Najava i analiza: Premijer liga, 23. kolo: Mersisajd derbi na Enfildu, Čekićari na Čelsi, Arsenal sa Brentfordom, Siti sa Vilom

premijer liga

Vodeći dvojac je u prošlom kolu doživeo poraze ali to nisu iskoristili Junajted i Njukasl u svojim poslednjim mečevima, i prišli su samo za po bod. Pred nama je 23. kolo, u Liverpulu se igra čuveni Mersisajd derbi, a zanimljivo će biti i u dva londonska okršaja, Arsenal- Brentford i Vest Hem – Čelsi. Kvote su važile u momentu pisanja analize.

Vest Hem – Čelsi – 0-2 @ 1.68 u CircusBet

Da nije sva sreća ni u novcu, navijačima Čelsija je jasno ovih dana. Odavno Plavci nisu potrošili toliko para u nekom prelaznom roku, ali konktretne vajde još uvek nema. Čelsi je na 9. mestu, titula je odavno izgubljena, a i plasman u Ligu šampiona je jako daleko. U dva prethodna kola igrali su bez golova, prvo sa Liverpulom a onda i sa Fulamom. Odbrana završava svoj posao, gol nije primljen već 270 minuta, ali je za to vreme dat samo jedan gol. Vest Hem je uzeo bod na severu, igrali su 1:1 sa odličnim Njukaslom i to je dobar rezultat za Čekićare koji su i dalje na samo bod od zone ispadanja. Veliko rivalstvo vlada između navijača ova dva kluba, pa će i sada biti vatreno iako su oba tima daleko od vrha tabele. Gosta uskoro očekuje nastavak evroskog puta, Čelsi se sastaje sa Borusijom u Dortmundu u osmini finala Lige šampiona, dok Vest Hem čeka rivala u Ligi Evrope. Čelsi je slavio jesenas sa 2:1, ali sada ne vidimo mnogo golova. Za 0-2 gola kvota je 1.68 u kladionici CircusBet.

Arsenal – Brentford – 0-2 @ 2.15 u Mozzartbet

Videćemo da li meč na Gudisonu bio samo slab dan za Artetin tim, ili je Arsenal u krizi. Ne bi bilo iznenađenje i da jeste, on starta sezone Tobdžije igraju izvanredno, i u jednom momentu mora doći do pada forme. Meč sa gradskim rivalom Brentfordom uopšte neće biti lak. Pčelice su na visokom 7. mestu, nisu izgubili od nastavka sezone i u poslednjih šest utakmica imaju po tri pobede i remija. Brentford je ozbiljan kandidat i za Evropu, što bi bio ogroman uspeh za ekipu kojoj je ovo tek drzga sezona u eliti. Arsenal nije imao mnogo problema na gostovanju kod Brentforda, slavio je sa 3:0, ali bi sada posao mogao da bude znatno teži. Pčelice su bez primljenog gola na poslednja tri meča i ne očekujemo goleadu ni na Emirejtsu. Za 0-2 gola kvota je u kladionici Mozzartbet 2.15.

Kristal Palas – Brajton – x @ 3.55 u CircusBet

Brajton ne popušta i drži se na odličnom šestom mestu. Galebovi su imali samo jednu kratku krizu rezultata nakon odlaska trenera Potera, ali su se brzo pribrali i pod vođstvom De Zerbija igraju čak i bolje. Dva puta su pobedili Liverpul na svom Ameksu u kratkom vremenskom periodu, prvo u Premijer ligi a onda i u FA kupu. U četiri prethodna kola osvojili su deset bodova i sigurno da na Selhurst park ne odlaze bez ambicija da takav niz nastave. Orlovi nisu u dobroj formi, tim Patrika Vijere nema trijumf na poslednjih pet utakmica u prvenstvu, a osvojili su samo dva boda u tom periodu. U poslednjih šest odmeravanja snaga ova dva rivala čak četiri je završeno bez pobednika i to identičnim rezultatom 1:1. Neće biti iznenađenje da se takav ishod i sad ponovi, a naš predlog je konačan ishod x. Za ovaj tip kvota je 3.55 u kladionici CircusBet.

