Tip dana: Lacio – Milan: Šampion gubi korak za Napolitancima, na Olimpiku mu igra samo pobeda!

U utorak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a ovaj dan nam između ostalog donosi i poslednji duel devetnaestog kola italijanske Serije A, kojim će biti spuštena zavesa na prvi deo sezone, a snage će ovog puta na Olimpiku odmeriti Lacio i Milan.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Lacio: Mogu li Lacijali do Lige šampiona?

Kao i u prethodnih nekoliko sezona, primarni cilj Lacija će i ove sezone biti plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Nažalost, Lacijali su prošle sezone morali da se zadovolje sa Ligom Evrope, a kada smo već kod ovog takmičenja treba istaći da Rimljani nisu uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu, pošto su na kraju završili na trećem mestu na tabeli, što znači i nastavak takmičenja u Ligi konferencija, gde će sasvim sigurno četa Maurisija Sarija imati velike ambicije.
Zanimljivo je da su na kraju grupne faze Liga Evrope, sva četiri tima imala isti broj bodova, a na kraju su Lacijali zbog lošije gol razlike morali da se zadovolje sa trećim po kvalitetu evropskim klupskim takmičenjem, gde će uskoro odmeriti snage sa rumunskim Klužom, i nema nikakve sumnje da je italijanski predstavnik veliki favorit u tom dvomeču.
Što se tiče italijanske Serije A, utisak je da svi navijači rimskog kluba mogu da budu zadovoljni sa načinom na koji igra njihov omiljeni tim ove sezone, pošto se u ovom trenutku Lacio nalazi na šestom mestu na tabeli, uz meč manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Romu, pa bi se četa Maurisija Sarija sa eventualnim trijumfom na ovom susretu izjednačila sa svojim gradskim rivalom, i došla do toliko željene četvrte pozicije na tabeli za koju je poznato da na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu je tim sa Olimpika odigrao jedan sjajan meč na veoma teškom gostovanju kod Sasuola, a taj duel u Ređo Emiliji je završen rezultatom 0:2, što je bila deseta pobeda Lacija u sezoni, a prva još od sredine novembra kada je ovaj tim na svom terenu savladao Moncu sa minimalnim rezultatom.
Na domaćem terenu je do sada šestoplasirani tim na tabeli odigrao devet mečeva i ostvario pet trijumfa, dva remija i dva poraza, a posebno teško je navijačima ovog kluba pao remi u poslednjem susretu pred svojim navijačima, kada je Empoli golom u nadoknadi “oteo” bod Rimljanima.
Kada su u pitanju izostanci, Maurisio Sari nažalost za ovaj veoma važan meč sa Milanom neće moći da računa na svog najboljeg strelca Ćira Imobilea, dok u timu neće biti ni Gila.

Milan: Rosoneri traže izlaz iz krize!

Iako je Milan tim koji je čak sedam puta osvajao Ligu šampiona, mora se priznati da je prošlogodišnja titula šampiona Italije za sve bila veliko iznenađenje.
Bio je to između ostalog prvi Skudeto za Rosonere posle punih jedanaest godina, a sve to je bio povod za veliko slavlje navijača ovog tima, koji pre te titule, jedno duže vreme nisu imali mnogo razloga za slavlje.
Iz ove perspektive, deluje da je Milan mogao dosta bolje da odradi letnji prelazni rok, pošto su u klub stigli De Katelar i Oriđi, ali se blago rečeno ni jedan, a ni drugi nisu na najbolji način snašli u svom novom klubu, a na sve to nosioci igre iz prošle sezone ne igraju na istom nivou, i otuda ne sme previše da čudi što u ovom trenutku Milan ima čak dvanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, ali i meč manjka u odnosu na Napolitance, koji su u subotu bez većih problema slavili na gostovanju kod Salernitane, kada je bilo 0:2.
U ne baš dobrom raspoloženju Rosoneri putuju na gostovanje kod Lacija, s obzirom da je ova ekipa sredinom prošle nedelje u finalu italijanskog Superkupa doživela težak poraz od gradskog rivala, pošto je taj meč u Rijadu završen pobedom Neroazura od 3:0.
Ni u poslednjem kolu italijanske Serije A izabranici Stefana Piolija se nisu proslavili, pošto su na gostovanju kod Lećea, samo remizirali, a taj duel na stadionu “Via del Mare” je završen rezultatom 2:2.
Jedino vredno pomena je to što je Milan uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to pošto je završio na drugom mestu u grupi, iza engleskog Čelsija.
Za protivnika u osmini finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja Rosoneri su izvukli Totenhem, pa se vrlo lako može desiti da sedmostrukog šampiona Evrope vidimo u četvrtfinalu, pošto Pevci igraju katastrofalno u poslednje vreme.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Stefano Pioli za ovo veoma teško gostovanje kod Lacija neće moći da računa na Ibrahimovića, Florencija i Balo-Turea, dok su pod velikim znakom pitanja Manjan i Krunić.

Naš predlog

Ako se osvrnemo na nekoliko poslednjih međusobnih susreta između Lacija i Milana, doći ćemo do zaključka da su sve to bili mečevi sa velikim brojem golova, pa smatramo da nas nešto slično čeka i večeras na Olimpiku, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.88.

Nije se baš Lacio proslavio na svom terenu protiv Milana u poslednje vreme, pošto su Rimljani na poslednjih šest susreta u svim takmičenjima ostvarili samo jedan trijumf, dva puta su bili bolji Rosoneri, a tri puta je duel završen bez pobednika. Mišljenja smo da Lacio neće doživeti poraz na ovom duelu pa vam preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.57.

Za kraj, možda i najrealnije je da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol na Olimpiku, pa vam preporučujemo da probaet sa igrom GG za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.