Tip dana: Čelsi – Fulam: Čelsi završio šoping, sad planira osvetu Fulamu!

U petak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali meč 22. kola engleske Premijer lige u kom će Čelsi na svom “Stamford Bridžu” dočekati Fulam.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Čelsi: Nestvaran prelazni rok Plavaca!

Proteklih mesec dana je Čelsi stalno bio u centru pažnje, a najviše zbog toga što je ova ekipa odradila jedan nestvarni prelazni rok.
Naime, klub sa “Stamford Bridža” je samo u januaru potrošio 330 miliona evra na dovođenje fudbalera, a u treba svakako izdvojiti transfer Enca Fernandeza u poslednjim trenucima prelaznog roka, za čije usluge su Plavci platili Benfici čak 120 miliona evra.
Ako je to možda i bilo očekivano s obzirom da je argentinski reprezentativac blistao na Mundijalu i došao do trofeja sa svojom selekcijom, šta tek reći za dolazak Mihaila Mudrika iz Šahtjora za neverovatnih 100 miliona evra.
Samo ova dva fudbalera je klub iz Londona platio preko 200 miliona evra, a treba tu dodati i transfera Gusta, Madueke, Badijašila, Žoao Feliksa (suva pozajmica 11 miliona), potom Fofane i Santosa.
Kada se sve sabere i oduzme, dolazimo do zaključka da je engleski klub od početka sezone samo za kupovinu fudbalera potrošio nestvarnih 629 miliona evra, a rezultati su barem za sada izostali.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Grejema Potera nalaze na desetom mestu na tabeli uz čak deset bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Mančester Junajted, a upravo ta četvrta pozicija i biće primarni cilj nekadašnjeg šampiona Evrope, pošto je to poslednje mesto koje donosi plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu je Čelsi uspeo da odoli na gostovanju kod Liverpula, pošto je taj meč završen bez pogodaka, a pre toga je desetoplasirani tim na tabeli ostvario veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Kristal Palasa, kada je bilo 1:0.
Ipak, poražavajuće zvuči podatak da je tim sa “Stamford Bridža” u dosadašnjem toku šampionata doživeo čak sedam poraza, pet remija i samo osam trijumfa, što je zaista premalo za tim sa ovakvim ambicijama.
Grejem Poter se suočava sa brojnim izostancima, a situacija nije dosta bolja ni uoči ovog meča sa Fulamom, pa engleski stručnjak tako neće moći da računa na Sterlinga, Zakariju, Brohu, Pulišića, Mendija, Kantea, Feliksa, Fofanu i Čilvela, ali i na Žoržinja koji je u poslednjim trenucima prelaznog roka prešao u Arsenal, i sigurno je da će reprezentativac Italije predstavljati veliko pojačanje Arsenala u borbi za titulu, koja je na vidiku.

Fulam: Briljantne partije Aleksandra Mitrovića i drugara!

Ono što je Fulam prošle sezone započeo u Čempionšipu, samo je nastavio ove sezone u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala.
Naime, kao što je dobro poznato ekipa iz Londona je bez većih problema stigla do plasmana u Premijer ligu, za šta je naravno bio najzaslužniji Aleksandar Mitrović koji je postavio novi rekord u Čempionšipu po broju postignutih golova za jednu sezonu i tako ušao u istoriju.
Za razliku od prošlog puta kada se ekipa sa “Krejven Kotidža” vratila u društvo najboljih, uprava kluba je ovog puta ozbiljno shvatila sve ovo, odrađen je izuzetno dobar prelazni rok, i sve to polako ali sigurno dolazi na naplatu, pošto se u ovom trenutku Fulam nalazi na fantastičnom sedmom mestu na tabeli i deluje da ukoliko popularni Kolibari nastave sa ovakvim partijama, sledi im velika borba za plasman u Ligu konferencija, što bi bio svakako ogroman uspeh.
Na poslednjih pet mečeva Aleksandar Mitrović i drugari su ostvarili tri trijumfa i dva poraza, a ono što nije dobro je što su se ta dva neuspeha desila u poslednja dva kola.
Prvo je Fulam poražen na gostovanju kod Njukasla koji igra sjajno ove sezone i to nakon pogotka koji je ova ekipa primila u finišu meča, a nakon toga su Kolibari izgubili i na svom terenu od Totenhema, pošto je taj meč na “Krejven Kotidžu” završen rezultatom 0:1.
Naravno, ne treba zaboraviti da je pre ta dva uzastopna poraza, klub iz Londona odigrao jedan fantastičan meč pred svojim navijačima i savladao Čelsi sa 2:1, u zaostalom susretu sedmog kola Premijer lige, a priliku da ponovi istu stvar Kolibari će imati već večeras.
Inače, do sada je sedmoplasirani tim na tabeli odigrao deset mečeva na strani i upisao četiri trijumfa, samo jedan remi i pet poraza.
Za kraj, što se tiče izostanaka, trener Fulama Marko Silva za ovaj veoma važan meč protiv Čelsija neće moći da računa samo na Kebana, što znači da ekipa sa “Krejven Kotidža” ima daleko manje kadrovskih problema u odnosu na Plavce koji su desetkovani, što bi mogla da bude velika prednost za goste, međutim, pre onog trijumfa početkom januara, Kolibari su vezali čak sedam uzastopnih poraza od tima sa “Stamford Bridža”, a na sve to Fulam do sada nikad nije savladao Čelsi u gostima.

Naš predlog

Nakon svega ovog što smo videli u zimskom prelaznom roku, bili bi zaista ogromno razočarenje ukoliko Čelsi koji ima dosta problema ove sezone ne bi pobedio na ovom susretu. Uostalom, ukoliko žele da se umešaju u borbu za Ligu šampiona, Plavci moraju da slave na ovom susretu protiv Fulama a mišljenja smo da će se to i desiti pa vam preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.65.

Deluje da će domaćin od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu jednog od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg izdanja engleske Premijer lige, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.39.

Za kraj, kao idealna prognoza za ovaj susret na “Stamford Bridžu” deluje igra da domaćin postiže dva ili više golova, a sve to uz kvotu 1.79 u Meridianu.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.