Fulam – Notingem Forest – T12+ @ 2.07 u Meridianbet

Kolibari igraju odlično cele sezone, ali ih je efikasnost izdala u prethodna tri kola. Nisu dali nijedan gol, ali je i to bilo dovoljno da odigraju nerešeno sa Čelsijem u gostima, dok su pre toga minimalno poraženi od Njukasla i Totenhema. U međuvremenu su eliminisali Sanderlend u FA kupu, a u ponovljenom meču u sredu dali su tri gola. To bi mogao da bude nagoveštaj izlaska iz golgeterske krize, ali se još čekaju golovi Aleksandra Mitrovića. Forest je potrošio još para u zimskom prelaznom roku, dolaskom Andrea Ajua Šumari su doveli okruglo 30 igrača od letos do sada. Ipak, rezultati su počeli da pristižu, Forest je bez poraza u poslednjih pet kola, ima tri pobede i dva remija i odmakao je timovima iz zone ispadanja na šest bodova razlike. U Notingemu je slavio Fulam sa 3:2, a verujemo da će londonski tim biti efikasan i na svom Krejven Kotidžu. Za igru T12+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 2.07.

Lester – Totenhem – 2 @ 2.25 u Mozzartbet

Pevci su pobedom nad Sitijem u prošlom kolu pokazali da nisu odustali od ove sezone. Hari Kejn je presudio šampionu i tako postao rekorder po broju golova u dresu Totenhema. Ponovo su blizu mesta koje vodi u Ligu šampiona, a to je, da podsetimo, njihov glavni cilj ove sezone. Računajući i FA kup Totenhem je vezao tri pobede i to bez primljenog gola, dva puta su u Premijer ligi slavili minimalnim rezultatom, protiv Fulama i Sitija, a u kupu su bili ubedljivi protiv Prestona na strani. Lester je loš niz rezultata prekinuo pobedom u Bormingemu. Savladali su odličnu Aston Vilu a pritom su mrežu domaćina pogodili četiri puta. Lisice su još daleko od sigurne zone ali računajući kvalitet koji poseduje Brendon Rodžers, neće biti problema oko opstanka. Problem je što je to slaba uteha za tim koji je imao mnogo veće ambicije. Na Vajt Hart Lejnu je sredinom septembra bilo čak 6:2 za Totenhem, ali sada neće biti toliko golova. Ipak, očekujemo još jednu pobedu Pevaca. Za dvojku se dobija koeficijent 2.25 u kladionici Mozzartbet.

Sautempton – Vulverhempton – 1x,0-2 @ 2.35 u MaxBet

Pogled na tabelu sigurno izaziva melanholiju kod navijača Sautemptona. Sveci nikako da pobegnu sa dna, sada su poslednji na tabeli, a za to je zaslužan poraz od Brentforda u prethondom kolu. Sa samo 15 osovjenih bodova tim iz južne luke je na četiri zaostatka od prvog tima iznad crte, što govori da su im šanse i dalje realne, ali uz mnogo bilje igre. Pojačao se Sautempton u januaru i jođ uvek se čeka da novajlije pokažu zašto su dovedene. Meč sa Vulverhemptonom je jedan od onih u kjima pobeda vredi dvostruko, pošto su i Vukovi tim koji je ugrožen. Od kada je u Vulverhempton stigao Đulen Lopetegi Vukovi igraju mnogo bolje, u prošlom kolu su pobedili Liverpul na svom Molinjuu sa 3:0 i već su na 15. poziciji mada su, ne tako davno, držali ”fenjer”. Jedan gol viđen je u Vulverhemptonu jesenas, a ni sada ih neće biti mnogo. Ne možemo da zamislimo poraz Sautemptona jer će, u tom slučaju, njihova situaciju postati kritična. Za 1x,0-2 kvota je 2.35 u kladionici Maxbet.

Bornmut – Njukasl – 0-2 @ 1.83 u CircusBet

Traje kriza kod Trešnjica i ne prestaje. Bornmut je uzeo samo bod u šest prethodnih kola i nije ni čudo da su ponovo u zoni ispadanja, sada na 19. mestu. Samo dva boda ih deli od prvog tima iznad crte, ali da bi dostigli neku od ekip ispred njih moraće da počnu da pobeđuju. Dobro su se držali u Brajtonu ali su primili gol u finišu i ostali praznih šaka. Na Vitaliti dolazi četvrtoplasirani Njukasl koji i dalje igra dobro i ima samo jedan poraz u 21 odigranoj utakmici. Svrake su rekorderi po broju nerepšenih rezultata i prošlonedeljni sa Vest Hemom na Sent Džejms parku bio je već deseti u ovom prvenstvu. Jedan gol bio je dovoljan Njukaslu da pobedi Bornmut na svom terenu, a možda bi jedan bio dovoljan i za tri boda na Vitalitiju, ko god da ga postigne. Naš predlog je mali broj golova na ovom meču, a za 0-2 koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 1.83.

