Tip dana: Real Madrid – Real Sosijedad: Baskijci strano telo u prestonici!

U nedelju je izvanredna ponuda za klađenje, pošto nas širom Evrope očekuju nekoliko izuzetno interesantnih susreta, a za vas smo ovog puta analizirali meč koji će biti odigran na stadionu “Santjago Bernabeu”, gde će aktuelni šampion Evrope Real Madrid, ugostiti Real Sosijedad.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21h.

Real Madrid: Kriza je prošlost!

Iako je u jednom trenutku Real Madrid ušao u krizu, kako vreme polako ali sigurno prolazi, deluje da je to prošlost.
Naime, nakon odličnog prvog dela šampionata u kojima je kraljevski klub uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i drži lidersko mesto na tabeli u La Ligi, nakon pauze zbog Mundijala u Kataru, izabranici Karla Ančelotija nisu ličili na onu ekipu pre najveće svetske fudbalske smotre.
Prvo su Madriđani poraženi na gostovanju kod Viljareala, pošto je taj duel na “El Madrigalu” završen rezultatom 2:1, što je umela da iskoristi Barselona i pobegne Realu na plus tri.
Upravo sa Barselonom je pre dve sedmice kraljevski klub odigrao i finale Superkupa u Saudijskoj Arabiji, i svakako da je to bila jedna od najslabijih partija Madriđana u poslednjih nekoliko sezona.
Katalonci su slavili rezultatom 3:1, a utisak je da se pitanje pobednika tog meča, a ujedno i osvajača trofeja, ni u jednom trenutku nije dovelo u pitanje.
Stari lisac Karlo Ančeloti je bio primoran da kako zna i ume podigne istu onu ekipu koja je nekoliko meseci ranije došla do titule šampiona Evrope, i kako sada stvari stoje čini se da je u tome i uspeo.
Naime, odmah nakon tog teškog poraza od Barselone, usledilo je veoma teško gostovanje kod Viljareala u okviru osmine finala španskog Kupa Kralja.
Vrlo brzo je popularna “žuta podmornica” došla do dva gola prednosti, međutim, kada se činilo da će kraljevski klub i na trećem vezanom susretu ostati kratkih rukava, usledila je fantastična igra u drugom poluvremenu, a kraju je taj meč bio završen rezultatom 2:3, čime su Madriđani došli do plasmana u četvrtfinale.
Na sve to, Real je prošle sedmice u prvenstvu slavio na jednom od najtežih gostovanja u ligi kod Atletik Bilbaa sa 0:2, čime je održao korak sa vodećom Barselonom.
Svakako, šlag na tortu je bio meč sa gradskim rivalom Atletikom u Kupu Kralja, a kraljevski klub je uspeo da slavi i na tom meču, ruku na srce posle produžetaka, što znači da je klub iz Madrida i dalje u trci za sva tri trofeja.
Što se tiče izostanaka, kada je ovaj duel sa Real Sosijedadom u pitanju, Karlo Ančeloti neće moći da računa na Alabu, Lukasa i Mendija, dok su pod velikim znakom pitanja Azar, Čuameni i Karvahal.

Real Sosijedad: Fantastične partije tima sa “Anoete”!

Godinama unazad Sosijedad pokušava da dođe do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, ali to ovog klubu nikako ne polazi za nogom.
Svakako da je i ovog puta primarni cilj napad na Ligu šampiona, a kako sada stvari stoje čini se da su David Silva i drugari nikad bliži svom davnašnjem cilju.
Naime, u ovom trenutku se klub sa “Anoete” nalazi na fantastičnom trećem mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na četvrtoplasirani Atletiko Madrid, pa je evidentno da se ova simpatična ekipa nalazi u jako dobroj situaciji.
Na pet poslednjih mečeva izabranici Imanola Alguasila koji radi sjajan posao na klupi ovog tima, su vezali isto toliko trijumfa, a poslednji se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa bez većih problema slavila na gostovanju kod Rajo Valjekana, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Inače, kada su u pitanju partije na gostujućim terenima, do sada je tim iz San Sebastijana odigrao devet mečeva u prvenstvu u gostima i ostvario čak sedam trijumfa, ali i dva poraza.
U prošlosti je Sosijedad znao da bude i te kako koban po kraljevski klub, a sigurno se svi sećaju 2019. godine, kada je tim sa “Anoete” u oba prvenstvena meča slavio, iako je to bila sezona u kojoj su Madriđani završili na trećem mestu na tabeli.
Ne treba zaboraviti da Sosijedad sa dosta uspeha ove sezone igra i u Ligi Evrope, a kada smo već kod drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, treba napomenuti da su David Silva i drugari pružali izuzetno dobre partije, što je dovelo do prve pozicije u grupi, koja od prošle sezone donosi direktan plasman u osminu finala.
Ipak za očekivati je da se klub iz San Sebastijana više fokusira na nacionalni šampionat ove sezone, pošto se nalazi u veoma dobroj situaciji, i praktično je na pragu plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, iako ruku na srce, ima još dosta da se igra.
Za kraj, kada su izostanci za ovo gostovanje kod Reala u pitanju, Imanol Alguasil neće moći da računa na iskusnog Davida Silvu koji se još uvek nije oporavio od povrede, dok pored njega neće biti ni Sadika, Marina i Gorosabela, a Sola, Pačeko, Gevara i Čo su pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme mišljenja smo da je ipak Real veliki favorit na ovom meču, bez obzira što Sosijedad pruža izuzetno dobre partije u poslednje vreme, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.73.

Mišljenja smo da će domaća ekipa postići makar dva pogotka na ovom susretu, pa vam preporučujemo da probate i sa igrom D2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.85.

Za kraj, za očekivati je da će i tim sa “Anoete” imati šta da poruči aktuelnom šampionu Evrope, pošto je poznato da ova ekipa igra u fantastičnoj formi, i mišljenja smo da će postići makar jedan pogodak na ovom gostovanju na “Santjago Bernabeu” zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG koju Meridianbet ceni sa kvotom 1.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.