Tip dana: Salernitana – Juventus: U Salernu zamalo derbi začelja!

U utorak je nešto slabija ponuda za klađenje za razliku od prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč 21. kola italijanske Serije A na kom će Salernitana na svom stadionu ugostiti Juventus koji se suočava sa velikim problemima u poslednje vreme.
Početak susreta je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Salernitana: Primarni cilj je opstanak!

Pamtimo svi prošlu sezonu u kojoj su nakon prvog dela prvenstva maltene svi otpisali tim iz Salenta, koji je bio u praktično bezizlaznoj situaciji, međutim, u drugom delu šampionata pod dirigentskom palicom Davide Nikola, Salernitana je odigrala nekoliko neverovatnih mečeva i mimo svih očekivanja došla do opstanka u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala.
Ono što je i te kako interesantno je da je nakon svih tih sjajnih partija u finišu šampionata, Salernitana u poslednjem kolu doživela katastrofalan poraz na svom terenu od Udinezea kada je bilo čak 0:4, međutim, tim iz Salerna je ostao član Serije A zahvaljujući Veneciji, koja je i pored toga što je ispala u Seriju B na svom terenu časno remizirala sa Kaljarijem, u meču koji je završen bez golova.
Salernitana je tako šampionat završila uz bod viška u odnosu na tim sa Sardinije, pa je veliko slavlje na jugu Italije moglo da počne.
Davide Nikola je naravno dobio poverenje uprave, a tim iz Salenta je na jedan dosta dobar način započeo ovaj šampionat i delovalo je da ovaj tim neće imati previše problema kada je opstanak u društvu najboljih u pitanju.
Ipak, u jednom trenutku je tim sa juga Italije zapao u veliku krizu, što rezultatsku, to igračku, a cenu loših rezultata je nažalost platio trener Nikola koji je u trenutku kada mu se njegov matični klub zahvalio na saradnji imao čak osam bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Međutim, nakon samo dva dana predsednik Salernitane je odlučio da Davidea Nikolu vrati na mesto trenera, što je izazvalo pozitivnu reakciju kod navijača kluba iz Salerna.
Italijanski stručnjak je na najbolji mogući način započeo “novi” mandat u klubu pošto je u prošlom kolu slavio na veoma teškom gostovanju kod Lećea, a taj duel na stadionu “Via del Mare” je završen rezultatom 1:2.
Trenutno se Salernitana nalazi na šesnaestoj poziciji na tabeli i kako sada stvari stoje utisak je da ćemo ovu ekipu i naredne sezone gledati u društvu najboljih, pošto trenutno ova ekipa ima čak sedam bodova viška u odnosu na osamnaestoplasiranu Veronu, koja ima čak i meč viška.

Juventus: Juveu preti izbacivanje u Seriju B!

Sa velikim ambicijama je Stara dama ušla u ovu sezonu, a kako i ne bi, kada je u klub stiglo nekoliko vrhunskih pojačanja, a tu pre svih mislimo na Pogbu, Di Mariju, Kostića, Bremera i Milika, međutim, izabranici Masimilijana Alegrija su na jedan jako loš način započeli šampionat, i već tada je bilo jasno da ni ove sezone od Skudeta neće biti ništa.
U međuvremenu je klub iz Torina vezao nekoliko brutalnih partija, tačnije nekadašnji šampion Italije je vezao sedam uzastopnih trijumfa, i to bez primljenog gola, ali je onda usledilo bolno otrežnjene na stadionu “Diego Armando Maradona” pošto je Napoli na tom meču demolirao Juventus rezultatom 5:1 i trasirao sebi put ka tituli šampiona Italije.
Taman kada se Juve uključio u borbu za plasman u Ligu šampiona, što naravno i jeste primarni cilj za ovu sezonu, usledio je pravi šok.
Naime, italijanski sportski sud kaznio je fudbalski klub Juventus sa oduzimanjem 15 bodova u Seriji A zbog finansijskih prevara prilikom transfera igrača, pa se u ovom trenutku klub iz Torina nalazi na katastrofalnom trinaestom mestu na tabeli i daleko je od bilo kakve borbe za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Međutim, da stvari budu još gore, po pisanju italijanskih medija višestrukom šampionu Italije preti nova suspenzija i oduzimanje još dvadeset bodova, što bi vrlo verovatno za Staru damu značilo i ponovnu selidbu u Seriju B.
Inače, u prošlom kolu su izabranici Masimilijana Alegrija doživeli novi poraz na svom stadionu, i to ovog puta od Monce, a taj meč je završen rezultatom 0:2.
Na poslednja tri susreta Juventus ne zna za trijumf, a pored dva pomenuta poraza od Monce i Napolija, Dušan Vlahović i drugari su remizirali na svom stadionu protiv Atalante u jednom fantastičnom susretu na kom smo videli čak šest golova, pošto je na kraju bilo 3:3.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Masimilijano Alegri ovog puta neće moći da računa na Milika i Pitersa, dok su pod velikim znakom pitanja Bonući, Pogba i Žorž.

Naš predlog

Fudbaleri Juvea i na ovo gostovanje dolaze u katastrofalnom raspoloženju, a mišljenja smo da bi to mogla da iskoristi Salernitana pa vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.35.

Ne treba ovde očekivati previše golova, pa vam savetujemo da se opredelite za igru 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.96.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da nam ovaj duel u Salentu na kraju ne donese pobednika, pa vam hrabro predlažemo da odigrate X uz fantastičnu kvotu u Meridianu 4.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.