Tiket dana Evroliga (četvrtak, 09.02.2023)

Prvi put se dogodilo da nećemo imati kompletno kolo u Evroligi. Dve utakmice, koje su trebale da se odigraju u Istanbulu, su odložene, i sada je pitanje kada će biti odigrane. Verovatno će to biti u prvom slobodnom terminu, inače će biti ugrožena regularnost u finišu sezone. Večeras se igraju samo tri utakmice, a kvote i granice su važile u trenutku pisanja.

Makabi – Crvena zvezda – UP + (granica 157,5) @ 1.85 u CircusBet

Od ove utakmice umnogome će zavisiti konačan plasman ove dve ekipe. Makabi se uzda u domaći terene na kome je praktično nesavladavi, i jedino je Barselona uspela da napusti Tel Aviv sa bodovima. S druge strane Zvezda je u negativnoj seriji, ona je krenula onom utakmicom u Kaunasu kada su ispustili pobedu u finpu, a nadovezali su se neuspesi protiv Partizana i dupli poraz u Italiji prošle sedmice, prvo u Bolonji a onda i u Milanu. Crveno-beli su na 13. mestu sa 10 pobeda i 13 poraza, imaju dve pobede manje od Makabija koji zauzima poslednje mesto koje vodi u plej-of. Ponos Izraela je igrao slabo u gostima, ali su u prošlom kolu zabeležili veoma važnu pobedu u Valensiji, takođe protiv direktnog konkurenta u bici za Top 8. Na tom meču, kao i na nekim prethodnim, trener Oded Kataš nije mogao da računa na svog najboljeg igrača Lorenca Brauna. Veliko je pitanje hoće li on biti spreman za Zvezdu, u kojoj je proveo jednu sezonu. Van stroja je još jedan bivši ”Zvezdaš”, Ostin Holins, a od ranije je povređen i Pojtres. Ukoliko Lorenco Braun ne bude igrao, organizacija pada na pleća dvojice košarkaša, Džejlena Adamsa i Dibartolomeua, pa je jasno da će Zvezda biti jača na spoljnim pozicijama. Pod koševima, i bez Pojtresa, Makabi ima Niboa i Sorkina, dok je Ivanović povedo u Izrael Hasana Martina, ali je pitanje hoće li mu dati minute. Veći problem je pad forme Nemanje Nedovića i bez njegovog učinka teško će Zvezda do pobede. Očekujemo efikasan meč i prebacivanje granice od 157,5 poena ukupno. Za (+) poene kvota je 1.85 u kladionici CircusBet.

Bajern – Partizan – G+ (granica 80,5) @ 1.89 u CircusBet

Pobedom u Kaunasu Partizan se po prvi put našao na mestu koje vodi u plej-of. Crno-beli su sedmi, ali sa istim učinkom kao još tri ekipe, Makabi, Valensija i Žalgiris. Tim Željka Obradovića je u odličnom momentumu, računajući i ABA lligu Valjak je u seriji od šest pobeda, a u Evroligi iza sebe imaju tri vezana trijumfa, dva u gostima, protiv Zvezde i Žalgirisa. U Minhenu će Partizan imati barem podjednaku podršku kao i domaći Bajern, ako ne brojnošću, onda sigurno bukom. Veliki problem biće izostanak Joanisa Papapetrua, koji nije ni otputovao u Nemačku. Grk je bio junak trijumfa nad Litvancima, najzad je proradio i u napadu, pa će biti jako teško nadomestiti njegov učinak u oba pravca, pogotovo jer Partizan i nema drugu ”trojku” na raspolaganju. Nije ni Trinkijrijev tim kompletan, odvano ne igraju Šiško, Obst i Lučić, a sada i Heris. Bajern je u padu forme, vezao je tri poraza, dva u Evroligi i jedan u Bundesligi. Poraženi su u Valensiji i Barseloni prošle sedmice, kada su mnogo bolji bili na meču u Kataloniji i Jaramaz je promašio trojku za pobedu u poslednjoj sekundi. Za vikend su izgubili derbi u domaćem prvenstvu, od njih je u Minhenu bio bolji Bon, i sada Bavarci već dosta zaostaju za Albom i Bonom. Za Bajern je ovo poslednji voz za ulazak u četvrtfinale, ali im je potrebna i pobeda da bi zaustavili očigledan pad. Partizan posle ovog meča ima dve utakmice na svom parketu i eventualna pobeda znatno bi im uvećala šanse da odu u doigravanje. Ako želi da pobedi Partizan mora da bude efikasan, a verujemo da može ubaciti više od 80 poena Bajernu. Za igru G+, granica je na 80,5 poena, a kvota je 1.89 u kladionici CircusBet.

Virtus – Barselona – 2,UP+ (granica 159,5) @ 2.90 u CircusBet

Plasman Barselone u Top 8 se ne dovodi u pitanje, ali je Kataloncima jako važno da budu među prve četiri ekipe i tako imaju prednost domaćeg parketa u četvrtfinalu. Za sada sve teče po planu, mada moramo da priznamo da ne igraju toliko ubedljivo od povratka Nikole MIrotića, kako smo to očekivali. Čak je i odbrana nešto slabija nego što je bila na početku sezone, ali sada Jasikevičijus ima više opcija u napadu pošto naturalizovani Crnogorac uvek ima dvadeset poena u rukuma. Posle poraza u Madridu od Reala, nakon produžetka, Barsa je dobila dve utakmice u svojoj Blaugrani, ali nije oduševila ni protiv Makabija ni protiv Bajerna. Izraelce su dobili tek u poslednjoj četvrtini, kada su nadoknadili prednost gostiju, dok je Bajern imao šut za pobedu, ali je Jaramaz bio neprecizan za tri poena u poslednjoj sekundi, mada je Kalinić odigrao odličnu odbranu. Virtus se bori za četvrtfinale, Italijani su zabeležili dve važne pobede u prošlonedeljnom duplom kolu, prvo protiv Zvezde u Bolonji a onda i u Vilernbanu protiv Asvela. Dobra vest za Etorea Mesinu je to što ima dosta razigranih igrača i na svakom meču zablista neko drugi. Tako je protiv Zvezde najbolji bio Šengelija, uz Vimsa, dok je Belineli bio junak trijumfa u predgrađu Liona. Virtus je u prvom delu sezone iznenadio Barselonu na strani, a sada verujemo u revanš Katalonaca u Bolonji. Uz dvojku očekujemo i efikasan meč. Za kombinaciju 2,UP+, a granica je 159,5, kvota je 2.90 u kladionici CircusBet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici CircusBet iznosi 10.14.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.