Tip dana: Inter – Atalanta: “Boginja” na pisti u gradu mode!

U utorak je nešto slabija ponuda za klađenje, međutim, i ovog puta ima nekoliko veoma intereasntnih mečeva, a po našem mišljenju najzanimljiviji se igra na stadionu “Đuzepe Meaca” gde će Inter u okviru četvrtfinala italijanskog Kupa ugostiti Atalantu.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21h.

Inter: Mogu li Neroazuri da odbrane trofej u Kupu?

Inter je prošle sezone došao do trofeja u Kupu, čime je spašena sezona, koja je vrlo lako mogla da se završi i bez ijednog trofeja na kontu Neroazura.
U finalu drugog po važnosti italijanskog fudbalskog takmičenja, Inter je u jednom fenomenalnom susretu slavio protiv Juventusa, a taj duel je završen rezultatom 4:2.
Najviše moguće ciljeve su izabranici Simonea Inzagija imali pred početak ovog šampionata, i ako na taj način posmatramo stvari, deluje da navijači ovog tima imaju razloga za zadovoljstvo, uz konstataciju da je ovaj tim mogao i morao dosta bolje u Seriji A.
U ovom trenutku se milanski gigant nalazi na drugom mestu na tabeli najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala uz čak trinaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, što je zaista ogromna razlika, i kako sada stvari stoje deluje da će tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” doći do Skudeta, što je malo ko mogao da pretpostavi pred početak šampionata.
Inače, u prošlom kolu su Neroazuri uz dosta muke slavili kod Kremonezea koji slovi za najslabiju ekipu u ligi, a taj duel u Kremoni je završen rezultatom 1:2.
Dvostruki strelac bio je Lautaro Martinez koji je na taj način stigao do jedanaest postignutih golova u šampionatu i ubedljivo je najbolji strelac Intera.
Nažalost, pre toga je ekipa sa stadiona “Đuzepe Meaca” na svom terenu doživela šokantan poraz od Empolija, pošto je taj susret završen rezultatom 0:1, čime se Inter još više udaljio od Skudeta.
Ne treba zaboraviti da su skoro Neroazuri došli do trofeja u italijanskom Kupu i to nakon velike pobede nad gradskim rivalom Milanom, pošto je taj meč završen rezultatom 3:0 i pitanje pobednika tog susreta se nijedne sekunde nije dovodilo u pitanje.
Odlične partije je italijanski predstavnik pružao i u Ligi šampiona, gde je ova ekipa u “grupi smrti” završila na drugom mestu na tabeli, što je ovom klubu donelo plasman u osminu finala, gde će četa Simonea Inzagija odmeriti snage sa Portom, i svakako da je ekipa iz Milana veliki favorit na tom dvomeču.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Inzagi ovog puta neće moći da računa na Dalbera, dok su pod velikim znakom pitanja Brozović i Handanovič.

Atalanta: Odlične partije u poslednje vreme!

Nako nekoliko veoma uspešnih sezona, prošla godina je bila jako loša za tim iz Bergama, koji je ostao bez plasmana u evropska takmičenja, a to i jeste bio primarni cilj, nakon tri vezana učešća u Ligi šampiona, u kojima je “Boginja” ostavila izuzetno dobar utisak.
Tokom prošlog leta desile su se brojne promene, Đanpjero Gasperini se zahvalio nekim fudbalerima koji su ispisali one najlepše stranice kluba iz Bergama, tu pre svih mislimo na Josipa Iličića, a u tim je stiglo nekoliko izuzetno zanimljivih, ali i mladih fudbalera, sve u nastojanju da se Atalanta ponovo umeša u borbu za plasman u Ligu šampiona, i kako sada stvari stoje deluje da je to bila hrabra, ali i veoma dobra odluka čelnih ljudi ovog kluba.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Đanpjera Gasperinija nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i petoplasirani Milan, ali i trećeplasirani Lacio, a poznato je da na kraju šampionata ta četvrta pozicija na tabeli donosi direktan plasman u Ligu šampiona, što bi označilo ekspresni povratak Atalante na veliku scenu.
U prošlom kolu je ova ekipa odigrala još jedan dosta dobar meč i bez većih problema na svom terenu savladala Sampdoriju, koja ima ogromnih problema ove sezone i preti joj selidba u niži rang.
Taj duel u Bergamu je završen pobedom domaćeg tima od 2:0, a utisak je da se niti jednog trenutka pitanje pobednika susreta nije dovodilo u pitanje.
Strelci za četvrtoplasirani tim na tabeli bili su Maele u finišu prvog poluvremena, i Lukman koji je 57. minutu susreta postavio konačan rezultat.
Inače, na pet poslednjih susreta u Seriji A, Atalanta je ostvarila tri trijumfa i dva remija, od čega se svakako pamti onaj na domaćem terenu protiv Salernitane kada je bilo čak 8:2.
Svakako da “Boginja” ima ogromne ambicije i u italijanskom Kupu, pogotovu što tim ove sezone nema obaveza u evropskim takmičenjima, međutim, ovog puta ih očekuje veoma težak zadatak pošto gostuju kod Intera kog su poslednji put dobili još 2018. godine, i to sa više nego ubedljivih 4:1.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, Đanpjero Gasperini za četvrtfinale Kupa i okršaj sa Interom na “Đuzepe Meaci” neće moći da računa na Muratorea i Palomina, dok je Zapakosta pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Zanimljivo zvuči podatak da Atalanta nije uspela da pobedi Inter na poslednjih osam međusobnih mečeva u svim takmičenjima, a po našem mišljenju to se neće desiti ni večeras, pa vam toplo preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.95.

Generalno, mišljenja smo da nas očekuje jedan izuzetno efikasan susret na stadionu “Đuzepe Meaca” zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.72.

Možda i najrealnija prognoza kada je ovaj susret između Intera i Atalante u pitanju je da će oba tima postići makar po jedan gol, uz kvotu u Meridianu koja iznosi 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.