Tip dana: Marsej – PSŽ: Na Velodromu finale pre finala!

U sredu je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a mišljenja smo da se najinteresantniji susret igra na Velodromu gde će snage u okviru osmine finala francuskog Kupa odmeriti Marsej i PSŽ.
Meč između dva francuska velikana je zakazan za 21:10h.

Marsej: Ima li Marsej snage za prebogate Parižane?

Prošle sezone su fudbaleri Marseja ostvarili svoj primarni cilj pošto su zauzeli drugo mesto na tabeli, koje naravno donosi direktan plasman u Ligu šampiona, a sve to nakon velike drame u poslednjem kolu Lige 1.
Utisak je da za učešće u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju tim sa Velodroma pre svih treba da se zahvali Monaku, koji je na gostovanju kod Lansa u poslednjem kolu prošlosezonkog izdanja Lige 1 samo remizirao, i to pošto je domaća ekipa do gola došla u poslednjim sekundama sudijske nadoknade.
Taj poklon tima sa stadiona “Luj II” je i te kako umeo da iskoristi Marsej koji je na svom terenu demolirao prošle sezone odlični Strazbur sa 4:0, nakon čega je žurka na jednom od najlepših stadiona u Francuskoj, ali i u čitavoj Evropi mogla da počne.
Ipak, nakon što su izostala pojačanja u letnjem prelaznom roku, klupu Olimpika je napustio Horhe Sampaoli, a na njegovo mesto je postavljen Igor Tudor koji je prošle sezone sa dosta uspeha predvodio Veronu.
Generalni utisak je da svi navijači ovog kluba mogu da budu zadovoljni sa dosadašnjim radom hrvatskog trenera, a u ovom trenutku se Marsej nalazi na drugom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Lans, koji je u evidentnom padu forme.
Nažalost, u prošlom kolu je tim sa Velodroma odigrao jedan jako loš meč na svom stadionu i potpuno zasluženo doživeo poraz od Nice, a taj duel je završen rezultaom 1:3, i stiče se utisak da je pobeda gostiju mogla da bude i ubedljivija.
Inače, na poslednjih pet susreta četa Igora Tudora je ostvarila tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz i to ovaj pomenuti u prošlom kolu.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da je francuski predstavnik nažalost takmičenje u svojoj grupi elitnog takmičenja završio na poslednjem mestu, i to nakon primljenog gola od Totenhema u poslednjim sekundama susreta, a ostaje žal što Marsej nije uspeo da dođe makar do treće pozicije koja donosi nastavak takmičenja u Ligi Evrope, što bi se i desilo da nije bilo tog primljenog pogotka u sudijskoj nadoknadi meča sa Pevcima.
Na domaćem terenu je do sada drugoplasirani tim na tabeli odigrao dvanaest susreta i ostvario sedam trijumfa, dva remija i tri poraza.

PSŽ: Bez poraza na Velodromu punih dvanaest godina!

PSŽ je ponovo na jedan izuzetno dominantan način došao do titule šampiona, i to pošto je na kraju ova ekipa imala čak petnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Marsej, a pitanje osvajača prvenstva se ni u jednom trenutku zapravo i nije dovodilo u pitanje.
Ipak zbog loših partija u Ligi šampiona, klub se na kraju sezone zahvalio Maurisiju Poketinu, a novi trener prebogatih Parižana postao je Kristof Galtje koji je pre dve sezone bio verovatno i najzaslužniji čovek što je Lil došao do šampionske titule.
Bilo je dosta promena u timu, nije bilo bombastičnih transfera kao što je to bio slučaj godinu dana ranije, ali je najbitnije da je sačuvana okosnica tima, pošto napad i ove sezone predvodi trio Mesi, Nejmar i Mbape, što je svakako jedna od najboljih napadačkih linija u Evropi, ako ne i najbolja.
Kako sada stvari stoje utisak je da će se Parižani ponovo prošetati kroz prvenstvo, pošto se u ovom trenutku klub sa “Parka Prinčeva” nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Marsej, kod koga između ostalog i gostuju večeras u okviru osmine finala francuskog Kupa.
U prošlom kolu je aktuelni šampion Francuske dosta teže nego što se očekivalo savladao Tuluz na svom terenu rezultatom 2:1, međutim, treba napomenuti da je PSŽ na tom susretu nastupio bez Embapea, Nejmara, Ramosa, Veratija, Kimpembea i Mukijelea, koji najverovatnije neće igrati ni na ovom gostovanju kod Marseja na Velodromu.
Primarni cilj kada je ova sezona u pitanju će svakako biti osvajanje Lige šampiona, što će opet biti izuzetno težak zadatak.
Izabranici Kristofa Galtjea su u Ligi šampiona odigrali šest mečeva bez poraza. Četiri puta su popularni Sveci slavili, uz dva remija i to oba protiv Benfike, a zanimljivo je da su na kraju ova dva tima imala isti broj bodova, isti međusobni skor, ali i istu gol razliku, pa je odlučivao broj postignutih pogodaka na strani, gde je portugalski predstavnik bio bolji, pa su Parižani morali da se zadovolje sa drugom pozicijom.
Žreb je ponovo bio nemilosrdan za PSŽ, pošto je za rivala u osmini finala ova ekipa dobila Bajern iz Minhena, što će ujedno biti i repriza finala iz 2020. godine.
Za kraj, na gostovanjima je do sadas četa trenera Galtjea odigrala jedanaest mečeva i upisala osam trijumfa, jedan remi i dva poraza.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, PSŽ dosta lako izlazi na kraj sa Marsejom kada su u pitanju mečevi na Velodromu i mišljenja smo da će to biti slučaj i ovog puta zbog čega vam preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet ceni sa kvotom 2.20.

Za očekivati je da nam ovaj susret između dva francuska velikana donese i dosta golova, a mišljenja smo da će ih biti na obe strane, pa vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.58.

Za kraj, sjajna kombinacija za ovaj susret na Velodromu je igra 2&3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.15.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.