Najava i analiza: Bundesliga, 19. kolo: Vukovi u čoporu na šampiona, Frajburg u Dortmundu, Lajpcig u Kelnu

Pred nama je izuzetno zanimljivo kolo u nemačkoj Bundesligi. Igra se nekoliko važnih mečeva, kako za poredak u vrhu tabele, tako i u borbi za opstanak. Kolo zatvara meč u Volfsburgu gde će gostovati šampion Bajern, koji je bez pobede u prethodna tri kola. Odlični Frajburg biće na teškom ispitu na Signal Iduna parku u Dortmundu, a teško ć biti i Lajpcigu u Kelnu. Drugoplasirani Union dočekuje Majnc, a sve bolji Ajntraht ekipu Herte. Kvote su važile u vreme sastavljanja analize.

Augzburg – Leverkuzen – T22+ @ 1.72 u Meridianbet

Taman je Leverkuzen ušao u jedan dobar niz, pobedili su na dve prve utakmice posle nastavka sezone, ali su onda poraženi u derbiju od Dortmunda na svojoj Baj areni. Eventualna pobeda u tom meču mogla je da ih uključi u borbu za mesto u vrhu tabele, a sada su ponovo udaljeni na dvocifrenu razliku od timova u zoni plasmana u Ligu šampiona. Augzburg je uzeo tri boda u tri ”prolećna” kola, ali su im rivali bili teški. U Dortmundu su odigrali dobro, ali su poraženi sa 4:3, onda su pobedili drugu Borusiju, onu iz Menhengladbaha, da bi u prethodnom kolu izgubili u Frajburgu. Van su zone ispadanja, ali na samo dva boda od Bohuma, ekipe koja je na mestu koje vod u baraž. Iznenadio je Augzburg u Leverkuzenu letos, slavili su sa 2:1, ali je zato Leverkuzen dobio prethodnih osam međusobnih prvenstvenih duela. I sada je blagi favorit tim koji predvodi Ćabi Alonso, i očekujemo da gosti postignu barem dva gola na ovom meču. Za T22+ koeficijent u kladionici Meridianbet je 1.72.

Keln – RB Lajpcig – 2 @ 2.05 u MaxBet

Bikovi su baš u naletu, pokazali su to u tri prethodna kola u Bundelsigi,a li i u meču osmine finala DFB kupa pre par dana kada su pobedili Hofenhajm sa 3:1 i nastavili sa odbranom trofeja koji su osvojili prošle godine. Stigli su na treće mesto na tabeli, a da su u prvom kolu nastavka sezone eventualno pobedili Bajern na svom terenu, sada bi oni bili lideri. Ništa zato, razlika za Bavarcima je samo dva boda, a za Unionom jedan. Biće ovo, sva je prilika, mnogo interesantniji šampionat nego što su to bili prethodni, barem onih desetak koje je Bajern nadmoćno osvojio. Jarčevi su takođe u odličnoj formi, i oni su remizirali sa Bavarci i to u Minhenu, mada su očekivali više od jednog boda sa gostovanja u Gelzenkirhenu prošle sedmice. Na svom terenu su igrali samo jednom u 2023. godini i deklasirali su ekipu Verdera sa 7:1. Ponovo Baumgartnerov tim liči na onaj iz prethodne sezone kada je izborio plasman u Evropu. Keln je osvojio bod u Lajpcigu u prvom delu sezone, ali sada nam se čini da Bikovi osvajaju sva tri boda u Kelnu. Za dvojku se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 2.05.

Bohum – Hofenhajm – T12+ @ 2.35 u Mozzartbet

Mada se posle očajnog starta činilo da Bohumu nema spasa ove sezone i da će se posle dve godine vratiti u Cvajtu, ovaj tim se pokazao žilavijim nego đto se mislilo. I dalje su u opasnoj zoni, na poziciji koja vodi samo u baraž, pa im je u narednom periodu prioritetni zadatak da se pomere barem jedno mesto napred. U prethodna tri kola osvojili su tri boda, pobedili su Hertu na svom terenu, a onda su vezali dva poraza na strani, prvo u Leverkuzenu a onda i u Majncu. Ponovo se pokazalo da su mnogo bolji kada igraju pred svojim navijačima i to je njihova najveća uzdanica pred duel sa Hofenhajmom. Gosti nisu u dobrom momentumu, na loše rezultate iz prvenstva nadovezao se i poraz u DFB kupu od Lajpciga u sredu kada su završili učeđće u najmasovnijem takmičenju. Na tabeli je Hof pao na 13. mesto posle sedam uzastopnih utakmica bez pobede sa samo dva svojena boda. Snovi o novom plasmanu u Ligu šampiona najverovatnije su ugašeni, a veliko je pitanje mogu li uopšte do Evrope. Naš predlog je domaćin daje dva gola, a za T12+ koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 2.35.

