvu su slavili na Stamford Bridžu 1:0, ali su zato u FA kupu deklasirali ”Plavce” sa 4:0. Poraz je došao u nezgodnom momentu, pred gradski derbi u kome je jesenas slavio sa čak 6:3. Opet igrajte na golove, za 3+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.70.

Brajton – Liverpul – GG3+ @ 1.75 u Mozzartbet

Još jedan meč koji izaziva veliku pažnju igra se u najpoznatijem letovalištu u Engleskoj. Brajton dočekuje Liverpul u momentu kada Klopovom timu malo toga ide od ruke. ”Redsi” su od nastavka sezone ispali iz EFL kupa porazon od Sitija, u prošlom kolu prvenstva izgubili su na gostovanju kod Brentforda, a umalo da ispadnu i iz FA kupa, spasili su se protiv ”Vukova” i imaće popravni u Vulverhemptonu. Liverpul se oprostio od titule, sad su daleko i od Lige šampiona, pošto Junajted ima sedam bodova više od njih. Za to vreme Brajton može u potpunosti biti zadovoljan svojim rezultatima. Imali su ”Galebovi” malu krizu u momentu kada je Poter preuzeo Čelsi, ali je De Zerbi nastavio tamo gde je bivši dugogodišnji menadžer stao. Brajton je dao 16 golova na četiri prethodna meča, u kojima je imao tri pobede i poraz od Arsenala. U dalje takmičenje u FA kupu plasirali su se trijumfom nad Midlzborom sa 5:1 na strani. Golovi su izvesni u ovom duelu, jesenas je bilo 3:3 na Enfildu i to je bio jedan od najboljih mečeva u dosadašnjem delu sezone koji će se pamtiti po het-triku Leandra Trosara iz Brajtona. Za GG3+ kvota je 1.75 u kladionici Mozzartbet.

Everton – Sautempton – GG @ 1.85 u CircusBet

Ovo nije borba za vrh, ali su bodovi možda i važniji. Sautempton je na poslednjem mestu na tabeli, Everton je dva ispred, ali takođe u zoni ispadanja. Poraženi iz ovog duela neće mirno spavati u narednim sedmicama. Za ”Svece” je jako važno što su u sredu pobedili Mančester Siti u EFL kupu i plasirali se u polufinale. Mođda nee osvojiti ovo takmičenje, ali im je trijumf, zbog samopuzdanja, bio preko potreban. U međuvremenu je reagovalo i rukovodstvo, stigla su pojačanja u vidu Mislava Oršića iz zagrebačkog Dinama i Karlosa Alkarasa iz argentinskog Rasinga. Everton je bez pobede na poslednjih osam utakmica, pored neuspeha u Premijer ligi uspeli su da ispadnu iz oba kupa i sada im je prvenstvo ostalo jedino bojno polje. Jesenas je Evrton slavio u Sautemptonu ali to ne znači da je favorit u ovom meču. Oba tima želeće da izbegnu remi, pa očekujemo otvorenu igru i golove. Za GG koeficijent iznosi 1.85 u kladionici CircusBet.

Notingem Forest – Lester – 0-2 @ 1.82 u Meridianbet

”Lisice” je presekla pauza zbog Mundijala i oni su izgubili sva tri prvenstvena meča posle nastavka sezone. Na domaćem terenu su ih porazili Njukasl i Fulam, dok su izguli i na gostovanju kod Liverpula. Ponovo su pali u donji deo tabele, sa 17 bodova su 13. ali su samo dva boda udaljeni od prvog tima ispod crte. U međuvremenu su ispali iz EFL kupa pošto su u četvrtak još jednom izgubili od Njukasla, ovog puta u gostima. Jedini trijumf ostvarili su u FA kupu i to protiv nižerazrednog Džilindžema. Notingem je prošao u polufinale EFL kupa ali je ”Šumarima” bitnije da umaknu iz opasne zone u Premijer ligi. Povratnik u elitu nikako da se preseli u zlatnu sredinu i sada su 15. sa istim brojem bodova kao i Lester. U dva prethodna kola zabeležili su dobre rezultate, igrali su erešeno sa Čelsijem i pobedili u Sautemptonu, a ti bodovi imaju dvostruku vrednost. U prvom delu sezone Lester je lako izašao na kraj sa Forestom, ali će to ići mnogo teže u Notingemu. Ne očekujemo goleadu pa je naš predlog igra 0-2 gola. Za ovaj tim kvota je 1.82 u kladionici Meridianbet.

Vulverhempton – Vest Hem – 1 @ 2.70 u CircusBet

Ovo je još jedan meč u kome se sastaju timovi iz opasne zone. ”Vukovi” su pretposlednji dok je Vest Hem samo jedno mesto ispred crte. Veliko je iznenađenje što su ova dva tima sa zavidnim igračkim kvalitetom u ovakvoj situaciji. ”Čekićari” mogu malo opravdanje da nađu u činjenici da igraju u Evropi i da su imali napornu jesen, ali se svakako očekivalo da tim Dejvida Mojesa budu u gornjem delu tabele, pogotovo posle odličnog prelaznog roka letos. Kod Vulvsa se dosta toga izmenilo, sada je trener Đulen Lopetegi i mora se priznati da ”Vukovi” izgledaju dosta bolje od nastavka sezone. Istina, te igre ne prate rezultati, na poslednja četiri meča nemaju trijumf, izgubili su od Junajteda na svom Molinjuu, a onda su tri puta uzastopno gostovali. U prvenstvu su uzeli bod u Birmingemu, remizirali sa Liverpulom na Enfildu u FA kupu, a u sredu su posle penala ispali iz EFL kupa od Notingem Foresta. Bilo kako bilo, po nama je domaćin bliži pobedi i predlažemo jedinicu. Kvota je 2.70 u kladionici CircusBet.

