Tiket dana Evroliga (petak, 13.01.2023)

Odigravanjem još pet utakmica završava se 19. kolo u Evroligi. Ova sedmica je bila naporna, igrala su se dva kola i sigruno da i umor utiče na ishode. Predložene kvote i granice mogu biti izmenjene.

Asvel – Valensija – UP – (granica 159,5) @ 1.90 u CircusBet

Ekipa iz predgrađa Liona vezala je tri poraza u Evroligi. Realno, samo neuspeh protiv Albe može im se zameriti, dok su porazi od Efesa i Barselone bili očekivani. Sada su jako daleko od plejofa, trenutno su na poslednjem mestu sa 6 pobeda i 12 poraza, koliko imaju još tri ekipe, Alba, Panatinaikos i Olimpija Milano. Protiv Barse u sredu igrali su bez Nanda De Koloa i pitanje je da li će najbolji strelac Asvela biti spreman za duel sa Valensijom. Ni gosti nisu kompletni, njima nedotaje čak šest košarkaša, ali su i tako desetkovani u sredu pobedili aktuelnog šampiona Anadolu Efes. Špance su imali čak šestoricu košarkaša sa dvocifrenim učinkom i tu leži razlog za njihov trijumf. Iznenadio je Puerto sa 15 poena ali je Veb sa 13 koševa, sve u poslednjoj deonici, prelomio meč. U prvom delu sezone Asvel je slavio u Valensiji sa poenom razlike i mogao bi da iskoristi probleme kod Valensije i ponovo pobedi. Ipak, ume Valensija da bude neugodna u gostima i predlažemo zato igru na manji broj koševa od granice, a u kladionici CircusBet ona iznosi 159,5 koševa. Za (-) kvota je 1.90.

Panatinaikos – Makabi – 1 @ 1.79 u CircusBet

Posle šest uzastopnih poraza u Evroligi pao je entuzijazam kod svih u atinskom velikanu. Nije Pao imao ni sreće, gubio je neke mečeve koji su bukvalno bili rešeni, poput poslednjeg protiv Fenerbahčea. Mada su imali pet poena prednosti u psolednjem minutu, trojka Gudurića posle izgubljene lopte Lija donela je produžetak u kome je turski tim slavio. Panatinaikos ima 6 pobeda u prvih 18 kola i morali bi da vežu veći broj pobeda da bi se uključuli u bitku za četvrtfinale. Nije ni Makabi prezadovoljan učinkom u prvoj polovini sezone. Ipak, pobeda nad Partizaom preselila ih je u gornju polovinu sa 10 pobeda i 8 poraza. I dalje za ”Ponos Izraela” važi aksiom da su domaćinska ekipa, samo su od Barselone izgubili u Tel Avivu, a Panatinaikos su u prvom meču dobili sa 11 koševa razlike. Lorenci Braun je ubedljivo najbolji pojedinac gostiju, dok Dejan Radonjić može da se uzda u učinak Dvejna Bejkona i Derika Vilijamsa. Trebalo bi da to bude dovoljno za pobedu nad Makabijem u OAKA areni. Za jedinicu se dobija koeficijent 1.79 u kladionici CircusBet.

Olimpija Milano – Žalgiris – UP + (granica 151,5) @ 1.90 u CircusBet

Tim Olimpije nikako da se kompletira i tako, meč po meč, njihove šanse za nešto veliko u ovoj sezoni polako gasnu. I dalje su van stroja trojica možda i najboljih igrača, Luiđi Datome, Šejvon Šilds i Kevin Pengos. Angažovan je Timoti Luvavu, ali Mesina nikako ne može da nadomesti izostanak takvih asova. Šteta, ova ekipa je pavljena za fajnal-for, a sada su šanse da odu makar u plej-of, sbve manje i manje. U prošlom kolu su izgubili od Albe u Berlinu sa čak 20 razlike. Samo su Luvavu i Dejvis imali dvocifren učinak, dok je podbacio ubedljivo najbolji igrač u ovom periodu Bili Beron sa 9 poena. Poslednja šansa za pruključan sa timovima iz gornje polovine mogao bi da bude mećč sa Žalgirisom. Litvanci igraju dobro, dobili su zamah zbog odluke da se fajnal-for igra u Kaunasu i sada sve čine da do njega i dođu. Udarac za njih bila je teška povreda Kinana Evansa i njega neće biti do kraja sezone. Dovedeni su Ajzea tejlor i Ahile Polonara, pa je ”zelena šuma” opet veoma jaka. U Italiji su već pobedili Virtus pre tri dana, a to žele i u Milanu. Naš predlog je veći broj koševa od ponuđene granice, a ona je na 151,5 poena. Za (+) kvota u kladionici CircusBet iznosi 1.90.

Partizan – Baskonija – D + (granica 84,5) @ 1.82 u CircusBet

Na neverovatan način je Baskonija dobila Partizan u utakmici 2. kola u Vitoriji. Crno-beli su imali dva poena prednosti i dva bacanja Nanelija na manje od deset sekundi do kraja, ali je bek Partizana pogodio samo jedno i omogućio Hauardu da trojkom u poslednjoj sekundi meč uvede u produžetak. Za Baskoniju je to bio presudan duel, shvatili su šta mogu i kakvog su šutera doveli. Markus Hauard je trenutno najbolji igrač Evrolige, ali ovaj tim je, po nama, u maloj krizi. Vezali su dva poraza, oba u Nemačkoj, od Albe i Bajerna. Partizan je niz od četiri trijumfa prekinuo porazom u Izraelu u meču koji je tiim Željka Obradovića odigrao slabo. Nije tajna da su Beograđani bar za 50% bolji tim pred svojim navijačima, pa će to biti njihov glavni adut i protiv Baskijaca. Da bi ostali u trci za plej-of crno-beli moraju da pobede Baskoniju, tu šansu su propustili u Vitoriji na startu takmičenja. Povoljna okolnost je činjenica da gosti dolaze bez Markusa Hauarda koji ima problema sa leđima. On ubacuje 16 poena po meču, i to samo za 20 minuta na parketu, pa je jasno koliko će nedostajati Baskoniji. S druge strane je Kevin Panter sa 15, 2 poena i šteta je što nećemo gledati duel dvojice neverovatnih šutera u krcatoj Areni. Naš predlog je više poena domaćina od predložene granice, koja u kladionici CircusBet iznosi 84,5 poena. Za (+) koševe na Partizan kvota je 1.82.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici CircusBet iznosi 11.76.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.