Dortmund – Frajburg – T12+ @ 1.66 u Meridianbet

Kada su Milioneri otišli na pauzu sa dva uzastopna poraza činilo se da su ostali bez šansi da se bore za ”Salataru”. Međutim, nastavak sezone doneo je neke druge relacije. Morusija je osvojila svih devet bodova u tri prethodna kola, vodeći Bajern je uzeo samo tri, i razlika se smanjila na tri boda. Mora se priznati da je Dortmund imao dosta sreće u mečevima sa Augzburgom i Majncom, ali je zato prikazao sjajnu igru u Leverkuzenu gde je slavio sa 2:0 prošle nedelje. Dolazak Frajburga u Dortmund mogao bi se nazvati derbijem kola. Oba tima imaju po 34 osvojena boda, samo je Dortmund sa nešto boljom gol razlikom. U prvom delu sezone Borusija je pobedila u Frajburgu iako je u tom periodu ovaj tim igrao fantastično. Prošle sezone oba tima imaju po pobedu u međusobnom duelu, samo što je Dortmund bio mnogo ubedljiviji kao domaćin i pobedio sa 5:1 proletos. Meč je izuzetno važan u bici za vrh tabele, a posebno kada je u pitanju plasman u Ligu šampiona. Napad Milionera je i bez Halanda ostao ubojit pa očekujemo da se mreža Frajburga, koji je primio čak šest golova u Volfsburgu, zatrese bar dva puta. Za T12+ kvota u kladionici Meridianbet iznosi 1.66.

Ajntraht – Herta – GG3+ @ 2.05 u Mozzartbet

Dva veoma teška gostovanja su za fudbalerima Ajntrahta. Na oba su osvojili po bod igrajući 1:1 u Frajburgu i sa Bajernom u Minhenu. Pre toga su pobedili Šalke sa 3:0 u Frankfurtu, pa se može reći da su odlično započeli drugi deo sezone. Aktuelni osvajač Lige Evrope nalazi se na 6. mestu, glavni cilj će mu biti ponovnoučešće u Ligu šampiona, u kojoj su ove sezone prošli grupu i plasirali se u osminu finala gde ih već kroz dvadesetak dana očekuje prvi meč sa Napolijem. Do te utakmice imaće naporan program, tri meča u Bundesligi i jedan u DFB kupu. Možda je ta opterećenost Ajntrahta šansa za Hertu u ovom meču. Berlinci su u veoma teškoj situaciji, na tri poslednja meča doživeli su isto toliko poraza uz deset primljenih golova, pa su i dalje u zoni ispadanja, na pretposlednjem mestu sa samo 14 bodova. Nemaju šta da čuvaju u bankarskom centru Evrope već moraju da napadnu kvalitetnijeg rivala. Verujemo da mogu do mreže Orlova, pa je naš predlog igra GG3+ sa kvotom 2.05 u kladionci Mozzartbet.

Union Berlin – Majnc – 1 @ 2.00 u CircusBet

Svako ko je neozbiljno shvatao ekipu Uniona gorko se pokajao. Radi se, ne samo o kvalitetnoj ekipi, već pre svega sa timom koji ima veliki karakter. U tri od četiri meča u 2023. godini imali su rezultatski zaostatak ali su na kraju dolazili do pobede, uglavnom golovima u finišu meča. U Bundesligi su pobedili Hofenhajm, Verder i Hertu, a u DFB kupu slavili su protiv Volfsburga i plasirali se u još jedno četvrtfinale. Nije ni čudo da su na drugom mestu sa samo bodom manje od neprikosnovenog Bajerna. Videćemo da li mogu da izdrže trku sa Bavarcima koji su u svemu u prednosti, pre svega finansijski, organizaciono ali i iskustveno. Ipak, i plasman u Ligu šampiona bio bi ogroman uspeh za tim koji je tek četiri sezone u Bundesligi. Union sigurno neće potceniti Majnc, jer bi mu se to moglo obiti o glavu. Gosti su poraženi od Bajerna u kupu i sada im preostaje samo Bundesliga u kojoj nemaju neke velike ambicije, već pre svega žele da što pre obezbede opstanak. Majnc je pobedio samo jednom na poslednjih šest gostovanja u Bundelsigi i ne verujemo da to mogu uraditi u prestonici na terenu Uniona. Naš predlog je jedinica, a za pobedu Uniona koeficijent je 2.00 u kladionici CircusBet.

