Tiket dana Evroliga (četvrtak, 02.02.2023)

Samo što je završeno 22. kreće 23. kolo Evrolige. Većina mečeva se igra u petak, a večeras su na programu tri meča, igraće se u Milanu, Barseloni i Valensiji. Predložene kvote i granice važile su u momentu pisanja teksta.

Barselona – Bajern – H2 (granica 9,5) @ 1.94 u CircusBet

Ne igra dobro Barselona u poslednje vreme. Posle poraza od Reala u Madridu pobedili su u utorak Makabi na svom parketu, ali uz mnogo problema. U poslednjih deset minuta Izraelci su ušli sa pet poena viška, ali su Katalonci odličnom odbranom dozvolili gostima samo 11 koševa u poslednjoj deonici i stigli do trijumfa od 83:78. Sa skorom 14-8 Barsa dočekuje Bajern koji je pre dva dana izgubio na gostovanju u Valensiji. Taj meč bio je veoma značajan za Bavarce, nadali su se da mogu do pobede protiv direktnog konkurenta za Top 8, ali su popustili u drugom poluvremenu i zasluženo poraženi. Trinkijeri i dalje ne može da računa na Lučića, Šiška i Obsta i to se sve više pokazuje kao nenadoknadiv hendikep. Sa 9 pobeda i 13 poraza udaljeni su tri trijumfa od osmog mesta na kome je baš Valensija. Osim Kasijusa Vinstona sa 22 poena i Gifaja sa 14, svi ostali su podbacili, a posebno Rubit koji je pre toga imao nekoliko sjajnih partija. Očekujemo reakciju nemačkog tima i predlažemo igru u hendikepu na goste. Ako Bajern izgubi, očekujemo da to ne bude dvocifrenom razlikom, a za H2 sa granicom od 9,5 poena, koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 1.94.

Olimpija Milano – Crvena zvezda – UP + (granica 150,5) @ 1.90 u CircusBet

I pored malih šansi da se dokopaju Top 8 faze Milanezi ne odustaju. Pre dva dana su pobedili Baskoniju na svom parketu i stigli do sedme pobede. Još uvek je to jako daleko od osmog mesta, ali nada umire poslednja. I dalje Etore Mesina ima ogromnih problema sa sastavom, ko zna kada će na teren Šejvon Šilds i Kevin Pengos, a najnoviji problem je i povreda Nikole Melija, koji nije igrao protiv Španaca, a neće ga biti ni večeras. U međuvremenu je stigla nekadašnja NBA zvezda Šabaz Nejpir i to je već drugi NBA košarkaš koji je došao u toku sezone, posle Timotija Luvavua. Nejpir je odigrao 18 minuta protiv Baskonije i ubacio 10 koševa. Od dolaska Kembe Vokera ipak nema ništa. Zvezda je razočarala u Bolonji, crveno-beli su odigrali jednu od najslabijih utakmica u sezoni i zasluženo su poraženi. Osim Luke Vildoze svi ostali su podbacili, a sa nestrpljenjem se očekuje debi Fakunda Kampaca u Evroligi. Samo da do tada Zvezda ne ostane bez šansi za Top 8. Možda je meč u Milanu ključan za beogradski tim, Olimpija je pobedila u Zvezdu u gostima, a u tom meču se Bili Beron srušio svoj nekadašnji tim. Teško je reći ko je favorit u ovom meču, domaćin svakako ima veće šanse ako Zvezda odigrao kao u Bolonji, ali smatramo da će oba tima imati šutersko veće i da mora biti više poena od ponuđene granice. ona je u kladionici CircusBet na 150,5 poena, sa koeficijentom za (+) 1.90.

Valensija – Makabi – D+ (granica 85,5) @ 2.01 u CircusBet

Pet uzastopnih pobeda ima Valensija posle onog iznenađujućeg poraza od Zvzede, posle koga su ih svi otpisali iz trke za Top 8. Čak i činjenica da nijedan meč nisu odigrali u najjačem sastavu nije ih sprečila da pobede Efes, Asvel, Partizan, Albu i Bajern. Dve pobede, protiv Asvela i Albe, ostvarili su na strani. I protiv Bajerna u utorak bili su izuzetno oslabljeni. Od ranije povređenima Van Rosomu, Hermansonu i Riveru, od pre dva kola pridružio se i najbolji igrač Valensije Bojan Dubljević. Mora se odati priznanje treneru Mumbruu na tome što šansu ukazuje i mladim igračima i oni mu to vraćaju na pravi način. Protiv Bajerna najefikasiniji su bili Radebo, Kris Džons, Lopez-Arostegi i Klemen Prepelič, ali niko od njih nije postigao više od 14 koešva. Postoji mogućnost da se Dubljević vrati u tim, a to bi moglo da presudi u meču sa Makabijem. Ovo je okršaj dve ekipe koje su direktni konkurenti u borbi za plasman u četvrfinale, Izraelci su jedan od najslabijih timova na strani, dok su u Tel Avivu skoro nepobedivi, samo je Barselona uspela da slavi u Izraelu. Makabi je u Španiju otputovao bez novopečenog reprezentativca ”Furije”, Lorenca Brauna, a on je ubedljivo najbolji pojedinac Ponosa Izraela ove sezone. Bez njega su šanse Makabija slabe, iako su odigrali odlično u Barseloni i izgubili samo zbog slabe poslednje četvrtine. Naš predlog je domaćin daje više poena od ponuđene granice, a ona je 85,5 poena. Za (+) koševe u kladionici CircusBet dobija se koeficijent koji iznosi 2.01.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici CircusBet iznosi 7.41.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.