Brentford – Bornmut – 1 @ 1.70 u Mozzartbet

Brentford je bez poraza u poslednjih šest kola, a u tom intervalu su napravili ozbiljne rezultate. Pobedili su Siti i Vest Hem u gostima, Liverpul na svom terenu i uzeli bod Totenhemu u Londonu. Ipak, nalaze se tek na 8. mestu i dosta su daleko od borbe za plasman u evropske kupove. Za ekipu kojoj je ovo tek druga sezona u eliti to i nije najbitnije, važno je da budu stabilan prvoligaš, a za Evropu ima vremena. Prošlog vikenda su ispali iz FA kupa, pobedio ih je gradski rival Vest hem i to na njihovom Komjunitiju. Bornmut se stabilizovao kako je sezona odmicala, dolazak Gerija O'Nila na klupu bio je blagotvoran i sada su ”Trešnjice” van zone ispadanja, ali sa samo bodom više od prvog tima ispod crte. Međutim, i njih je pauza presekla i Bornmut je vezao pet poraza u decembru i januaru. U Premijer ligi su izgubili od Čelsija, Palasa i Junajteda, dok su ispali i iz oba kupa, porazima od Njukasla i Barnlija. U Bornmutu je jesenas bilo bez golova, a sada je Brentford svakako favorit. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.70.

Čelsi – Kristal Palas – 1 @ 1.70 u CircusBet

Malo ko je očekivao ovako loš plasman Čelsija posle 18 utakmica. ”Plavci” su tek na 10. mestu, odavno su se oprostili od borbe za titulu, a sada su daleko i od plasmana u Ligu šampiona. Ispali su iz oba domaća kupa, dok su jedino u igri kada je aktuelna Liga šampiona u pitanju. Posle odlaska Tomasa Tuhela stigao je Grem Poter, rezultati su se popravili ali samo na kratko. Iz Atletika je na pozajmicu doveden Portugalac Žoao Feliks, ali je on na svom debiju isključen. Taj debi desio se u četvrtak kada je Čelsi izgubio zaostali meč od Fulama, što im je četvrti meč bez pobede i treći poraz u nizu, računajući i ispadanje iz Fa kupa. Na Stamford Bridž stiže Palas, tim koji je vezao tri poraza na svom terenu. U Premijer ligi su ih pobedili Fulam i Totenhem, dok su u FA kupu ispali od Sautemptona. Čelsi je dobio prethodnih 11 utakmica protiv Palasa, što nam govori da im ”Orlovi” odgovaraju kao rival. Predviđamo i 12. trijumf, a za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.70.

Njukasl – Fulam – 0-2 @ 1.82 u Meridianbet

Biće baš uzbudljivo na Sent Džejms parku. Trećeplasirani Njukasl, tim koji je doživeo samo jedan poraz ove sezone, dočekuje Fulam, ekipu koja je u najboljoj formi i vezala je pet pobeda posle nastavka sezone. Četiri uzastopna trijumfa ”Kolibari” imaju u Premijer ligi a uspeli su da prođu dalje i u FA kupu. Fulam je u prvenstvu pobedio Palas i Lester u gostima, kao i Sautempton i Čelsi na svom terenu. Ne pamti se da je Fulam bio ovako uspešan u nekom periodu takmičenja u Premijer ligi. U četvrtak su pobedili Čelsi to bez suspendovanog Aleksandra Mitrovića. Srpski napadač se vraća u tim na gostovanju kod svoje bivše ekipe. ”Svrake” su u naletu, a na prethodnih osam utakmica, računajući sva takmičenja, primili su samo dva gola. Njukasl se plasirao u polufinale EFL kupa, a ta dva gola primili su u porazu od Šefild Venzdeja u FA kupu. Biće tvrd meč sa malo golova, za igru 0-2 gola kvota je 1.82 u kladionici Meridianbet.

Totenhem – Arsenal – T22+ @ 2.05 u MaxBet

Derbi severnog Londona u mnogo boljem raspoloženju dočekuje gost, ekipa Arsenala. ”Tobdžije” su sjajne ove sezone, trenutni su lideri sa pet bodova više od aktuelnog šampiona Sitija. Neće biti lako Artetinom timu da zadrži prednost i stigne do titule. Da im je za petama neki drugi tim, a ne fantastična Gvardiolina ekipa, to bi bilo mnogo lakše, ovako im predstoji prolazak kroz sve krugove pakla. Na Mundijalu u Kataru se povredio Gabrijel Žezus i to će biti ogroman hendikep za Arsenal, pogotovo kada je napad u pitanju. Videlo se to u prošlom kolu kada nisu uspeli da zatresu mrežu Njukasla na svom Emirejtsu i Siti je to iskoristio da priđe za dva boda. Malo problema bilo je i u okršaju sa nižerazrednim Oksfordom, koga su slomili tek u drugom poluvremenu i prošli u dalje takmičenje u FA kupu. I Totenhem će biti među 32 ekipe u najstarijem takmičenju na svetu, oni su na jedvite jade pobedili Portsmut na Vajt Hart Lejnu, a jedini strelac bio je Hari Kejn. ”Pevci” su na petom mestu, cilj je novi plasman u Ligu šampiona i to je sasvim realan domet ovog tima pošto su za titulu zakasnili. Pobeda u prošlom kolu protiv Palasa bila je važna pogotovo jer je stigla posle remija sa Brentfordom i poraza od Aston Vile. Na poslednje četiri utakmice na svom terenu u Premijer ligi Totenhem je primio čak 9 golova, pa verujemo da im Arsenal može dva puta zatresti mrežu, pošto je jesenas to uradio tri puta. Za T22+ kvota je 2.05 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.