Tip dana: Mančester Siti – Arsenal: Prvi ovosezonski okršaj pretendenata na presto, kome je ovo poslednja stanica u FA kupu?

U petak je zaista fenomenalna ponuda za klađenje, a najzanimljiviji susret se po našem mišljenju igra na Etihadu gde će u okviru šesnaestine finala engleskog FA Kupa snage odmeriti Mančester Siti i Arsenal.
Početak susreta je zakazan za 21h.

Mančester Siti: Pet vezanih trijumfa nad Arsenalom!

Mančester Siti je kao što smo to dosta puta do sada ponovili prošle sezone u poslednjem kolu došao do titule šampiona Engleske, iako se vrlo lako moglo desiti da Građani ostanu bez već viđenog naslova prvaka.
Aston Vila je u meču poslednjeg kola sve do drugog dela drugog poluvremena imala dva gola razlike, ali je onda tim koji sa klupe predvodi Pep Gvardiola ubacio u petu brzinu, postigao tri pogotka, što je bio povod za veliko slavlje svih navijača višestrukog šampiona Engleske.
Primarni cilj će ove sezone bez ikakve sumnje biti novi napad na Ligu šampiona, i videćemo da li će ovo biti ta godina u kojoj će Siti dođi do svog prvog naslova prvaka u ovom takmičenju, nakon nekoliko izgubljenih polufinala, ali i onog finala, kada je Čelsi mimo svih očekivanja bio bolji.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba istaći da su Haland i drugari bez većih problema stigli do plasmana u nokaut fazu, i to pošto je engleski predstavnik na kraju završio na prvom mestu u grupi, u konkurenciji Dortmunda, Sevilje i Kopenhagena.
Na šest odigranih mečeva Siti je ostvario četiri trijumfa, uz dva remija i na kraju je imao pet bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Borusiju.
Za protivnika u nokaut fazi engleski predstavnik je dobio Lajpcig, koji igra sve bolje kako sezona odmiče, pa deluje da četu Pepa Gvardiole ne očekuje nimalo lak posao.
Nedavno je aktuelni šampion Engleske eliminisan iz Liga Kupa, i to nakon poraza na gostovanju kod Sautemptona, kada je bilo 2:0.
Što se tiče Premijer lige, u proteklih nekoliko sezona smo navikli da Građani već u ovom delu prvenstva imaju veliku bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale, ali to ovog puta nije slučaj, već su oni ti koji moraju da jure prvoplasirani Arsenal, koji u ovom trenutku ima pet bodova viška, ali i meč manje.
U prošlom kolu je klub sa Etihada ostvario veoma važan trijumf na svom terenu protiv Vulverhemptona, a trostruki strelac za domaću ekipu je bio Haland, kome je to bio neverovatni 25. pogodak u ovogodišnjem izdanju Premijer lige.
Na pet poslednjih susreta u prvenstvu, Mančester Siti je ostvario tri trijumfa, jedan remi, i jedan poraz i to na gostovanju kod gradskog rivala Mančester Junajteda, kada je bilo 2:1.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Pep Gvardiola za ovaj meč FA Kupa neće moći da računa na Mendija koji je i dalje suspendovan, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za okršaj sa Arsenalom.

Arsenal: Tobdžije blistaju ove sezone!

Poznato je da je Arsenal ponovo prošle sezone uprskao stvari u poslednjih nekoliko kola prvenstva, pa je ekipa iz Londona ponovo ostala bez već viđenog plasmana su Ligu šampiona.
Naravno, nema nikakve sumnje da je to bio primarni cilj i pred početak ovog šampionata, međutim, deluje da su se ambicije kako je vreme odmicalo drastično promenile.
Naime, utisak je da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će se Arsenal negde na polovini šampionata nalaziti na prvom mestu na tabeli engleske Premijer lige, uz čak pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti, ali i meč manjka u odnosu na aktuelnog šampiona Engleske, pa slobodno možemo konstatovati da se Tobdžije nalaze u jednoj veoma lepoj situaciji, i apsolutno nikog ne sme da iznenadi ukoliko na kraju ovaj klub dođe do titule šampiona Engleske.
U prošlom kolu su izabranici Mikela Artete koji u poslednje vreme radi sjajan posao na klupi svog tima, ostvarili veoma važan trijumf nad Mančester Junajtedom. Bio je to jedan spektakularan susret koji nam je doneo čak pet pogodaka, a čovek odluke je u 90. minutu susreta bio Nketija, što je dovelo do oduševljenja na tribinama Emirejtsa.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu, lider na tabeli je ostvario čak četiri trijumfa, uz remi na svom terenu protiv Njukasla, iako tim iz Londona nije imao nimalo lak raspored, pošto je pre tog trijumfa nad Mančesterom u prošlom kolu, Arsenal savladao i Totenhem u gostima, kada je bilo 0:2.
U Ligi Evrope je engleski predstavnik takođe ostavio dosta dobar utisak, pošto je na kraju jedan od najtrofejnijih engleskih klubova zauzeo prvo mestu u grupi uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani PSV, što je Arsenalu donelo direktan plasman u osminu finala.
Na šest odigranih mečeva u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju izabranici Mikela Artete su ostvarili čak pet trijumfa, uz samo jedan poraz i to na gostovanju kod PSV-a, pošto je taj meč u Ajndhovenu završen pobedom holandskog predstavnika od 2:0.
Inače, u Liga Kupu su Tobdžije pomalo i neočekivano eliminisane u šesnaestini finala od Brajtona, mada, sva je prilika da će Mikel Arteta žrtvovati oba Kup takmičenja u Engleskoj, zarad što boljeg rezultata u Premijer ligi, što je donekle i logično.
Za kraj, što se tiče sastava tima, Gabrijel Žezus će propustiti ovaj duel, ali i ostatak sezone, dok je Elneni pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Nekako se stiče utisak da će se Arsenal ove sezone najviše fokusirati na Premijer ligu, pa se vrlo lako može desiti da Mikel Arteta izađe u nešto izmenjenom sastavu za ovaj duel šesnaestine finala FA Kupa, protiv Mančester Sitija, zbog čega između ostalog i dajemo prednost Građanima i savetujemo vam da odigrate jedinicu, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.80.

I jedna i druga ekipa igra za gol više, i iako je ulog ogroman, utisak je da će nam ovaj susret na Etihadu doneti baš dosta golova, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.45.

Za kraj, najrealnije je da Mančester Siti i Arsenal postignu makar po jedan pogodak na ovom susretu FA Kupa, i toplo vam preporučujemo da se opredelite za igru GG uz kvotu 1.60 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.