Tip dana: Verona – Lacio: Lacijali jure trijumf u gradu ljubavi!

U ponedeljak je logično nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj za vikend, a za vas smo ovog puta analizirali meč između Verone i Lacija.
Susret između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Verona: Stvari idu na bolje!

Verona je prošle sezone igrala lepršav fudbal, što je bilo dovoljno za deveto mesto na tabeli, a svakako da je ono najbitnije što se opstanak u eliti ni u jednom trenutku nije dovodio u pitanje.
Ipak, kako vreme prolazi, deluje da je to bila najveća zasluga sada već bivšeg trenera Igora Tudora, koji je u međuvremenu prešao u Marsej, sa kojim takođe postiže odlične rezultate i vrlo lako se može desiti da sa ovim francuskim timom dođe do plasmana u grupnu fazu Lige šampiona i pored sinoćnjeg poraza od Nice na Velodromu kada je bilo 1:3.
Na mesto hrvatskog stručnjaka je tokom leta stigao Gabrijele Ćofi koji se tu zadržao samo do sredine oktobra kada ga je nasledio Salvadore Boketi, kome je to bio prvi trenerski izazov u karijeri.
Ni bivši italijanski reprezentativac se nije proslavio na klupi ekipe iz grada ljubavi, pa je klub početkom decembra odlučio da mesto trenera poveri iskusnom Marku Zafaroniju, a veoma zanimljivo na mesto njegovog pomoćnika postavi upravo Boketija koji još uvek nema trenersku licencu.
Kada se sve sabere i oduzme stiče se utisak da je to bio pravi potez uprave kluba, pošto je od tada Verona započela sa dosta dobrim partijama.
Naime, na pet poslednjih susreta u Seriji A, ekipa iz grada ljubavi je ostvarila dva trijumfa, dva remija i samo jedan poraz i to na gostovanju kod Intera kada je bilo 1:0, ali daleko od toga da su se izabranici trenera Zafaronija obrukali na tom susretu.
U prošlom kolu je Verona takođe odigrala jedan dosta dobar meč i remizirala na gostovanju kod favorizovanog Udinezea, a taj susret je završen rezultatom 1:1, iako su gosti bili bliže pobedi.
Trenutno se klub sa Bentegodija nalazi na osamnaestom mestu na tabeli koje nažalost na kraju šampionata vodi u Seriju B, međutim, ukoliko bi Verona na ovom meču uspela da pobedi Lacio, prišla bi sedamnaestoplasiranoj Speciji na samo dva boda zaostatka.
Što se tiče partija na domaćem terenu, do sada su Darko Lazović i drugari odigrali deset mečeva na svom stadionu i ostvarili tri trijumfa, uz čak sedam poraza, ali je zanimljivo da su dve od te tri pobede došle u poslednja dva susreta na Bentegodiju, što je jedan od razloga zbog kojih Verona u veoma lepom raspoloženju dočekuje Lacio.

Lacio: Mogu li Lacijali do plasmana u Ligu šampiona?

Prošle sezone je klub iz prestonice Italije igrao zaista dobar fudbal, ali to nije bilo dovoljno za plasman u Ligu šampiona, što će bez ikakve sumnje biti primarni cilj i ovog puta.
Nažalost, Lacijali su prošle sezone morali da se zadovolje sa Ligom Evrope, a kada smo već kod ovog takmičenja treba istaći da Rimljani nisu uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu, pošto su na kraju završili na trećem mestu na tabeli, što znači i nastavak takmičenja u Ligi konferencija, gde će sasvim sigurno četa Maurisija Sarija imati velike ambicije, a već na prvi pogled vidimo da će italijanski predstavnik barem na papiru sloviti za jednog od najozbiljnijih kandidata za osvajanje trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Kada se vratimo na ovogodišnje izdanje Liga Evrope, treba podsetiti da su na kraju sva četiri tima u grupi imala isti broj bodova, pa slobodno možemo konstatovati i da Lacijali nisu imao dovoljno sreće da se nađu u nokaut fazi.
Bilo kako bilo, rimski tim se nakon tog ispadanja u potpunosti okrenuo italijanskom prvenstvu, i kada se sve sabere i oduzme deluje da svi navijači Lacija imaju dosta razloga za zadovoljstvo.
U ovom trenutku se izabranici Maurisija Sarija nalaze na odličnom četvrtom mestu na tabeli koje na kraju donosi direktan plasman u Ligu šampiona, a treba napomenuti i to da Rimljani trenutno imaju dva boda manjka u odnosu na gradskog rivala Romu, koja usput ima i meč viška, što znači da bi Sergej Milinković-Savić i drugari trijumfom na ovom susretu došli do pozicije broj tri.
U prošlom kolu je Lacio odigrao jedan dosta dobar meč na svom stadionu protiv Fiorentine, ali to nažalost nije bilo dovoljno za trijumf, pošto je taj susret na Olimpiku završen rezultatom 1:1.
Treba podsetiti da je četvrtoplasirani tim na tabeli pre toga odigrao jedan fantastičan meč na svom stadionu na kom je demolirao aktuelnog šampiona Italije, ekipu Milana, rezultatom 4:0.
Što se tiče partija na gostovanjima, Lacijali su do sada odigrali devet susreta na strani i upisali pet trijumfa, dva remija i isto toliko poraza, a poslednji međusobni susret sa Veronom Rimljani su odigrali sredinom septembra, a taj meč na Olimpiku je završen sigurnom pobedom Lacija od 2:0.

Naš predlog

Ukoliko želi da ostane u borbi za opstanak, Verona ne sme da izgubi na ovom susretu, što naravno neće biti nimalo lak zadatak. Ipak, mišljenja smo da će Darko Lazović i drugari nastaviti sa dobrim partijama na domaćem terenu zbog čega vam preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.75.

Mečevi između Verone i Lacija nam po tradiciji donose dosta pogodaka, a sva je prilika da će to i večeras biti slučaj na Bentegodiju, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.10.

Za kraj, kao što smo već napomenuli, domaćin mora da ide na sve ili ništa na ovom susretu, pa vam savetujemo da se oprobate i sa čistom jedinicom, za koju je Meridianbet odredio fenomenalnu kvotu 3.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.