Tiket dana Evroliga (petak, 10.02.2023)

Još tri utakmice očekuju nas u ovom nekompletnom 24. kolu Evrolige. Igra se u Kaunasu, Monaku i Atini. Kvote i granice bile su važeće u trenutku sastavljanja tiketa.

Žalgiris – Baskonija – D+ (granica 80,5) @ 1.98 u Meridianbet

Povreda Evansa ispostavila se kao mnogo veći hendikep za Litvance nego što se to u prvom trenutku pomislilo. Žalgiris je vezao pet poraza, tri u Evroligi i dva u domaćem prvenstvu. Ove neuspehe u litvanskoj ligi imaju vremena da isprave, ali je pitanje da li će to uspeti u elitnom takmičenju. Posle dobijanja domaćinstva za fajnal-for, javnost u ovoj baltičkoj zemlji počela je da kuje planove oko plasmana ”Zelene šume” na završni turnir, ali trenutno je Žalgiris i van zone doigravanja. Žalgiris je prvo ispustio pobedu u Atini protiv Panatinaikosa, a to drugo poluvreme sigurno je najgore u istoriji ovog kluba. Posle toga su, uz solidnu igru, izgubili i od Anadolu Efesa, da bi se sve završilo, bar za sada, porazom od Partizana u Kaunasu. Meč sa Baskonijom je verovatno presudan u bici za Top 8. Isto se može reći i za goste koji više nisu u formi u kojoj su bili na sredini takmičenja. Baskijci su u prethodnom kolu pobedili Panatinaikos u Vitoriji u meču u kome je zamalo palo 200 poena. Ipak, Baskonija je bez pobede na strani na prethodna četiri meča, kada su gubili od Albe, Bajerna, Partizana i Olimpije. Sigurni smo da su očekivali barem dve pobede u ta četiri meča, ako ne i više. Odbrana Baskonije nije baš na nivou i smatramo da će Žalgiris postići više od 80 poena koliko je granica za domaćina u kladionici Meridianbet. Koeficijent za D+ poene iznosi 1.98.

Monako – Asvel – H1 (granica 8,5) @ 1.98 u Meridianbet

Tim iz Kneževine nije u formi u kakvoj je bio na početku sezone, ali nam se čini da će povratkom Džordana Lojda ponovo biti oni stari. Možda Saša Obradović malo i dozira formu pred doigravanje, ali mislimo da je to još uvek prerano, jer Monako nije obezbedio ni četvrtfinale, a kamoli prednost domaćeg terena u Top 8. Monako je izgubio u prošlom kolu derbi od Reala na svom parketu, možda je i mogao do drugog trijumfa nad Madriđanima, ali je Mario Hezonja odigrao meč sezone. U svefrancuskom okršaju Monako nema izbora, moraće da pobedi Asvel, iako će to za tim iz Vilerbana, najverovatnije, značiti oproštaj od doigravanja. Čak i sa pobedom šanse Asvela nisu velike, oni imaju skor od 8 pobeda i 15 poraza, a jedino Alba ima slabiji učinak. Pre dvadesetak dana Asvel je vezao dve sjajne pobede, slavili su u Milanu i kući protiv Barselone, pa se u jednom momentu činilo da mogu među osam. Ipak, prvo ih je Partizan deklasirao u Beogradu, a onda i Virtus u Vilerbanu. Bili su to mečevi u kojima su se nadali pobedama, ali su ostali praznih šaka. Monako je slavio u prvom delu sezone u predgrađu Liona sa 84:75, a dobio je kasnije i dva okršaja u domaćem prvenstvu. Nijedan od ta tri trijumfa nije bio niži od devet poena razlike, pa ne verujemo da će ni ovaj. Uz jedinicu dodajemo hendikep od 8,5 koševa na Monako. Za trijumf domaćina od 9 i više poena koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.98.

Panatinaikos – Valensija – UP – (granica 165,5) @ 1.84 u Meridianbet

Valensija je pala van zone plej-ofa zbog poraza od Makabija u prošlom kolu na domaćem parketu. Ipak, imaju isti skor sa dve ekipe koje su ispred njih i smatramo da će se oni do kraja grčevito boriti da zauszmu jedno mesto među osam najboljih. Za tim koji je povratnik u Evroligu i to zahvaljujući specijalnoj pozivnici, skor od 12 pobeda i 11 poraza, u ovom trenutku, nije loš, pogotovo jer je tim trenera Mumbrua imao, i još uvek ima, velikih kadrovskih problema. Nije Valensija odigrala nijedna meč u kompletnom sastavu, ni u OAKA areni neće biti na raspolaganju svi košarkaši, a najveća nepoznanica je nastup Bojana Dubljevića, najboljeg košarkaša ovog tima, i to već godinama. Neće igrati Hermanson i Van Rosom, ali se vratio Kubanac Rivero, još u prošlom kolu. Panatinaikos je zabeležio četiri pobede manje od svog rivala i eventualni poraz bi ih, verovatno definitivno, izbacio iz igre. Ekipa Dejana Radonjića je izgubila dva puta na španskoj turneji prošle sedmice. Prvo vrlo lako u Madridu, a onda uz festival koševa u Vitoriji. Plasman u plej-of je dosta daleko, trebala bi im serija pobeda u finišu sezone, ali je veliko pitanje imaju li Zeleni dovoljan kvalitet za tako nešto. Dvejn Bejkon jeste najefikasniji košarkaš u Evroligi ali previše solira i čini se da je ugušio ostatak tima.Domaći parket je uvek bio velika prednost za Panatinaikos, ali su i navijači malo okrenuli leđa Panatinaikosu. Očekujemo nešto tvrđi meč i pretpostavljamo da neće pasti više koševa od ponuđene granice. Ona je u kladionici Meridianbet 165,5 za ukupan broj poena, a za (-) kvota je 1.84.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Meridianbet iznosi 7.21.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.