Tiket dana tenis (utorak, 24.01.2023)

Stigli smo do završnice na prvom grend slemu u sezoni. Poznati su svi četvrtfinalisti, a prva dva meča ove runde igraju se u utorak ujutru po srednjeevropskom vremenu. Kvote i granice važile su u trenutku sastavljanja tiketa.

Karen Hačanov – Sebastijan Korda – 2,UG+ (granica 39,5) @ 3.45 u CircusBet

Malo ko je očekivao ovakvo četvrtfinale u ovom delu žreba u kom su bili Rafael Nadal i Danil Medvedev, pa i Denis Šapovalov. Nekako je najavljivana repriza prošlogodišnjeg finala Nadal-Medvedev, ali su obojica znatno ranije napustila takmičenje. Jednog je izbacio upravo Korda. Sin nekadašnjeg češkog tenisera Petera, a sadašnji američki teniser, bio je bolji od Danila medvedeva, dvostrukog finaliste Australijen opena, a pobedio je Rusa u tri seta. Sebastijan Korda je najavio sjajnu sezonu već u Adelaidi gde je igrao finale i čak imao i meč loptu u duelu sa Novakom Đokovićem. U Melburnu je bio bolji od Čileanca Garina, Japanca Vatanukija i Medvedeva, a ubedljivo najteži posao imao je u osmini finala protiv Poljaka Huberta Hurkača koga je dobio u pet setova, i to u supertaj brejku petog seta. Na turnir je stigao kao 31. igrač na ATP listi, a već sada je na 25. mestu, što mu je ranking karijere. Naravno, još može da napreduje i da dođe nadomak prvih 20. Hačanov je znatno iskusniji, on ima jedan masters u vitrini, 2019. godine je slavio u Parizu protiv Đokovića u finalu. Od tada nije imao spektakularne rezultate i u Melburnu je napravio iskorak. Rus je trenutno 17. a bio je 20. igrač sveta pre Melburna. U prva četiri meča bio je baš ubedljiv, najbolu partiju pružio je u osmini finala kada je dva prva seta protiv Japanca Nišioke dobio s nulom. U trećem se igrao taj brejk, ali to ne umanjuje sjajnu igru Hačanova. Pre Nišioke pobedio je Zapatu-Miraljesa, Kublera i Tijafoa, a ukupno je izgubio dva seta. Ovo je njihov četvrti međusobni meč, prvi je dobio Hačanov na Vimbldonu i to sa 3:2, a onda je Korda slavio slavio dva puta prošle godine, u Sinsinatiju i Antverpenu. Očekujemo i sada pobedu Sebastijana Korde, ali i dug i neizvestan meč. Uz dvojku ide i predlog na više gemova, granica je na 39,5, a za 2,UG+ kvota je 3.45 u kladionici CircusBet.

Stefanos Cicipas – Jirži Lehečka – 1,UG+ (granica 35,5) @ 2.40 u CircusBet

Verujemo da je Grk mnogo poznatiji od mladog Čeha, tenisera o kome će se tek slušati. Za dobre poznavaoce teniskih prilika Lehečka nije toliko iznenađenje, ovaj momak je jesenas igrao finale turnira Nex Gen, u kome je poražen od Nakašime, ali se etablirao kao nadolazeća zvezda. Ipak, plasman u četrvtfinale grend slema, već sada, nas je iznenadio, pogtovo jer je prošle sezone na sva četiri grend slema ispadao u prvom kolu. U Melburnu je već izbacio odlične igrače, na startu Hrvata Ćorića u tri seta, onda je pobedio Jubenksa, a onda dvojicu bolje plasiranih, Norija koji je bio 12. pre Melburna i Ože-Alijasima 7. tenisera sveta. Lehečka je već stigao na 39. mesto, a pre sedam dana bio je 71. Najbolji ranking, pre ovog, bio mu je 59. mesto. Videćemo kako će se snaći protiv Cicipasa, jednog od favorita za trofej. Grk još nema osvojen grend slem i čini se da je ovo prava prilika da najzad osvoji jedan. U ovom delu žreba poispadali su gotovo svi nosioci, a i oni najopaniji, Medvedev i Nadala. Cicipas je u prva četiri meča bio bolji od Alisa, Nijikate i Grikspora. Svu trojicu je pobedio lako, u tri seta i bez problema. Međutim, u osmini finala je itekako imao problema protiv Janika Sinera. Mladi Italijan je uspeo da nadokandi dva seta minusa, ali je grčki teniser uspeo da se povrati i dobije odlučujući peti set. Iako je stigao do četvrtfinala pao je jedno mesto na listi, s obzirom da ga je pretekao Đoković. Međutim, u slučaju da osvoji titulu, Cicipas će postati Broj 1, prvi put u karijeri. Motiv je to do neba, ali nikako ne sme potceniti rivale, pa ni mladog Lehečku. Naš predlog je pobeda Cicipasa uz veći broj gemova od granice koja je u kladionici CircusBet na 35,5. Za 1,UG+ koeficijent iznosi 2.40.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici CircusBet iznosi 8.28.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.