Najava i analiza: Bundesliga, 20. kolo: Union u Lajpcigu na detektoru, Milioneri posle dve godine na Vezeru, Bavarcima lako protiv Bohuma

Jubilarno 20. kolo nemačke Bundeslige biće još interesantnije nego prethodna, borba za vrh je sve žeđća, Bajern je prebrodio malu krizu i pobedom u Volfsburgu zadržao lidersku poziciju, dok je Union ostao na bodu zaostatka. U samo vrhu su i Dortmund, lajpcig, Ajntraht i Frajburg. Derbi kola je u Lajpcigu, na Red Bul Arenu dolazi Union Berlin, a interesantno će biti u Bremenu u koji putuje Borusija iz Dortmunda. Keln dočekuje Ajntraht, a treba reći da će pet nemačkih ekipa imati evropske obaveze tokom naredne sedmice. Kvote iz najave važile su u trenutku pisanja analize.

Šalke – Volfsburg – 0-2 @ 2.08 u Mozzartbet

Teški dani su iza fudbalera Šalkea, a čini se da dolaze još teži. Povratnik u elitu drži ”fenjer”, osvojili su samo 11 bodova, a u drugom delu sezone Rudari su bez pobede i imaju dva poraza i dva remija. U dva prethodna kola Šalke je igrao protiv Kelna na svom terenu i Borusije u Menhengladbahu, a oba meča završena su bez golova. To bi moglo da znači da su popravili formu, ali su dali samo jedan gol za 360 minuta i teško da tako mogu do opstanka. Volfsburg je odigrao suprotno od njih, prvo su dobili dva meča i to sa ukupnom gol razlikom 11:0, ali su onda vezali tri poraza, dva u Bundesligi i jedan u kupu. Možda je samo poraz od Verdera bio neočekivan, dok su se neuspesi u duelima sa Unionom i Bajernom nekako očekivali. U prvom delu sezone na meču u Volfsburgu nije bilo golova, a sudeći po efikasnosti timova u poslednje vreme, možda ih mnogo neće biti ni sada. Za 0-2 gola kvota je 2.08 u kladionici Mozzartbet.

Bajern – Bohum – 1,4+ @ 1.79 u Meridianbet

Utakmica u gradu automobila trebalo bi da znači definitivni izlazak Bavaraca iz kratke krize, ukoliko se to što su tri uzastopna meča završili remijem. Bajern nije izgubio nijednom, ali je ostao bez šest bodova u duelima sa Lajpcigom, Kelnom i Ajntrahtom, što su pratioci, pre svih Union i Dortmund, iskoristili i primakli se na minimalnu razliku. U dva prethodna meča Bajern je davao po četiri gola, Majncu u DFB kupu i Volfsburgu u prvenstvu, a oba puta su to uradili u gostima. Bohum je stabilizovao formu, utoliko da pobeđuje na svom terenu i gubi u gostima. U sredu su poraženi i u Bohumu, ali je to bilo u kupu protiv Dortmunda. Neverovatno ali istinito, Bohum je na svom terenu vezao pet uzastopnih pobeda, pa nije ni čudo što siu van zone ispadanja, i pored očajnog starta sezone. Bavarci su protutnjali kroz Bohum na početku prvenstva, slavili su sa 7:0, koliko je bilo i u poslednjem odmeravanju snaga između ova dva tima u Minhenu, i to u prošloj sezoni. Na tri meča od povratka Bohuma u elitu Bajern im je dao 18 golova i ubeđeni smo da ćemo videti još jedan ubedljiv trijumf šampiona. Uz jedinicu dodajemo i četiri gola na meču, a za kombinaciju 1,4+ kvota je u kladionici Meridianbet 1.79.

Frajburg – Štutgart – 1 @ 1.87 u CircusBet

Čini nam se da je Frajburg malo popustio u odnosu na jesenji deo sezone. Ne samo zbo ubedljivog poraza u Dortmundu u prošlom kolu, pošto su veći deo meča na Signal Iduna Parku odigrali sa igračem manje, pa su na kraju izgubili 5:1, mada je do poluvremena bilo 1:1. I dalje se drže u vrhu tabele i imaju odlične šanse da izbore još jedan evropski nastup. Što se Štutgarta tiče oni su tek na 16. mestu, to je pozicija koja vodi u baraž na kraju sezone, a Švabe imaju jedini cilj da budu makar jedno mesto iznad. Prošle sezone su do opstanka stigli golom u sudijskoj nadoknadi poslednjeg kola, a sigurno je da im se takav scenario ne sviđa. Štutgart je bez pobede u pet poslednjih kola, na poraz u Leverkuzenu doživljen još u novembru, nadovezala su se dva remija i dva poraza u nastavku sezone. Jedinu pobedu ostavrili su u DFB kupu i to kod Paderborna u gostima, stigavši do preokreta u samom finišu meča. Možda je šansa za nešto više u ovoj sezoni upravo ovo takmičenje, ali je prioritet da se što pre obezbedi status bundesligaša i za narednu jesen. Frajburg je letos slavio u Štutgartu, pa mislimo da će i na svom terenu. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.87.