Lids – Mančester junajted – 2 @ 1.95 u Meridianbet

Posle samo četiri dana opet se sastaju Lids i Mančester junajted. U sredu su igrali zaostali meč 8. kola i prikazali kvalitetan fudbal posle koga su timovi uzeli po bod. Teško je reći ko je nezadovoljniji ishodom, da li Jorkširci koji su ispustili dva gola prednosti, ili Crveni đavoli koji su ostali bez dva boda, a s njima bi se izjednačili bodovno sa gradskim rivalom na drugom mestu. Sada tek žale u Junajtedu za onim primljenim golovima protiv Palasa i Tobdžija, jer bi sada, nakon poraza Arsenala i Sitija, ravnopravno konurisali za prvo mesto. I dalje nije sve gotovo, ali Arsenal ima sedam bodova više i dve utakmice manje, što je ipak solidna prednost. Lids je u opasnoj zoni, Jorkširci imaju samo dva boda više od Evertona, prvog tima u zoni ispadanja, pa im je svaki poen dragocen. Na svom Eland Roudu nisu slavili na tri prethodne utakmice, Siti je uzeo sva tri boda, dok su po bod odneli Vest Hem i Brentford. Junajted je možda malo potcenio Lids pre par dana, sada im se to neće dogoditi. Za dvojku se dobija koeficijent 1.95 u kladionici Meridianbet.

Mančester Siti – Aston Vila – 1,3+ @ 1.65 u MaxBet

Teški dani za aktuelnog šampiona, ne samo zbog poraza od Totenhema u prošlom kolu. Zbog nekih finansijskih malverzacija Savez preti Sitiju izbacivanjem iz lige. U to malo ko veruje, ali je jasno da u timu iz Mančestera osećaju pritisak. Na sve se nadovezao navodni sukob Gvardiole i Halanda, pa se pominje odlazak Norvežanina sa Etihada posle samo jedne sezone. Ni on ne blista u poslednje vreme pa nije ni čudo što Siti nije uspeo da postigne gol na Vajt Hart Lejnu. Srećom po njih izgubio je i Arsenal, pa je razlika ostala ista. već u sredu igra se zaostali meč između dve prvoplasirane ekipe i eto šanse da se Siti primakne Tobdžijama. Pre toga moraju da pobede Aston Vilu na svom terenu. Gosti iz Birmingema su igrali odlično do prethodnog kola kada im je čas fudbala održao Lester i to na Vila Parku. Emeri mora da podigne ekipu da bi ona bila konkurentna u Mančesteru. Očekuje se pobeda domaćina, a golova bi moral da bude barem tri. Za 1,3+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.65.

Liverpul – Everton – GG @ 1.91 u Meridianbet

Za kraj kola ostavljen je čuveni Mersisajd derbi. Sada je domaćin Liverpul, ali su bodovi, čini nam se, važniji gostima. Gradski rivali u meč ulaze u različitom raspoloženju. Redsi posle ubedljivog poraza u Vulverhemptonu, a Everton nakon trijumfa nad liderom Arsenalom. Ta pobeda bila je prva posle osam sušnih kola i njie pomogla Karamelama da napuste zonu ispadanja. Ipak, diše se mnogo lakše, a Šon Dajš, nekadašnji trener Barnlija, nije mogao da zamisli bolji debi na klupi Evertona. To je bio tek četvrti trijumf za Karamele u prvenstvu, pa biše nisu negativni rekorderi u ligi po tom osnovu. Liverpul, od kada je Klop stigao, nije igrao ovako slabo. Nijedna linija u timu ne funkcioniše, napadači su bezopasni, a odbrana nikad poroznija. Nema ništa od titule, a najverovatnije ni od plasmana u Ligu šampiona, Od četvrtog mesta su sada udaljeni dvocifren broj bodova i morali bi drastično da poprave formu da bi bili u igri. Ostaje im ovogodišnje izdanje elitnog takmičenja, a dvomeč sa Real Madridom počeinje naredne sedmice. Evertonu su bodovi možda i važniji, a naš predlog za gradski derbi Liverpila je igra gol-gol. Za GG koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.91.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.