Tiket dana Evroliga (četvrtak, 26.01.2023)

Pred nama su dva izuzetno zanimljiva košarkaška dana. Igraju se utakmice 21. kola Evrolige a na programu su dva derbija, ”večiti” španski i ”večiti” beogradski. Ovo je naš predlog tiketa za četvrtak. Kvote i granice mogle bi biti izmenjene u nekom trenutku.

Real Madrid – Barselona – 1,UP- (granica 160,5) @ 3.20 u Mozzartbet

Španski velikani nalaze se na vrhu tabele sa učinkom od 13 pobeda i 7 poraza. Isti skor imaju i Fenerbahče i Olimpijakos, a mnogi ova četiri tima vide i na završnom turniru koji će se ove sezone odigrati u Kaunasu. Još je daleko fajnal-for, svedocimo smo mnogih iznenađenja u prvih 20 kola, pa je svađta moguće do kraja regularnog dela, ali i četvrtfinala. Real je doživeo boan poraz u Pireju u prošlom kolu kada su Olimpijakosu ubacili samo 60 poena, ubedljivo najmanje u ovoj sezoni. Obično su Madriđani raspoloženi za davanje koševa, mnogo više nego za odbranu svog obruča. U svom Viznik centru Real je u aktuelnoj sezoni pobedio šest puta i na tri meča doživeo poraze. Ovde su slavili Olimpijakos, Monako i Virtus, što je bilo veliko iznenađenje. Međutim, Barsa je najneprijatniji gost, Katalonci su pobedili već sedam puta na strani, kao i Real, ali su poraženi samo tri puta. Očekivalo se da će povratkom Nikole Mirotića Barselona izgledati nezaustavljivo, ali se to još uvek nije dogodilo i gubili su neke mečeve koje nisu smeli, poput porata od Asvela i Virtusa u Blaugrani i Valensije u gostima. Zna se ko su udarne igle timova koje predvode Ćus Mateo i Šarunas Jasikevičijus. kod Reala su to Valter Tavares pod koševima, te Džanan Musa na spoljnim pozicijama. Neće igrati bolesni Viljams-Gos i Abalde, a trebalo bi da se vrati Gabrijel Dek. Pored fantastičnog Mirotića Barsu predvode i Argentinac Laprvitola, ori Higins i dvojica Čeha, Jan Veseli i Tomaš Satoranski. Ovo je već četvrti međusobni duel ove sezone između Reala i Barse, Madrižani su dobili prvi u Super kupu Španije, dok su katalonci slavili u ACB ligi i Evroligi. Videćemo mogu li Veseli i Šanli zaustaviti Tavaresa i od toga će mnogo zavisiti. Meč bi trebalo da bude tvrd, ali prednost dajemo domaćinu. Za kombinaciju 1,UP- kvota je 3.30, a granica na 160,5 poena u kladionici Mozzartbet.

Asvel – Fenerbahče – 2,UP- (granica 160,5) @ 3.00 u Mozzartbet

Tim iz Vilerbana zagorčao je život mnogim favoritima ove sezone, ali je i pored toga jako daleko od plasmana u plej-of. Igrao je Asvel uglavnom dobro, čak i kad je gubio, ali je sve jači utisak da nemaju dovoljno kvalitetnog trenera. Međutim, Toni Parker je vlasnik tima, pa može svog brata da trpi na mestu šefa stručnog štaba. U prošlom kolu Asvel je pobedio u Milanu i tako Olimpiju izbacio iz trke za prvih osam na tabeli, ali su i oni u donjem delu tabele sa samo 7 pobeda, od kojih su četiri gostujuće. Na domaćem parketu pobedili su samo Baskoniju, Partizan i Olimpijakos. Neće biti senzacija ako slave i protiv Fenera, ali se turski tim oporavio posle one velike krize i pet vezanih poraza u Evroligi, pa su u prethodna tri kola zabeležili isto toliko pobeda. Dve od te tri utakmice dobili su tek posle produžetka, u Atini protiv panatinaikosa i u prošlom kolu sa Monakom u Istanbulu. Između ta dva trijumfa savladali su i Bajern na svom parketu. Fener ima skor 13-7 i na deobi je prvog mesta sa Realom, Barsom i Olimpijakosom. Itudis neće moći dugo da računa na centraTonija Džekirija, ali je zato stigao Kostas Adetokumbo iz NBA. Kada je raspoložen Džonatan Motli nema zime za Fener, a na Niku Kalatesu je da ga snabdeva loptama. Protiv Monaka najzad je dobar bio i Skoti Vilbekin koji je bio u određenoj igračkoj krizi. Domaćin se uzda u Nanda De Koloa, bivšeg igrača Fenera, ali i u Metjusa, Fala, Kaudija, Obašona i ostale. U prvoj utakmici Fener je ubedljivo pobedio Asvel. Očekujemo da će Turci slaviti i u predgrađu Liona, a ne verujemo u mnogo koševa, a ponuđena granica je 160,5. Za 2,UP- koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 3.00.

Panatinaikos – Žalgiris – UP – (granica 157,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Lako bi moglo da se dogodi da Žalgiris ugasi sve nade Panatinaikosa da može do plej-ofa, ukoliko one i ovako postoje. Novi poraz izazvao bi mnogo turbulencija u atinskom timu, pogotovo jer suu navijači već izrazili svoje nezadovoljstvo tako što su verbalno napali trenera Dejana Radonjića. Zeleni su imali mnogo problema na stratu sezone, kasnije je stigao Dvejn Bejkon i postao najbolji strelac Evrolige. Međutim, to nije mnogo pomoglo timu koji sada ima 7 pobeda i čak 13 poraza. Najteži poraz bio je onaj od Olimpijakosa i to u OAKA areni, kada su Pirevci stigli bez svog najboljeg igrača Saše Vezenkova. U prošlom kolu Pao je izgubio još jedan meč koji je morao da dobije. Poraženi su u Bolonji protiv Virtusa, a to je tim koji je po kvalitetu u rangu Zelenih. Na drugoj strani Žalgiris igra iznad očekivanja i nije ga mnogo poremetila ni povreda najboljeg strelca Kinana Evansa. On je završio sezonu, bar u Evroligi, a uprava je reagovala dovođenjem Ahilea Polonare i Ajzee Tejlora. Za sada sve zavisi od Edgarasa Ulanovasa, on je najzaslužniji što je ”Zelena šuma” u prošlom kolu slavila protiv Crvene zvezde u Kaunasu, i to kada se činilo da im spasa nema. Pogodio je dve trojke iz teških pozicija, a odbrana je sprečila goste da poentira više od tri minuta na kraju meča. Sada Žalgiris ima 12-8 skor i trijumf u Atini bi mu mnogo značio. Litvanci igraju timsku košarku, trener Makvitis radi odličan posao i pokazuje da se može i bez mnogobrojnih Amerikanaca u timu. Biće ovo rovovska borba sa malim brojem poena. Za UP- koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.90. Granica je na 157,5 koševa.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Mozzartbet iznosi 18.81.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.