Hofenhajm – Leverkuzen – GG3+ @ 1.88 u MaxBet

Posle dugog niza bez poraza došlo je do smene na klupi Hofenhajma. Imao je Brajtenrajter i dovoljno prilika, Hof nije pobedio od polovine oktobra i vezao je čak devet kola bez trijumfa. Novi trener tima iz Sinshajma je Amerikanac Pelegrino Mataraco, bivši strateg Štutgarta, ali i nekada trener mlađih kategorija u Hofenhajmu. U drugom delu sezone Hof je uzeo samo jedan bod i spustio se na 14. mesto, a imaju samo tri boda više od prvog tima ispod crte. U Sinshajm dolazi Bajer, a tim iz Leveruzena je takođe u jednom sušnom periodu i vezao je dva poraza u prvenstvu bez postignutog gola. Opet su daleko od vrha tabele i sve su im manje šanse da ponovo izbore nastup u Ligi šampiona. Prošle sezone Farmaceuti su pobedili u Sinshajmu sa 4:2, ali je Hofenhajm uspeo da se revanšira jesenas u Leverkuzenu slavivši na Baj Areni sa čak 3:0. Kada igraju ova dva tima međusobno golovi su skoro izvesni, pa ih i sada preporučujemo. Naš predlog je GG3+ sa koeficijentom 1.88 u kladionici MaxBet.

Majnc – Augzburg – T22+ @ 3.25 u Mozzartbet

Augzburg je osvojio samo jedan bod na pet poslednjih gostovanja u Bundesligi, ali je uspeo da postigne čak devet golova ukupno na tim mečevima. Ni skoro dva postignuta gola po utakmici nisu bila dovoljna za bolji učinak, pre svega zbog činjenice da se njihova mreža zatresla ukupno 11 puta. Međutim, nije tako bilo jesenas. Augzburg je pobedio tri puta na strani i uzeo ukupno deset bodova kao gost, što je samo jedan bod manje od onog što je osvojio na svom terenu. Majnc je uspešniji u gostima nego na svom terenu. U DFB kupu se to i videlo kada su bili nemoćni protiv Bajerna, ali ne treba zaboraviti da su prethodni prvenstveni meč dobili sa 5:2 protiv Bohuma. Prošle subote su gostvali u Berlinu, uspeli su da izjednače na desetak minuta pre kraja, ali su na kraju ipak primili gol i ostali praznih šaka. Manjc je slavio u Augzburgu jesenas, pa bi sada mogao da usledi revanš. Naš predlog je gost daje dva gola, a za T22+ koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 3.25.

Verder – Dortmund – 2 @ 1.85 u Meridianbet

Milioneri su u odličnoj formi u 2023. godini i pobedili su na svih pet odigranih utakmica. Četiri puta su slavili u Bundelsigi, protiv Augzburga i Frajburga u Dortmundu, te u Majncu i Leverkuzenu. U sredu su pobedili i u Bohumu i plasirali se u četvrtfinale DFB kupa. Opet su u igri za Salataru, vodeći Bajern beži im samo tri boda, ali je veliko pitanje može li Borusija izdržati trku sa Bavarcima. Već u sredu ih čeka prvi meč osmine finala Lige šampiona, a rival im je engleski Čelsi. U Bremenu Milioneri nisu gostovali još od kraja 2020. godine. Razlog je jasan, Verder je prošlu sezonu proveo u Cvajti, a na proleće 2021. godine meč se igrao u Dortmundu. Radi se o dve ekipe koje spadaju među najstarije u Nemačkoj, jedan od stari derbija, a gosti su u ovom momentu u mnogo boljem momentumu. Verder može biti zadovoljan ukupnim učinkom u ovoj sezoni nalaze se na odličnom 8. mestu, a ima dve vezane pobede iza sebe, nad Volfsburgom na svom Vezeru i u Štutgartu u gostima. Očekujemo trijumf Borusije, a za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.85.

