Tip dana: Real Madrid – Valensija: Madriđani pod moranjem, Gatuzo platio cenu loših rezultata “slepih miševa”!

U četvrtak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali zaostali meč španskog šampionata u kom će Real Madrid na svom “Santjago Bernabeu” ugostiti Valensiju.
Početak ovog duela je zakazan za 21h.

Real Madrid: Madriđani bez prava na kiks!

Pre svega, treba istaći da je jako teško da Real ponovi prošlu sezonu, u kojoj je ova ekipa uspela da dođe do tri trofeja – La Liga, Liga šampiona i Superkup Evrope.
Ako izuzmemo nastupe u španskom Kupu Kralja i Ligi šampiona, mora se priznati da smo dosta više očekivali od Reala u ovogodišnjem izdanju španske La Lige.
Madriđanima baš ne ide u poslednje vreme, pa je tako ova ekipa na tri poslednja susreta ostvarila jedan trijumf, ali i doživela jedan poraz i jedan remi.
U prošlom kolu je najtrofejniji klub na svetu samo remizirao na svom terenu protiv u poslednje vreme odličnog Real Sosijedada, a taj duel je završen bez golova, iako su Madriđani propustili pregršt šansi za postizanje pogotka, što je iskoristila Barselona i trijumfom kod Đirone povećala bodovnu razliku.
Pre toga su izabranici Karla Ančelotija odigrali odličan meč na gostovanju kod Atletik Bilbaa i slavili rezultatom 0:2, a u međuvremenu je odigrao i derbi Madrida u okviru španskog Kupa Kralja, u kom je kraljevski klub nakon produžetaka uspeo da izbaci svog gradskog rivala iz daljeg toka takmičenja, a taj meč na “Santjago Bernabeu” je završen rezultatom 3:1.
Pre svega toga je tim iz prestonice Španije odigrao jedan od svojih najslabijih mečeva u poslednjih nekoliko godina i to baš u finalu Superkupa sa Barselonom, kada je tim iz Katalonije bez većih problema slavio rezultatom 3:1, a vrlo lako se moglo desiti da taj trijumf bude i dosta ubedljiviji.
Real želi i ove sezone da ostvari najbolji mogući rezultat u Ligi šampiona, a kada se sve sabere i oduzme navijači ovog tima mogu da budu zadovoljni sa tokom grupne faze, pošto je španski predstavnik na kraju završio na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Lajpcig.
Za protivnika u osmini finala Madriđani su dobili Liverpul, što će ujedno biti i repriza finala iz prošle sezone, pa je sigurno da će Redsi imati ogroman motiv da se osvete za taj poraz.
Na domaćem terenu je Real do sada odigrao osam mečeva i ostvario pet trijumfa i tri remija, a ovog puta Karlo Ančeloti neće moći da računa na Alabu, Lukasa i Mendija.

Valensija: Očajne partije u poslednje vreme!

Pošto je uprava Valensije prošlog leta odlučila da novi trener kluba bude Đenaro Gatuzo, usledili su protesti onih najvernijih navijača, zbog mišljenja da ukoliko “slepi miševi” žele da izbore plasman na evropsku scenu, potreban im je dosta bolji stručnjak, i sada kada smo negde na polovini šampionata, deluje da su navijači u potpunosti bili u pravu.
Naime, nakon osamnaest odigranih mečeva Valensija se nalazi na četrnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja, što ovaj tim svakako čini najvećim razočarenjem u ovogodišnjem izdanju španske La Lige.
Na poslednjih pet mečeva klub sa “Mestalje” je ostvario samo jedan trijumf, jednom remizirao i doživeo čak tri poraza.
U prošlom kolu je četrnaestoplasirani tim na tabeli doživeo novi poraz i to na gostovanju kod Valjadolida, kada je bilo 1:0, i to nakon gola Larina u 90. minutu susreta.
Upravo taj poraz je i presudio Đenaru Gatuzu koji je dobio otkaz, što je možda moglo i dosta ranije da se desi s obzirom da Valensija od početka sezone ima baš dosta problema u igri, i čini se da je bilo samo pitanje trenutka kada će italijanski stručnjak biti otpušten.
Inače, ulogu vršioca dužnosti trenera preuzeće Voro Gonzales, a zanimljivo je da će to će biti osmi put da čini tako nešto.
Zanimljivo je sada vratiti se i na onu priču sa početka teksta, o neslaganju navijača u vezi dolaska bivšeg trenera Milana i Napolija u klub, ali je sada svakako prekasno za to, pošto je još jedna sezona po svemu sudeći bačena u vodu.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada su “slepi miševi” odigrali osam mečeva na strani i nisu se proslavili pošto su u tom periodu ostvarili samo jedan trijumf, tri remija i četiri poraza.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj duel sa Realom, Voro Gonzales neće moći da računa na Domeneka i Nika, dok su Gaja i Koreija pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Madriđani prosto moraju da slave na ovom susretu ukoliko žele da ostanu u trci za naslov prvaka, a mišljenja smo da će se to i desiti zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.42.

Deluje da bi domaćin koji ima dosta problema u poslednje vreme mogao da postigne dva ili više pogotka na ovom susretu, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom D2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.49.

Za kraj, kako Valensija igra u poslednje vreme, ne treba zaista nikoga da iznenadi ukoliko “slepi miševi” ne postignu gol na ovom gostovanju, pa vam hrabro savetujemo da probate sa igrom NG, uz fantastičnu kvotu u Meridianu 1.94.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.