Derbi dana: Napoli – Roma: Vezuv pred erupcijom, Napoli pred titulom!

Nedelja nam donosi pregršt sjajnih mečeva, a utisak je da se derbi dana igra na stadionu “Diego Armando Maradona” u Napulju, gde će lider na tabeli italijanske Serije A – Napoli, ugostiti Romu.
Početak susreta je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Napoli: Može li neko da pomrsi račune Napolitancima?

Malo ko se nadao da će Napolitanci igrati ovako dobro ove sezone, a pogotovu je to bio utisak pred početak šampionata, pošto je ova ekipa ostala bez nekolicine glavnih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Kulibalija, Insinjega, Mertensa i Ruiza.
Na mala vrata je u Napulj stigao Kvarackelija koji u tandemu sa Osimenom blista ove sezone i kako sada stvari stoje vodi Napoli ka tituli šampiona Italije.
Naime, u ovom trenutku se tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak deset bodova viška u odnosu na drugoplasirani Inter, koji ima i meč viška, pošto su Neroazuri sinoć slavili na gostovanju kod Kremonezea (1:2).
U prošlom kolu je Napoli bez većih problema slavio na gostovanju kod Salernitane, a taj meč u Salentu je završen rezultatom 0:2, što je svakako bio veoma važan trijumf, pošto je četa Lučana Spaletija na prvom gostovanju u novoj kalendarskoj godini poražena od Intera.
Nestvarno dobro Napolitanci igraju na domaćem terenu ove sezone, pošto je lider na tabeli na devet odigranih mečeva na svom stadionu ostvario čak osam trijumfa, uz samo jedan remi.
Italijanski klub je igrao odlično i u Ligi šampiona, gde je došao do prvog mesta u grupi, ispred Liverpula, koji je ruku na srce imao isti broj bodova, ali je klub iz Napulja imao bolji međusobni skor, pošto je na svom terenu savladao Redse rezultatom 4:1, a u gostima doživeo poraz i to u poslednjem kolu kada je bilo 2:0.
Naravno, ne treba zaboraviti da su svih pet trijumfa koji su Napolitanci ostvarili u najkvalitetnijem evropskom klupskom tamičenju bili izuzetno ubedljivi, što najbolje odslikava podatak da je italijanski predstavnik na šest odigranih susreta postigao čak dvadeset golova.
Rival u osmini finala je nemački Ajntraht, pa se vrlo lako može desiti da četu Lučana Spaletija gledamo među osam najboljih evropskih ekipa.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, italijanski stručnjak posle duže vremena može da računa na sve raspoložive fudbalere, što je svakako sjajna stvar pred nastavak borbe za Skudeto.

Roma: Rimljani napadaju Ligu šampiona!

Posle duže vremena, jedan italijanski tim je prošle godine došao do trofeja u nekom od evropskih takmičenja, a to je učinila Roma koja je ujedno i prvi osvajač novoformirane Lige Konferencija.
Ono što je veoma zanimljivo je da je to prvi evropski trofej za Rimljane u bogatoj istoriji, pa je to bio povod za veliko slavlje na ulicama Rima.
U finalu je “Vučica” savladala holandski Fejnord, a utisak je da je najzaslužniji čovek za to Žoze Murinjo, koji je preprošlog leta pomalo i neočekivano stigao u Romu.
Trijumf u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju je Rimljanima doneo direktan plasman u Ligu Evrope, mada bi Roma i bez toga došla do plasmana u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, pošto su šampionat završili na šestom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na sedmoplasiranu Fiorentinu, koja se morala zadovoljiti sa Ligom konferencija.
Ovog puta tim sa Olimpika žele da idu korak dalje i da probaju da dođu do plasmana u Ligu šampiona, što sasvim sigurno neće biti nimalo lak zadatak.
U ovom trenutku se četa Žozea Murinja nalazi na šestom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Atalantu, koja ima i meč viška, pošto je tim iz Bergama sinoć na svom terenu savladao Sampdoriju.
U prošlom kolu je nekadašnji šampion Italije ostvario veoma važan trijumf na nimalo prijatnom gostovanju kod Specije, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Takođe, treba napomenuti i da je Roma uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu Liga Evrope, iako se to u jednom trenutku činilo teško ostvarivim.
Za protivnika u šesnaestini finala, Roma je dobila austrijski Salcburg, što će bez ikakve sumnje biti jedan od najvećih derbija nokaut faze, naravno uz duel između Barselone i Mančester Junajteda.
Za kraj, za razliku od svog kolege na klupi Napolija, koji nema problema oko sastava tima, Žoze Murinjo ovog puta neće moći da računa na Vajnalduma i Čelika, ali neće biti ni Zaniola koga je portugalski stručnjak u međuvremenu precrtao.

Naš predlog

Više puta smo pominjali da Napoli igra fenomenalno na svom terenu, a možda i pobeda u poslednjem meču pred svojim navijačima nad Juventusom (5:1) to najbolje pokazuje. Murinjo će se sigurno odlučiti za nešto defanzivniji pristup, ali mišljenja smo da to neće biti od pomoći protiv mašinerije iz Napulja, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu, za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.80.

Na poslednja dva susreta koja su Napolitanci odigrali na stadionu “Diego Armando Maradona” je palo neverovatnih jedanaest golova, i mišljenja smo da nas i ovog puta očekuje dosta pogodaka i pored Murinjove defanzivne varijante, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.96.

Za kraj, poprilično smo sigurni da će Napoli uspeti da postigne makar dva gola “Vučici”, a za sve to je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.92.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.