RB Lajpcig – Union Berlin – 3+ @ 2.06 u CircusBet

Meč u Lajpcigu svakako je derbi kola. Sastaju se dve ekipe koje su trenutno na drugom odnosno četvrtom mestu. Bikovi su propustili priliku da pobede u Kelnu i tako vežu četvrti uzastopni trijumf, ralunajući i kup, ali i da sada budu ispred Dortmunda, sa samo dva boda manje od Bajerna i jednim od Uniona. Ništa još nije izgubljeno, igra se još skoro polovina prvenstva, tačnije 15 kola, pa eto šanse da Lajpcig ispuni san o osvajanju titule. Prošle godine su osvojili svoj prvi trofej od osnivanja, trijumfovali su u DFB kupu, a sada su i dalje u igri na tri fronta, Ligi šampiona, kupu i Bundesligi. Šta reći više o Union Berlinu, timu koji podiđe standarde iz meča u meč, iz kola u kolo. Imaju samo bod manje od neprikosnovenog Bajerna, ali i pored sjajnih rezultata niko ih ne vidi na vrhu tabele. Reano, i plasman u Ligu šampiona bio bi neverovatan uspeh za tim koji do pre četiri godine nikad nije igrao u nemačkoj eliti. Union je na pet utakmica u 2023. godini zabeležio isto toliko pobeda, četiri puta su pobedili u Bundesligi i jednom u kupu, a u većini utakmica uspeli su da preokrenu rezultat i da do pobede stignu u samom finišu. Možda bi bod bio po meri u lajpcigu, ali neće ispustiti šansu, ako im se ukaže, da i pobede. Naš predlog su golovi, a smatramo da će ih biti najmanje tri. Za 3+ kvota je 2.06 u kladionici CircusBet.

Herta – Menhengladbah – 1x @ 1.61 u Mozzartbet

Ima li spasa za Hertu? Ako nastave sa igrama kao u prethodne četiri utakmice, tačnije od nastavka prvenstva, nemaju neke realne šanse. Berlinci nisu osvojili ni bod u 2023. godini, uspeli su samo da postignu jedan gol, a primili su ukupno 13 golova na četiri meča. Da nije slabog Šalkea bili bi poslednji, ovako imaju privid da su u igri kada je opstanak u pitanju. Problem je što iz lige direktno ispadaju dve poslednje ekipe, a kako sada izgleda, uz Rudare će to biti oni. Poslednji trijumf Herta je ostvarila u poslednjem meču pred pauzu kada su na svom Olimpijskom stadionu pobedili Keln i tada prekinuli niz od tri poraza. Gledano ukupno taj i ovaj period, Herta ima sedam poraza i samo jednu pobedu. U prestonicu stiže Borusija iz Menhengladbaha koja se takođe ne može pohvaliti dobrim rezultatima. Ždrepci su pobedili Hofenhajm u gostima, ali su pored toga upisali dva poraza i remi bez golova sa Šalkeom u prošlom kolu, i to na svom Borusija Parku. Nemoć koju su prikazali u duelu sa poeldnjom ekipom na tabeli ne daje im pravo na nadmenost u Berlinu, pa verujemo da Herta može makar do boda. za duplu šansu na domaćina 1x u kladionici Mozzartbet kvota iznosi 1.61.

Keln – Ajntraht – x2,2+ @ 1.78 u MaxBet

Još jedan meč u kojima se sastaju timovi koji su veliki rivali. Nisu Keln i Frankfurt baš blizu, ali se i njihov okršaj može nazvati komšijskim. Ajntraht je u odličnoj formi, tim treneta Olivera Glasnera je bez poraza u 2023. godini, a uspeo je da izbori plasman u četvrtfinale domaćeg kupa, pobedom nad liderom Cvajte, i pravim komšijama, timom Darmštata. Orlovi su uspeli da se plasiraju i u osminu finala lIge šampiona, pa je ova sezona za sada odlična, u ravni sa prethodnom kada su osvojili jedno evropsko takmičenje. Mnogo toga u timu iz bankarskog centra Evrope zavisi od Kolo Muanija i Lindstroma, kao što je to jesenas bilo od igara Japanca Kamade. U prošlom kolu Ajntraht je lako na svom terenu dobio Hertu sa 3:0, a isti ishod bio je i protiv Šalkea, kada su Rudari gostovali u Frankfurtu. U gostima je Ajntraht dva puta uzastopno igrao 1:1, ali su to bila teška gostovanja, u Frajburgu i Minhenu protiv šampiona. Keln je tim koji je takođe ostao neporažen u Minhenu, ali su oni slavili samo jednom u nastavku sezone i to sa ubedljivih 7:1 protiv Verdera. U ostalim utakmicama tim trenera Štefana Baumgarta je igrao nerešeno, a poslednja dva meča bez golova, sa Šalkeom u Gelzenkirhenu i Lajpcigom u Kelnu. Smatramo da Ajntraht neće izgubiti u Kelnu, a da bi trebalo da bude bar dva gola ukupno. Za kombinaciju x2,2+ dobija se kvota 1.78 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.