Tip dana: Real Madrid – Atletiko Madrid: Trofej inspiracija za oba prestonička kluba!

U četvrtak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, mada nam ovaj dan donosi jedan spektakularan okršaj u četvrtfinalu španskog Kupa Kralja, pošto će na “Santjago Bernabeu” snage odmeriti Real Madrid i Atletiko Madrid.
Susret između dva gradska rivala je na programu u 21h.

Real Madrid: Kraljevski klub odavno ne zna za poraz od Atletika na svom terenu!

Teško da je Real mogao da zamisli bolju sezonu od prošle, pošto je kraljevski klub došao do naslova prvaka u Španiji, trofeja u Ligi šampiona, ali i na kraju uspeo da osvoji i Superkup Evrope nakon trijumfa nad Šahtjorom.
Odlično su Madriđani započeli i novi šampionat, i u jednom trentku je delovalo da će izabranici Karla Ančelotija bez većih problema odbraniti naslov prvaka, međutim, ekipa sa stadiona “Santjago Bernabeu” u poslednje vreme ima baš dosta problema, što je znala da iskoristi Barselona koja u ovom trenutku ima tri boda viška u odnosu na svog najljućeg rivala.
Naravno, ne treba zaboraviti da je ne tako davno Real upravo i poražen od Barselone, rezultatom 3:1, i to u finalu Superkupa, što je svakako upalilo crveni alarm u Madridu.
Međutim, da stvari polako ali sigurno idu na bolje najbolje se videlo prvo na gostovanju kod Viljareala u okviru osmine finala Kupa Kralja, kada je četa Karla Ančelotija u jednom trenutku gubila sa 2:0, da bi aktuelni šampion Španije u nastavku susreta zaigrao dosta bolje, postigao tri pogotka, i potpuno zasluženo stigao do četvrtfinala.
Odličnu partiju su Karim Benzema i drugari pružili i u poslednjem kolu La Lige, kad su sa 0:2 slavili na veoma teškom gostovanju kod Bilbaa, čime je ova ekipa pokazala da je kriza prošlost.
Ponovo je kraljevski klub bez većih problema uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to pošto je španski predstavnik na kraju zauzeo prvo mesto u grupi uz samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Lajpcig, koji je i pored dva poraza na startu grupne faze, vezao čak četiri trijumfa u poslednja četiri kola i uspeo takođe do dođe do plasmana u osminu finala.
Za protivnika u nokaut fazi su izabranici Karla Ančelotija dobili ekipu Liverpula, što je svakako uz meč između PSŽ-a i Bajern Minhena najveći derbi osmine finala i nema sumnje da nas očekuju dva spektakularna susreta.
Za kraj, kada se radi o meču protiv Atletika, italijanski stručnjak ovog puta neće moći da računa na Lukasa, dok su Alaba, Karvahal, Čuameni i Azar pod velikim znakom pitanja.

Atletiko Madrid: “Jorgandžije” imaju velike ambicije u Kupu Kralja!

Uvek kada se navijači Atletika prisete prošle sezone, osetiće izvestan ukus gorčine u ustima, pošto je utisak da njihova omiljena ekipa nakon osvajanja šampionske titule nije umela da iskoristi loš momentum u kom su se nalazili Real i Barselona, koji su tog leta ostali bez verovatno i svoja dva najbolja fudbalera, Serhija Ramosa i Lionela Mesija, dok su “jorgandžije” sačuvale šampionski sastav.
Ipak, na kraju je ekipa sa stadiona “Vanda Metropolitanu” završila na trećem mestu na tabeli, a ono što je ipak i najvažnije je da je ovaj tim uspeo da obezbedi plasman u Ligu šampiona, što će svakako i ove sezone biti primarni cilj za tim koji sa klupe predvodi legendarni Čolo Simoene.
Nažalost, ni ovog puta se Atletiko nije proslavio u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, a za razliku od prethodnih nekoliko puta kada je španski predstavnik uspevao da dođe do plasmana makar u nokaut fazu, ovog puta to nije bio slučaj, pošto su Madriđani na kraju zauzeli četvrto mesto u grupi uz isti broj bodova kao i trećeplasirani Leverkuzen, koji je na kraju imao bolju gol razliku, ali i međusobni skor, što znači da je Atletiko završio sa ovim takmičenjem, pa će “jorgandžije” pored La Lige, do kraja sezone nastupati i u španskom Kupu Kralja, i deluje da će Madriđani imati zaista velike ambicije u ovom takmičenju.
Treba napomenuti da je grupa u kojoj je Atletiko bio bila jedna od lakših u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, pošto su za prolaz u narednu fazu konkurisali još i Porto, Klub Briž i Bajer Leverkuzen.
Što se tiče španske La Lige, deluje da je tim sa stadiona “Vanda Metrolitano” mogao i morao dosta više, pošto se u ovom trenutku izabranici Čola Simeonea nalaze tek na četvrtom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje Madriđanima do kraja šampionata predstoji velika borba za plasman u Ligu šampiona, pošto Viljareal ima isti broj bodova, dok Betis ima tri boda manjka, ali i meč manje.
U prošlom kolu je posle dosta vremena četvrtoplasirani tim na tabeli odigrao jedan odličan meč na svom terenu i bez većih problema savladao Valjadolid, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Ono što je veoma zanimljivo je da je taj rezultat stojao na semaforu već od 28. minuta susreta, što se kasnije ispostavilo i konačnim rezultatom.
Kada je u pitanju sastav tima za četvrtfinale Kupa Kralja i okršaj sa gradskim rivalom Realom, Čolo Simoene neće moći da računa Ljorentea, dok je Gimenez pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Utisak je da Madriđani polako ali sigurno izlaze iz krize, pa vam zbog toga, ali i zbog podatka da Real ima fantastičan učinak sa Atletikom na svom terenu savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.95.

Mišljenja smo da ovde ne treba očekivati previše pogodaka, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 0-2 gola uz kvotu u Meridianu od 1.85.

Za kraj, vrlo lako se može dogoditi da gosti na “Santjago Bernabeu” ne postignu niti jedan pogodak, uz fenomenalnu kvotu u Meridianu koja iznosi 2.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.