Menhengladbah – Šalke – 3+ @ 1.58 u Meridianbet

Šanse Kraljevsko-plavih da opstanu u ligi su svakim novim kolom sve manje. Šalke je poslednji sa samo 10 bodova i jedina sreća za njih što im Herta, Bohum i Štutgart nisu previše odmakli, pa ih mogu bodovno stići, naravno, uz uslov da počnu da pobeđuju. Do sada su trijumfovali samo dva puta u 18 odigranih kola, a to nije način da opstanete u takmičenju kakvo je Bundesliga. U nastavku sezone Šalke je dva puta ubedljivo izgubio, a u prethodnom kolu su odigrali bez golova sa Kelnom na svojoj Veltins areni. Njihov rival, ekipa Borusije iz Menhengladbaha, posle dva poraza osvojila je sva tri boda u Sinshajmu, pobedivši Hofenhajm sa čak 4:1. To bi mogla da bude najava boljih rezultata Ždrebaca i pokušaj da se ponovo priključe timovima u vrhu tabele, onima koji se bore za plasman u Evropu. Jesenas su ove dve ekipe odigrale vrlo zanimljiv meč u Gelzenkirhenu koji je okončan rezultatom 2:2, kada je Šalke izjednačio u sudijskoj nadoknadi. Čini nam se da golove i sada možemo da očekujemo, a za 3+ kvota je 1.58 u kladionici Meridianbet.

Štutgart – Verder – GG3+ @ 1.87 u Mozzartbet

Posle tri utakmice bez pobede u Bundesligi postojala je bojazan šta će Štutgart uraditi u Paderbornu u utakmici DFB kupa. Bilo je to s pravom, drugoligaš je vodio sve do 86. minuta, da bi Švabe uspele da dođu do trijumfa u 95. Plasman u četvrtfinale kupa samo je jedan ostvareni cilj ovog tima, pošto je glavni opstanak u ligi bez traumatičnog finiša poput prethodne sezone. Tada su tek golom u poslednjim sekundama utakmice poslednjeg kola uspeli da izbegnu baraž i tamo poslali Hertu. Sada su iznad crte, ali imaju isti broj bodova kao i Bohum, prvi tim u toj zoni. Ne može se reći da Švabe igraju slabo u drugom delu sezone, remizirali su sa Majncom na svom terenu i Hofenhajmom u gostima, da bi izgubili tek u Lajpcigu i to samo sa 2:1. Verder je dođiveo šok u prvoj utakmici posle pauze, primili su sedam golova u Kelnu, a onda izgubili i od Uniona na svom Vezeru. Meč sa Volfsburgom bio im je veoma važan, i na kraju su uspeli da trijumfuju i obezbede sebi miran nastavak sezone. U prvom delu sezone bilo je 2:2 u Bremenu, a nešto slično očekujemo i u Štutgartu, pa je naš predlog igra GG3+ sa kvotom 1.87 u kladionici Mozzartbet.

Volfsburg – Bajern – GG4+ @ 2.35 u MaxBet

Posle tri uzastopna remija možda se stekao utisak da je vreme za smenu Bajerna kao šampiona Nemačke. Nisu uspeli Bavarci da pobede u Lajpcigu, kao ni protiv Kelna i Ajntrahta na svom terenu. Ceh je isporučen Majncu koga su u osmini finala kupa pobedili sa 4:0 u gostima. I dalje su lideri, ali sada samo sa bodom više od Uniona, dva od Lajpciga, a po tri od Dortmunda i Frajburga. Težak raspored koji imaju na početku 2023. godine nastavlja se utakmicom u Volfsburgu. Vukovi su imali dve ubedljive pobede na početku drugog dela sezone, 6:0 protiv Frajburga i 5:0 u Berlinu protiv Herte. Međutim, prošle sedmice su izgubili u Bremenu, a pre par dana i u Berlinu od Uniona u kupu. Ostaje im nada da mogu do plasmana u Ligu šampiona, uzdanica im je trener Niko Kovač, čovek koji je, između ostalih klubova sedeo i na klupi Bajerna. U prvom delu prvenstva Bajern je slavio u Minhenu sa 2:0, ali će mu sada biti znatno teže u gradu automobila. Proletos je bilo 2:2, neće biti iznenađenje ako se sličan rezultat ponovi i sada, pa se odlučujemo za predlog gol-gol uz bar četiri gola ukupno. Za GG4+ koeficijent iznosi 2.35 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.