Tip dana: Braga – Benfika: Orlovi spremaju osvetu za nedavnu katastrofu na Kamenolomu!

U četvrtak nije preterano bogata ponuda za klađenje, ali i pored toga ima nekoliko veoma interesantnih mečeva, i mišljenja smo da se potencijalno najzanimljiviji igra na popularnom Kamenolomu gde će snage u okviru četvrtfinala portugalskog Kupa odmeriti Braga i Benfika.
Početak ovog susreta je zakazan za 21:30h.

Braga: Može li Braga konačno do plasmana u Ligu šampiona?

Kao što smo to već dosta puta napomenuli u analizama koje su vezane za Bragu, ovaj tim je prošlu sezonu po starom dobrom običaju završila na četvrtom mestu na tabeli, pošto je ova ekipa na kraju imala četrnaest bodova viška u odnosu na četvrtoplasirani Žil Visente, ali i čak devet bodova manjka u odnosu na trećeplasiranu Benfiku.
Sve to je ovom timu donelo plasman u Ligu Evrope, a utisak je da portugalski predstavnik nije imao previše sreće na žrebu, pošto su pored Brage u toj grupi bili još i Union Berlin, koji pruža blistave partije ove sezone, poput neugodni švedski Malme, ali i Rojal Union koji je prošle sezone bio hit u belgijskom šampionatu.
Iako je tim sa popularnog Kamenoloma uspeo da osvoji deset bodova, to nažalost nije bilo dovoljno za plasman u nokaut fazu Liga Evrope, pa će fudbaleri ovog tima morati da se zadovolje sa šesnaestinom finala Lige Konferencija, u okviru koje će portugalski predstavnik odmeriti snage sa Fiorentinom, što će bez ikakve sumnje biti jedan od derbi mečeva nokaut faze.
Kada su u pitanju partije Brage u nacionalnom šampionatu, utisak je da svi navijači ovog kluba imaju pregršt razloga za zadovoljstvo.
Naime, u ovom trenutku se redovni učesnik evropskih takmičenja nalazi na sjajnom trećem mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na drugoplasirani Porto, a poznato je da to drugo mesto donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
Ruku na srce, fudbalere Brage će bez ikakve sumnje zadovoljiti i pozicija broj tri pošto ona znači kvalifikacije za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, iako se Sporting ozbiljno približio pošto tim iz Lisabona ima pet bodova manjka, ali je u ozbiljnom naletu forme.
Upravo Sporting je u preprošlom kolu naneo pravu katastrofu Bragi na svom terenu, pošto su Lavovi slavili na tom susretu sa više nego ubedljivih 5:0.
Da je to bio samo loš dan tima sa Kamenoloma, potvrdilo se već u prošlom kolu Primeire, pošto je trećeplasirani tim na tabeli bez većih problema slavio na svom terenu protiv Famalikaa, a taj meč je završen rezultatom 4:1.

Benfika: Orlovi blizu titule, ali imaju velike ambicije i u Kupu!

Ekipa Benfike godinama unazad ne uspeva da dođe do šampionske titule u Portugalu, a treba napomenuti da je ovaj tim do poslednjeg naslova prvaka došao još u sezoni 2018/19, i nema nikakve sumnje da će upravo titula biti primarni cilj tima iz Lisabona kada je ova sezona u pitanju.
Ako posmatramo stvari samo na taj način onda je sigurno da svi navijači popularnih Orlova imaju dosta razloga za zadovoljstvo, pošto se Benfika u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Porto, koji ruku na srce ima i meč manjka.
U prošlom kolu su izabranici Rodžera Smita ostvarili veoma važan trijumf na svom terenu protiv Kasa Pije, a taj meč u Lisabonu je završen rezultatom 3:1.
Inače, do sada je lider na tabeli odigrao dvadeset mečeva u Primeiri i ostvario čak sedamnaest trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, pa kada se sve sabere i oduzme, teško da je od ovog moglo bolje.
Zanimljivo je da je najtrofejniji portugalski klub jedini poraz doživeo na gostovanju kod upravo Brage, a taj susret na Kamenolomu je završen ubedljivom pobedom domaćeg tima od 3:0, pa je svakako sigurno da će fudbaleri lidera na tabeli imati pregršt motiva da se revanširaju Bragi za taj izuzetno težak poraz.
Pored odličnih partija u najkvalitetnijem rangu portugalskog fudbala, Benfika ove sezone pruža briljantne partije i u Ligi šampiona, što je možda pomalo i neočekivano s obzirom da grupa u kojoj se tim Lisabona nalazio nije bila nimalo naivna.
Naime, svi su portugalskog predstavnika videli iza PSŽ-a i Juventusa, međutim, Orlovi su grupnu fazu završili na prvom mestu u grupi, pošto su imali isti broj bodova kao i prvoplasirani Parižani, isti međusobni skor, istu gol razliku, ali je na kraju presudilo to što je Benfika postigla više golova na strani.
Za protivnika u osmini finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja portugalski predstavnik je dobio Klub Briž, pa je utisak da izabranici Rožera Šmita imaju velike šanse da se domognu četvrtfinala Lige šampiona, što bi bio svakako ogroman uspeh.
Za kraj, na gostovanjima je Benfika do sada odigrala deset mečeva u prvenstvu i ostvarila osam trijumfa, jedan remi i jedan poraz.

Naš predlog

Pre svega, utisak je da će Benfika dati sve od sebe da se revanšira Bragi za onaj težak poraz u prvenstvu pre samo nekoliko sedmica kada je bilo čak 3:0, pa vam hrabro ovog puta preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.95.

Generalno, mečevi između ove dve ekipe nam stalno donose veliki broj pogodaka, a po našem mišljenju će to slučaj biti i večeras na Kamenolomu, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ uz kvotu 1.73 u Meridianu.

Za kraj, najrealnije je da će tim iz prestonice Portugala postići makar dva pogotka na ovom gostovanju kod Brage, pa vam savetujemo da odigrate igru G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.